Calatoria mileniului: 26 de ani, 215 de tari si 884.000 de kilometri

Calatoria mileniului: 26 de ani, 215 de tari si 884.000 de kilometri
  • Mercedes-Benz 300 GD este masina cu care a facut calatoria
  • Distanta parcursa este mai mare de 20 de ori fata de inconjurul lumii
  • Masina a fost cumparata in 1989
Distribuie pe Facebook

Gunther Holtorf este un nume ce va ramane in istoria automobilismului pentru totdeauna. Este un om care a realizat cea mai lunga calatorie la bordul unei masini. El a mers in continuu, vreme de 26 de ani, prin 215 tari diferite, impreuna cu sotia lui si cu Otto, Mercedesul sau de incredere.

In 1989, Gunther Holtorf a plecat impreuna cu sotia lui, Christine, in calatoria vietii. Simultan cu caderea Zidului Berlinului, el s-a urcat in proaspat cumparatul Mercedes-Benz Clasa G, motorizare 300 GD, si a realizat pana acum, cand a revenit in Germania, niste performante incredibile.

Acum, in varsta de 76 de ani, Holtorf a inceput calatoria intr-un mod mai tumultos. La un an dupa plecare, barbatul de 53 de ani la acea vreme era casatorit, dar lucrurile nu mergeau tocmai bine. Si a trimis un anunt din Africa in Germania, anunt ce a fost publicat in ziarul Die Zeit. Era un anunt matrimonial si Christine, o mama singura de 34 de ani la acea vreme i-a raspuns. Asa a inceput sa calatoreasca in doi, din 1990 pana in 2010. In acel an, Christine a murit in urma unei boli, dar fiul ei de 30 de ani i s-a alaturat lui Holtorf care ulterior l-a infiat si au traversat impreuna tari precum Sri Lanka, Corea de Nord si China.

Ulterior, in 2012, Holtorf a calatorit singur, dar a fost si acompaniat de o alta doamna, temporar, in timpul traversarii Japoniei. De-a lungul intregii calatorii, Holtorf a platit totul din propriul buzunar, a mancat numai mancarea locului, a dormit in masina si a minimalizat cheltuielile la maximum, fara sa accepte sponsorizari.

Calatoria a inceput din desertul Sahara, dupa care, impreuna cu Christine au vazut toate tarile Americii de Sud, loc in care soferul nostru experimentat s-a lovit de 5 ori de malarie, dar a scapat de fiecare data. A urmat America de Nord si Canada, dupa care Asia cu toate tarile ei, iar la final, Europa. Insa nu trebuie sa ne gandim ca acest om a facut o calatorie ca oricare altul, vizitand doar orase si obiective principale. Nicidecum. El a vizitat in lung si in lat orice tara, vazand probabil mai multe locuri ca orice alta fiinda de pe pamant.

Acum, pe 10 octombrie 2014, Gunther Holtorf s-a intors triumfator in Germania, in Berlin, locul de unde a plecat acum 26 de ani. El a calatorit avand asupra lui doua aparate foto pe film marca Leica, cu ajutorul carora a imortalizat toate locurile in care a fost. Respect, Gunther Holtorf!

Gunther Holtorf

Gunther Holtorf

Gunther Holtorf

Gunther Holtorf

Gunther Holtorf

Gunther Holtorf

Gunther Holtorf

Gunther Holtorf

Gunther Holtorf

Gunther Holtorf

Gunther Holtorf

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Gunther Holtorf
mai multe