Cursuri de pilotaj cu BMW M3 si 1M in Romania: scoala Guidare Pilotare, 11-17 septembrie

Cursuri de pilotaj cu BMW M3 si 1M in Romania: scoala Guidare Pilotare, 11-17 septembrie
  • Guidare Pilotare are in dotare numai autoturisme BMW din gama M
  • Locatia cursurilor de pilotaj din Romania este circuitul AMCKart
  • Exista cursuri atat pentru cine doreste sa se plimbe cu un BMW M3, cat si pentru cei care doresc sa invete tehnici complexe de pilotaj
Distribuie pe Facebook

Exista foarte multi soferi in Romania. Dar putini stiu sa conduca cu adevarat. Si cine crede ca s-a nascut invatat si ca le stie pe toate, greseste cu desavarsire. Scolile de pilotaj nu au ca scop sa te faca un viitor campion de raliuri. Ci principala misiune este sa iti imbunatateasca reactiile in conditii extreme, sa te invete pozitia corecta la volan, sa iti arate cum se piloteaza un automobil puternic corect si sa iti demonstreze ca siguranta rutiera trebuie tratata cu seriozitate. Guidare Pilotare este cea mai importanta scoala de acest gen din Italia, fiind fondata in 1985 de catre Siegfried Stohr, fost pilot de Formula 1. In septembrie, scoala se muta pentru mai multe zile la Bucuresti, deschizandu-si portile pentru orice sofer din Romania care vrea sa invete arta cu volanul la un alt nivel.

Siguranta la volan este un echilibru mental imbunatatit cu tehnica invatata de la profesionisti In a doua saptamana din septembrie, in zilele de 11-14, vor avea loc pe circuitul AMCKart din nordul Bucurestiului cursuri profesioniste de pilotaj oferite de Guidare Pilotare, una dintre cele mai prestigioase si cunoscute scoli de gen din Europa. Scoala Guidare Pilotare a fost infiintata de Siegfried Stohr, fost pilot de Formula 1 care a luat startul in 13 curse de GP, si a devenit in scurt timp un etalon de profesionalism si calitate la nivel mondial.

Despre Guidare Pilotare

Scoala infiintata de Stohr a fost declarata scoala oficiala BMW Group in Italia, urmand ca incepand cu 1999 sa ofere clientilor si cursuri de conducere defensiva pentru motociclete, iar din 2005 si pentru vehicule comerciale. In 2009, Guidare Pilotare a devenit scoala oficiala DAF si BMW Motorrad, reusind astfel sa ofere cursuri de conducere defensiva complete. Printre clientii acestei scoli care si-a demonstrat eficienta in numeroase randuri se numara institutii precum Palatul Quirinal, Ministerul de Interne, de Carabinieri, Politia Rutiera, Politia Municipala a mai multor municipalitati si peste 1.500 de companii. De la infiintarea in 1982, Guidare Pilotare a imbunatatit comportamentul la volan a peste 176.000 de soferi. O cifra deloc de neglijat...

Guidare PilotareSiegfried Stohr si Roxana Ciuhulescu in timpul cursurilor la Guidare Pilotare

Ce inseamna curs de conducere defensiva?

Conducerea defensiva presupune dezvoltarea capacitatilor unui sofer de a preveni si de a evita un accident, de a imbunatati timpul de reactie in cazuri extreme si de a semnala si corecta greselile pe care le face un sofer involuntar la volan. Mai pe scurt, un curs de conducere preventiva isi propune sa creasca semnificativ siguranta ta si a celor din jur in trafic.

Guidare Pilotare pune siguranta pe primul loc. Motiv pentru care apeleaza si la masini puternice. Deoarece daca un sofer este pus in situatii limita la volanul unui autoturism puternic si invatat de catre instructor cum sa abordeze corect orice situatie, acesta va face fata mai usor in traficul zilnic si va sti cum sa se comporte cu autoturismul personal.

Printre aceste situatii critice la care va fi supus pilotul se numara pierderea aderentei, evitarea obstacolelor, franarea cu si fara ABS, franarea in curba, slalom, curba ac de par cu asfalt umed si alte cazuri pe care le intalnim si in trafic. Dar ca sa fim pregatiti pentru aceste cazuri, este indicat sa urmam cursuri de conducere defensiva.

