Editorial: minciunile marca Ponta si lungul drum spre Litoral

Editorial: minciunile marca Ponta si lungul drum spre Litoral
  • Victor Ponta a spus ca vinerea nu se va lua taxa la Fetesti
  • Soferii care au plecat de azi spre mare au fost taxati
  • Sambata circulatia este libera intre orele 06:00-12:00
Distribuie pe Facebook

Vara este aici, nu exista niciun dubiu. Asadar, nu-i poate nimeni condamna pe romani ca vor sa se duca in concedii spre litoral. Astazi, vineri 1 august, la ora 10:00 AM este deja coada pe autostrada si masinile asteapta chiar si o ora la statia de taxare de la Fetesti. Romanesc 100%.

Victor Ponta si-a anuntat candidatura la presedintie. Nu stim cine o avea sanse impotriva lui, probabil nimeni, dar nu avem cum sa-l privim pe acest individ cu alti ochi, decat prin prisma soferilor, ceea ce suntem si noi. Nu putem sa nu asociem cei 6,4 lei/litru de la pompa cu Victor Ponta, care ne-a dat cel mai mare pret al benzinei din estul Europei si in top 5 preturi colosale la pompa din toata Europa, dupa Suedia si inca vreo 3 tari cu un nivel de trai de 1500 de ori peste Romania.

La fel de bine, nu avem cum nu il asociem pe Victor Ponta cu gaura de 1.4 miliarde de Euro din contractul Bechtel, in timpul carui mandat s-a evaporat subit acest contract fraudulos care a platit aceasta suma din banii nostri, fara sa vedem o autostrada terminata. Nu avem cum sa nu asociem numele de Ponta cu cel mai mare pret platit vreodata, in toate timpurile, din intreaga galaxie, pentru un kilometru de autostrada. Daca ar exista categoria asta in Guinness World Record, Romania ar castiga detasat, fara sanse de a fi detronata vreodata. Si vorbim de drumuri drepte, fara viaducte sau munti traversati de tunele...

Ca Victor Ponta minte de la primele ore ale diminetii si chiar cand motaie in somn, o stie toata lumea. Ca ii minte pe tarani, pe pensionari sau pe bugetari ca face si drege, o stim cu totii. Nu ar fi prima oara cand vorbeste si nu face nimic, ca doar cuvintele rostite sunt 'moca'. Nu e prima oara cand spune ca o sa creasca salarii, pensii, nivel de trai, economie, ca o sa reduca evaziunea fiscala si ca va transforma Romania intr-o tara bogata. Pana acum am vazut un TVA redus la paine care nu ne influenteaza pe noi, oamenii de rand, si o acciza inutila a benzinei...

Acelasi Ponta a venit cu ideea accizei la carburant in speranta ca o sa creasca incasarile la buget. Nimic mai gresit. Consumul a scazut si incasarile au scazut cu 16 procente doar in luna aprilie, scazand si mai mult in iunie si iulie. Cu alte cuvinte, transportatorii, cei mai mari consumatori de motorina, s-au adaptat si au inceput sa alimenteze in tarile vecine, nu in Romania. Mai precis, ideea cresterii pretului de la pompa s-a dovedit a fi o prostie curata, crunta, dureroasa, care, in loc sa creasca veniturile, le-a redus.

Ok, suntem asadar de acord ca acciza si-a demonstrat inutilitatea. Nu ne influenteaza decat pe noi, soferii de rand, care suntem nevoiti sa scoatem mai multi bani. L-ati vazut voi pe Ponta sa vina si sa zica: - Da, am gresit cu aceasta acciza, ne-am inselat, ne asumam, o scoatem si revenim la costurile initiale pentru a creste incasarile la bugetul tarii! Eu nu l-am vazut spunand asa ceva. Ati vazut voi vreun ministru de finante demis pentru ideea asta retardata? Pentru faptul ca ne-a costat pana acum sute de milioane de Euro? A platit cineva pentru ca Romania are mai nou o uriasa gaura la buget din cauza acestei accize? Normal ca nu. Guvernul este intr-o relaxare totala... "Ne descurcam noi!", zise Victor Ponta razand.

Acum, sa revenim si la subiectul zilei. Intra si romanul in concediu, ca tot omul. Incarca familia in masina familiei la care inca plateste credit la banca, baga motorina de 100 de lei, ca e prea scump un plin, ia rovinieta sa fie in legalitate, plateste impozit anual, plateste asigurare, plateste taxa de drum inclusa in pretul de la pompa si se infige pe autostrada Soarelui, A2. Pleaca si el de vineri dimineata, ca sa prinda racoare, ca doar l-a auzit cu o seara inainte la televizor pe Primul-Ministru, viitor Presedinte al nostru, al tuturor, spunand ca nu mai exista aglomeratie in drum spre mare, pentru ca vinerea nu se mai incaseaza taxa la Fetesti. Pun botul, din nou, precum vitele pacalite sa intre in sirul catre abator, impinse cu bastoane electrice, vreo 4.000 de persoane doar din Bucuresti, care se astern la drum pe A2. Lor li se mai adauga inca vreo 3.000 de masini din provincie. Doar vineri dimineata.

Aproape de Fetesti, surprize-surprize! Se pare ca Victor Viorel Ponta, alias Mickey Mouse sau Pinocchio, a mancat, inca o data, cu aceeasi pofta, doua galeti de rahat. Statia de taxare de la Fetesti este bine-mersi activa si incaseaza bani de la orice masina. Prin urmare, soferul nostru bugetar, soferul care se duce cu geanta frigorifica pe plaja, cu berile cumparate din supermarket, cu sandvisurile facute de acasa cu snitel si salam, cu nevasta si copilul de mana, mai are de asteptat pana sa isi inmoaie picioarele in nisipul fin de la Costinesti. Se zgarie pe ochi ca a pus motorina de numai 100 de lei, ca nu a avut bani de un Logan cu aer conditionat si ca a luat de bun ce a zis Victor Ponta. Dar tot cu el o sa voteze.

Video de lunea trecuta, la intoarcerea spre Bucuresti. Cam asa se intampla azi, spre Constanta.

Distribuie pe Facebook
mai multe