Luni, 3 August, un italian vrea sa doboare un record de viteza pe Transfagarasan

Luni, 3 August, un italian vrea sa doboare un record de viteza pe Transfagarasan
  • Pilotul va alerga cu un Ferrari 458 Italia
  • Soseaua va fi inchisa luni, 3 august
  • Nu e clar ce record se vrea a fi doborat
Distribuie pe Facebook

Se numeste Fabio Barone si este patronul unei firme care organizeaza evenimente cu tematica legata de brandul Ferrari. Avem convingerea ca la mijloc este o afacere romaneasca, din pricina limbii romane utilizate des pe pagina oficiala de Facebook. Insa asta conteaza prea putin. Conteaza ca acest Barone va incerca sa depaseasca un record de viteza pe Tranfagarasan. Habar nu aveam ca exista un record de viteza pe Transgarasan!

Ne bucuram atunci cand se fac evenimente auto in Romania cu participare straine. Nu avem sanse multe ca tara noastra si cele mai frumoase locuri din ea sa fie popularizate dincolo de hotare. Insa recordul pe care vor sa-l faca cei de la Ferrari Club Passione Rossa este destul de obscur si dubios. Pentru ca este sponsorizat atat de companii italiene, cat si de Ministerul Turismului din Romania. Cat despre acest eveniment, informatii se gasesc aproape... deloc.

Faptele sunt urmatoarele: Fabio Barone va conduce un Ferrari 458 Italia pe Transfagarasan in ziua de luni, 3 august. El sustine ca a fost ajutat de autoritati in vederea inchiderii acestei sosele montane, pe segmentul de la Balea Lac in jos, spre Sibiu, unde este cea mai frumoasa panorama. Aici, la volanul masinii de aproape 600 cp, va incerca sa doboare un record de viteza.

Record pe Transfagarasan

Problema este una singura: Transfagarasanul nu este circuit sau pista de curse si in afara de evenimentele organizate oficial de coasta sau raliu pe unele probe speciale care includ si aceste zone ale soselei alpine, nu cunoastem vreo alta autoritate care a cronometrat masinile aici. Adica nu stim sa existe in prezent un record care trebuie sau care poate fi doborat pe Transfagarasan... Ceea ce este extrem de ciudat.

Nu stim ce se va intampla luni in varf de munte, nu stim cine organizeaza, cine a dat semnatura care permite inchiderea soselei si nici ce record se vrea a fi doborat. Dar poate ne lamureste cineva, ca, desi este un subiect interesant, informatiile sunt putine si scopul misiunii italiene pe muntele romanesc este foarte dubios. Oricum, este greu de crezut ca autoritatile romane au acceptat inchiderea de doua ori in aceeasi luna a soselei alpine, a doua oara urmand sa fie inchis un segment pentru Raliul Sibiului.

Record pe Transfagarasan

Distribuie pe Facebook
mai multe