6 fime horror in care masinile 'joaca' mai bine decat actorii

6 fime horror in care masinile 'joaca' mai bine decat actorii
Pentru fanii genului horror, umatoarele recomandari ar putea parea banale. Pentru cei care indragesc insa furia necontrolata a masinilor, topul de mai jos reprezinta un exemplu de cum un automobil poate "da" mai bine pe ecran decat anumite staruri hollywoodiene.
Distribuie pe Facebook

1. Dodge Charger in Drive Angry

6 fime horror in care masinile 'joaca' mai bine decat actorii

Fimul aparut in 2011 se dovedeste o pelicula subtire prin prisma prestatiei actorilor umani. Dodge-ul Charger face insa toti banii si ar fi meritat o nominalizare la un Oscar auto.

Iconicul model a fost produs timp de 12 ani, intre 1966 si 1978 de catre Chrysler, exemplarul din film fiind un Charger 500 din 1969. Pretul de achizitie pentru varianta fara optiuni suplimentare era de 3.842 dolari. Doar 500 de bucati au fost produse in total.

2. Chevrolet Nova in Death Proof

6 fime horror in care masinile 'joaca' mai bine decat actorii

Nici Tarantino nu a dat inapoi atunci cand a venit vorba sa gaseasca o masina clasica americana, care sa indeplineasca rolul unui monstru pe patru roti in productia "Death Proof" din 2007.

Chevrolet-ul Nova SS al lui Kurt Russel "joaca" cot la cot cu starul hollywoodian, autoturismul in cauza facand un rol excelent ca masina de cascador. Exemplarul din film face parte dintr-o serie cu patru generatii scoase pe banda intre 1962 si 1979.

Ulterior, a fost "clonata" pentru Nummi, firma comuna a General Motors si Toyota, care a folosit sasiul si alte componente de la Nova SS pentru a da viata Toyotei Sprinter produse in perioada 1985 - 1988.

3. Dodge M4S Turbo Interceptor in The Wraith

6 fime horror in care masinile 'joaca' mai bine decat actorii

In ziua de astazi i-ar fi greu aproape oricui sa sustina ca il poate aduce la viata pe Charlie Sheen, insa pe vremea cand s-a turnat "The Wraith" (Furia), in 1986, actorul parea indeajuns de treaz pentru a i se pune in mana volanul unui Dodge M4S Turbo Interceptor.

Cu toate ca este facut in stilul peliculelor de duzina din anii' 80, fimul merita vazut macar pentru forma superba a modelului american sau pentru sunetul celor 440 CP. Doar 4 unitati au fost produse in uzina, chiar daca apoi unii pasionati au reusit sa isi construiasca cu forte proprii cate un exemplare.

Ca si performante avem urmataorele: acceleratie 0 - 100 km/h in 4.1 secunde si viteza maxima de 330 km/h.

4. Lincoln Continental Mark III in The Car

6 fime horror in care masinile 'joaca' mai bine decat actorii

Nu ai nevoie de prea multe explicatii la The Car (1977). Lincoln-ul Continental Mark III chiar este vedeta filmului, iar interpretarea sa nu lasa de dorit. Pietoni, politisti, bikeri, toti sfarsesc sub rotile masivei masini americane cu aer sinistru.

"The Car" a fost un fiasco la incasari, dar imaginea monstrului auto a facut indeajuns de multe furori. Regizorul Guillermo del Torro este unul dintre cei care au solicitat o copie fidela a Continental-ului, cu care obisnuieste sa mai dea cate o tura prin LA.

Mark III a aparut dupa ce presedintele companiei Ford din anii '60 a cerut ca din fabrica sa iasa cat mai curand un Rolls-Royce cu abilitati de Thunderbird. Pana in anii '80 a fost cel mai bine vandut model al companiei de peste Ocean, dupa cum preciza Lee Iacocca in 1984.

5. O ambulanta corcita in The Ghostbuster

6 fime horror in care masinile 'joaca' mai bine decat actorii

Ok, ok! Ghostbuster e o comedie trasnita despre fantome, actorii isi fac treaba de minune. Nu exista nicio masina posedata, dar recunoaste ca te-ai intrebat mereu ce Dumnezeu e cotetul ala pe patru roti in care sa fataie Vanatorii de Fantome.

Ei bine, masina din film este o corcitura intre un Cadillac si o ambulanta Miller-Meteor din anul 1959, fiind construita si folosita in studiourile de la Hollywood doar pentru ca li s-a potrivit ca o manusa personajelor.

6. Ford T in The Munsters

6 fime horror in care masinile 'joaca' mai bine decat actorii

Munsters a fost un serial destul de popular in anii '60, in Statele Unite. Pe marile ecrane nu a urcat decat sub forma comediei negre "Familia Adams", multi ani mai tarziu.

Din pacate, in momentul in care au regizat varianta pentru marele ecran, producatorii au uitat cel mai important accesoriu al familiei de monstri: dricul Ford T in care acestia obisnuiau sa se plimbe.

Sigur, masina americana din serial a fost adaptata pentru a corespunde stilului horror, dar arata ca pana si "bunicii" automobilelor moderne mai au cate o doza de rautate in ei.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze 6 fime horror in care masinile 'joaca' mai bine decat actorii
mai multe
Publicat în categoria: Filme cu masini DATA PUBLICĂRII: 30 Octombrie 2014