BMW Films se intoarce! Iata cele 9 scurt-metraje care au facut istorie

BMW Films se intoarce! Iata cele 9 scurt-metraje care au facut istorie
  • In filme au aparut actori celebri
  • Cele 9 scurt-metraje sunt regizate de nume celebre
  • In 2015 este asteptata o serie noua BMW Films
Distribuie pe Facebook

Intre 2001 si 2003, BMW a apelat la o serie de regizori consacrati pentru a realiza niste scurt-metraje captivante. In prim-plan, masinile BMW ale vremii, conduse de celebrul actor Clive Owen. Povestile filmelor... mai bine, va invitam sa le vizionati!

"BMW Films" este numele pe care il are o serie de noua episoade realizate de BMW, impreuna cu regizori si actori celebri. Seria a fost impartita in doua sezoane, unul in care apar masini mai vechi, precum E39, E38, M5 sau Z3, si o serie mai noua cu X5 si Z4. Ultimul episod, in care nu mai apare soferul Clive Owen este considerat cel mai slab, promovand Seria 5, generatia E60, pentru ca aduce cel mai mult cu o reclama directa.

In cele noua episoade apar actori celebri precum Forest Whitaker, Mickey Rourke, Stellan Skarsgard, Danny Trejo si Gary Oldman, dar si celebri cantareti precum James Brown, Marilyn Manson si Madonna. Iar regizorii sunt si ei nume cu mare rezonanta in industria filmelor de succes.

Se pare ca incepand cu 2014, de cand BMW si-a marit considerabil numarul de modele din toate gamele, seria BMW Films va avea o continuitate. Nu este exclus sa vedem noul i8, noua Seria 4 si i3 in episoade pe care, cel mai probabil, le vom putea vedea abia anul viitor. Sunte curiosi insa pe cine va alege BMW sa fie noua vedeta din spatele volanului. Nu este exclus sa il vedem tot pe... Clive Owen.

1. Ambush (2001)

Filmul ii are ca protagonisti pe Clive Owen, Tomas Milian, Franklin Dennis Jones, iar masina care are rol de personaj principal este un BMW 740i. Clipul dureaza in jur de 7 minute si este regizat de John Frankenheimer.

2. Chosen (2001)

Filmul regizat de Ang Lee ii are ca protagonisti pe Clive Owen, Mason Lee, Sonom Gualson si dureaza putin peste 8 minute. De aceasta data, in clip apare un BMW 540i cu accesorii M la interior, care reuseste sa scape de "dusmanii" ce conduc Jeep si Mercedes.

3. The Follow (2001)

Regizorul Kar Wai Wong este "vinovat" pentru cel de-al treilea film din aceasta serie comisionata de BMW. Este un clip cu actori cunoscuti, precum Clive Owen, Forest Whitaker, Mickey Rourke si fotomodelul Adriana Lima. Masina vedeta din acest episod este un BMW Z3, insa mai apare si un model Seria 3.

4. Star (2001)

Poate cel mai cunoscut scurt-metraj din seria BMW Films este cel cu Madonna, regizat de sotul ei de la acea vreme, Guy Ritchie. Este cunoscut si datorita faptului ca vedeta de talie mondiala este... pusa la punct de un BMW M5, model E39.

5. Powder Keg (2001)

Urmatorul episod din BMW Films ii are ca protagonisti pe soferul Clive Owen, Stellan Skarsgard, Harvey Jacobs si Lois Smith. Iar masina care este vedeta acestui episod este un X5.

6. Hostage (2002)

Primul film realizat de BMW in 2002 este regizat de John Whoo si ii are ca actori principali pe Clive Owen, Maury Chaykin si Kathryn Morris. Masina care apare in clip este un Z4, chiar in primul an de la lansare, acest film fiind un mijloc de promovare excelent.

7. Beat the Devil (2002)

Cu o distributie de Oscar, filmul Beat the Devil are pe lista actorilor nume celebre precum Clive Owen, Gary Oldman, James Brown, Marilyn Manson si Danny Trejo. Insa la fel de interesant este si cel care a regizat acest film, celebrul Tony Scott. Masina vedeta din acest episod este... tot Z4.

8. Ticker (2002)

Ultimul episod din anul 2002 este regizat de Joe Carnahan si ii are in prim-plan pe Clive Owen, Don Cheadle, F. Murray Abraham si Ray Liotta. Masina care apare in acest film este un model... Z4.

9. Who killed the idea? (2003)

Ultimul episod din seria BMW Films a fost realizat in 2003. Este singurul episod in care celebrul sofer, jucat cu succes de Clive Owen, nu mai apare. In schimb, filmul regizat de Hermann Vaske ii are in prim-plan pe Harvey Keitel, Debi Mazar si Nicolas Roye. Iar masina promovata este generatia E60 de BMW Seria 5. Din pacate, acest clip nu il avem.

Distribuie pe Facebook
mai multe