Cursurile de pilotaj le faci pentru tine. Ca sa fii in siguranta tu si cei din jurul tau.

Stim cu totii ca in Romania traficul este o adevarata problema. Este un fel de bomba cu ceas, iar accidente grave se intampla zilnic. Din pacate, tara noastra este in coada clasamentului in ceea ce priveste numarul de accidente si victime rutiere. Fie din cauza vitezei, din cauza acvaplanarii, fie ca dorim sa ocolim un obstacol (pieton, animal care sare in fata masinii), autoturismul condus de noi se poate manifesta diferit fata de asteptarile noastre si poate pierde aderenta. Ce inseamna asta? Masina poate intra in derapaj necontrolat, se poate invarti sau poate lua o directie gresita. Aceste cazuri au dus de-a lungul timpului la foarte multe accidente, unele extrem de grave sau mortale. Tocmai pentru a invata lumea cum sa evite astfel de situatii neplacute si cum sa redreseze masina in aceste momente critice care fac diferenta intre viata si moarte, Guidare Pilotare face cursuri defensive pentru siguranta noastra la volan.

Guidare PilotareGuidare PilotareGuidare Pilotare

Ce se intampla la Bucuresti pe 11-14 septembrie

Guidare Pilotare vine in Romania alaturi de initiatorul scolii, Siegfried Stohr, cu o flota de modele din gama BMW M. Timp de mai multe zile, cursantii inscrisi vor lua parte la cursuri de pilotaj alaturi de instructorii Guidare Pilotare pe circuitul de asfalt de la AMCKart.

Autoturismele pe care le vor conduce persoanele inscrise sunt BMW M3, BMW 1M sau MINI. Masinile sunt echipate cu rollbar, doua telecamere, Car PC, monitor si VideoTelemetria® cu inregistrarea datelor din computerul masinii. La sfarsitul cursului, fiecare cursant primeste inregistrari digitate pe PenDrive si diploma personalizata.

Circuitul AMCKart este un circuit lat de 10 metri, dimensiune suficienta pentru un autoturism care circula in viteza. Traseul numara 17 viraje si o linie dreapta care va permite unui BMW M3 sa atinga viteze mari fara probleme. Acele de par si virajele stranse sunt locul ideal in care scoala Guidare Pilotare iti va demonstra situatii critice precum acvaplanarea, pierderea aderentei, franarea in curba si alte momente pentru care trebuie sa fim pregatiti in trafic. AMCKart este un circuit bun si pentru a demonstra ce se intampla in momentul in care masina cu sistemele electronice dezactivate are calcata acceleratia si intra in drift, moment in care trebuie controlata.

Vor exista 4 tipuri de cursuri pentru pilotaj: Experienta Seria M, Defensiv, Sportiv, Individual Seria M.

Guidare Pilotare

Ce tipuri de cursuri ofera Guidare Pilotare in Romania

Experienta Seria M - daca vrei sa te bucuri la volanul unui M

Acest curs este destinat celor care vor sa conduca un model M3 sau 1M pe circuit. Cursul debuteaza cu o scurta pregatire tehnica teoretica de 10 minute fiind urmata de 10 minute la volanul unui M, alaturi de un instructor. Vei putea face ture de circuit in timp ce instructorul scolii te va sfatui cum sa te bucuri la maxim de performantele masinii. Durata: 20 min.

Defensiv - pentru cei care doresc sa invete condus tehnic in siguranta

Siguranta este in primul rand prevenire: de aceea un antrenament care analizeaza principalele situatii de risc si comportament rutier mai riscant este esential dupa obtinerea carnetului de conducere, fiind util pentru toata lumea si in viata de zi cu zi. Tehnicile aplicate acestui curs sunt rezultatul celor treizeci de ani de experienta in domeniu. Dar, siguranta la volan se bazeaza si pe capacitatea de a reactiona cu promptitudine in fata unei urgente, iar acest curs ofera posibilitatea de a invata in conditii de siguranta tehnicile de baza ale conducerii sigure, reproducand principalele situatii de pericol si neprevazut pe care strada uneori ne obliga sa le infruntam. De asemenea, dezvolta conducatorului auto o evaluare precisa a vitezei, distantei de franare si controlul autoturismul in conditii de carosabil umed. Durata: 4 ore.

