8 masini iconice pentru gangsteri

8 masini iconice pentru gangsteri
Unde ai mai vazut tu copii cuminti, babe frumoase si gangsteri fara masini iconice? Automobilul unui "baiat rau" il reprezinta intru totul si ii creste statutul financiar si criminal.
Distribuie pe Facebook

Filmele in care gangsterii fac legea in cartier au starnit adevarate obsesii pentru aceasta cultura urbana, dar si pentru modul in care ar trebui sa arate masina unui adevarat smecher in viata.

Iata o lista cu cateva modele iconice detinute de personaje influente in istoria mondiala a criminalitatii.

1. Studebaker President FB (1929)

8 masini iconice pentru gangsteri

Legendarul President a fost primul model produs de Corporatia Studebaker din Indiana, SUA, in perioada 1926 - 1942. Un exemplar lansat pe piata in anul 1929 a fost condus de gangsterul Caesar "Rico" Bandello in productia "Little Caesar" (1931), care facea legea underground-ului din Chicago la acea vreme.

Studebaker President FB aparea pentru prima oara pe marele ecran, facandu-i pe baietii rai de atunci sa suspine indelung.

2. Mercedes-Benz S420 (1995)

8 masini iconice pentru gangsteri

In filmul "Belly" (1998), prima scena il arata pe Hype Williams conducand un Mercedes-Benz S420 negru (lansat in 1995), o adevarata senzatie la acea vreme, si spunand flegmatic:

"Nu dau doi bani pe lumina rosie (a semaforului). Fatalaii de politisti nu ma pot atinge. Fumez iarba, depasesc limita de viteza, toate astea, omule. La naiba, asta-s eu. De neatins". La volanul masinii lui de gangster, Williams a fost cat se poate de credibil.

3. Imperial LeBaron (1972)

8 masini iconice pentru gangsteri

In filmul "Mean Streets"(1973), Robert De Niro, Harvey Keitel, Martin Scorsese si John Cassavetes redefinesc conceptul de productie reusita cu si despre gangsteri.

Filmate in Mica Italie din Manhattan, scenele il au in centru pe Keitel, un baiat de cartier care aspira sa fie integrat in mafia locala, fiind sustinut de temperamentalul lui prieten, De Niro. Iconicul model Imperial Baron, lansat in 1972, poate fi admirat pe tot parcursul filmului. Masina face parte din modelele de top semnate Chrysler Corporation.

4. Lincoln Coupe (1940)

8 masini iconice pentru gangsteri

Cand zici "cel mai tare film cu gangsteri", "The Godfather" (1972) este probabil primul care iti trece prin cap. Cand Sonny Corleone a fost atacat de gasca Barzini, ti-ai dat seama imediat ca Michael se va intoarce sa regleze conturile.

Sonny a fost unul dintre personajele preferate ale publicului din trilogia clasica, conducand un Lincoln Coupe (productie 1940) ca un adevarat gangster de prima clasa.

5. Lincoln Mark VII (1990)

8 masini iconice pentru gangsteri

In filmul clasic "King of New York" se urmareste povestea unui dealer de droguri, care se intoarce in marele oras cu ambitii politice si o lista intreaga de dusmani de care trebuie sa se "ocupe".

Frank White controla The Big Apple prin violenta si respect, fara sa ezite sa isi foloseasca pistolul asupra inamicilor. Laurence Fishburn a condus un superb Lincoln Mark VII (productie 1990) in una dintre scenele cheie ale filmului.

6. Acura NSX (1992)

8 masini iconice pentru gangsteri

In "Pulp Fiction" (1994), capodopera semnata Quentin Tarantino, Harvey Keitel joaca rolul lui The Wolf, un "cleaner" care ii ajuta pe Vincent Vega (Travolta) si Jules Winnfield (Samuel L. Jackson).

Dupa ce-si face treaba ca la carte, Keitel este vazut la volanul unui Acura NSX (productie 1992), devenit la fel de celebru precum personajele din film.

7. Chevrolet Standard (1936)

8 masini iconice pentru gangsteri

In mai noul film cu gangsteri "Public Enemies" (2009) se perinda pe marele si micul ecran mai multe exemplare "wow" de Ford si Chevrolet.

Insa iconicul Chevrolet Standard - lansat in anul 1936, a jucat rolul autovehiculului vedeta, aparand in scenele curselor de masini in care s-a implicat John Dillinger.

8. Mercedes-Benz 400 SE (1992)

8 masini iconice pentru gangsteri

"Get Rich Or Die Trying" este un film semi-biografic despre ascensiunea rapperului 50 Cent. Nu este tocmai ceea ce ai numi un adevarat film cu gangsteri, insa o scena a ramas intiparita in mintea tuturor: cand 50 Cent si-a cumparat pe loc un Mercedes-Benz 400 SE (productie 1992) cu un rucsac plin de bani gheata.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze 8 masini iconice pentru gangsteri
mai multe
Publicat în categoria: Filme cu masini DATA PUBLICĂRII: 21 Noiembrie 2014