Guidare PilotareSkid Car-ul simuleaza pierderea aderentei pe puntea spate si te invata cum sa redresezi masina

Sportiv - destinat celor care iubesc viteza si motorsportul si celor care detin o masina sport

Controlul si conducerea unei masini sport necesita abilitati si experienta.Trebuie sa cunosti puterea masinii pentru a putea gestiona peste 400 de cai putere, chiar si in conditii de umiditate si fara ajutorul sistemelor de control al tractiunii. Acest curs te pune la volanul unui BMW M si iti dezvolta abilitatile de a conduce, testeaza limitele autoturismului si controlul masinii chiar si in cele mai dificile conditii.

De fapt, vei descoperi noi aspecte ale dinamicii autoturismului , tehnicile cele mai corecte adaptate fiecarei viteze, secretele pilotilor pentru a face fata curbelor in conditii de siguranta si metode de dezvoltare a capacitatii de a incetini vehiculul prin cresterea controlului si sigurantei. Exercitii de control a puterii masinii cu tractiune spate si o serie de ture pe circuitul de Handling pentru a dezvolta o sensibilitate la volan ca cea a unui profesionist. Durata: 8 ore.

Individual Seria M - pentru cei care doresc o experienta la volan completa

Condusul este o adevarata arta: este o o combinatie de sentimente, abilitate, familiarizare si control. Pentru a o defini trebuie sa existe armonie intre cursant si instructor. Acest curs ofera posibilitatea de a efectua toate exercitiile si traseele pe pista cu un instructor personal si de a le perfectiona. In plus fata de perfectionarea acestei arte , propunem dezvoltarea abilitatilor si aptitudinilor individuale la volan, un training care ofera informatii despre condusul la viteze mari si situatii limita. Exercitiile inedite dezvolta tehnici pentru a obtine de la propria masina precizie, rapiditate si stabilitate in schimbarea directiei. In cadrul acestui curs, ai posibilitatea de a face trasee pe pista cu cele mai performante autoturisme din flota noastra: BMW M3 si 1M. Durata: 8 ore.

Preturile cursurilor Guidare Pilotare in Romania sunt intre 100 si 1200 Euro + TVA. Mai multe detalii gasesti pe www.smart-driving.eu

Guidare PilotareControlarea masinii in cazul acvaplanarii

10 motive ca sa urmezi un curs de pilotaj profesionist

1. Conduci autoturisme puternice, modificate special pentru circuit (roll-cage, sistem de telemetrie);

2. Ai la dispozitie un instructor certificat care te va invata unde gresesti;

3. Inveti cum sa manevrezi volanul masinii in caz de acvaplanare;

3. Inveti cum sa redresezi masina daca pierde aderenta;

4. Pilotii profesionisti iti vor testa timpii de reactie si te vor ajuta sa ti-i imbunatatesti;

5. Fiind circuit inchis, poti face ceea ce nu faci pe drumurile publice, tocmai pentru a fi pregatit pentru sosea;

6. Inveti ce sa faci in cazul in care iti sare un pieton in fata masinii;

7. Iti sunt inregistrate pozitia mainilor pe volan si pozitia picioarelor pe pedale, pentru a te corecta dupa vizionarea imaginilor video alaturi de instructor;

8. Cu ajutorul telemetriei digitale, fiecare tur de circuit iti este cronometrat pentru a vedea daca tehnicile invatate iti imbunatatesc performantele;

9. Ai ocazia sa inveti direct de la un pilot care a participat in Formula 1, ocazie unica in viata;

10. Iti cresti nivelul increderii la volan si a sigurantei in trafic, atat a ta si a familiei tale, cat si a celor din jur.

Daca vrei sa te inscrii pentru unul din cele 4 cursuri ale scolii Guidare Pilotare la Bucuresti, intra pe www.smart-drive.eu si www.guidarepilotare.ro

Sau intra pe pagina de Facebook a scolii in Romania.

ATENTIE! Deoarece locurile au fost ocupate integral, Guidare Pilotare a anuntat suplimentarea zilelor de curs. Mai multe detalii gasesti AICI.

Guidare PilotareRoxana Ciuhulescu a urmat si ea cursurile Guidare Pilotare in Italia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Guidare Pilotare
mai multe