Dupa ce masini alearga super-eroii din filme

Dupa ce masini alearga super-eroii din filme
  • Eroii din filme au avut intotdeauna la dispozitie masini super-puternice
  • Raufacatorii au fost insa dotati mai mereu cu modele mai mult decat mediocre
  • Aston Martin, Ferrari si Lamborghini se numara printre cele mai tari aparitii
Distribuie pe Facebook

Batman are batmobilul, iar James Bond a avut la dispozitie nu mai putin de 28 de bolizi cu update-uri de i-ar face sa vorbeasca singuri pana si pe realizatorii show-ului "Pimp my ride": Bentley Mark IV in 1963 pentru Sean Connery, Aston Martin DB5 la doar un an dupa aceea, Lotus Esprit S1 in 1977 pentru Roger Moore si Aston Martin DBS V12 pentru Daniel Craig in 2006.

Dar ce masini super-puternice detineau insa raufacatorii care se fugareau cu super-eroii din filme? Din pacate, la acest capitol, scenaristii hollywoodieni au cam picat in ridicol, raufacatorii fiind dotati cu masini mai mult decat mediocre. In conditiile explicate mai jos, nici nu e de mirare ca eroii ies mereu invingatori.

Aston Martin vs Alfa Romeo

Dupa ce masini alearga super-eroii din filme

In continuarea lui "Casino Royale", "Quantum of Solace", Bond (Daniel Craig) reuseste sa faca praf un Aston Martin DBS in timp ce este fugarit de doi raufacatori in ... Alfa Romeo. Concluzie: ori spionii britanici sofeaza prost, ori italienii de la Fiat s-au pus pe treaba in uzinele de la Torino. Cu tot respectul pentru istoria de un secol a marcii italienesti, dar cum Dumnezeu sa gonesti cu o Alfa Romeo dupa un Aston Martin cu capacitate cilindrica de aproape 6000 cmc, 517 cp, care atinge suta in 4,3 secunde si sa te astepti ca planul tau sa iasa perfect?

Lada vs Mercedes

Dupa ce masini alearga super-eroii din filme

Mai tii minte rolul negativ al lui Van Damme din "Black Eagle"? Filmul in care protagonistul vaneaza de-a lungul si de-a latul Maltei un agent american, interpretat de Sho Kosugi. Si ca sa vezi ce imaginatie bogata au scenaristii, uite cu ce l-au pus pe Jean Claude sa goneasca dupa Mercedesul lui Kosugi:

Acum, drept vorbind, poti manifesta admiratie fata de Samara realizata de rusi in 1980, dar sa ai pretentia ca o Lada Zhiguli de prin '77 sa intreaca un Mercedes, trebuie sa fii cel putin idealist.

Ford Mustang vs Dodge Charger

Dupa ce masini alearga super-eroii din filme

Una dintre cele mai memorabile urmariri din istoria cinematografiei ramane cea din "Locotenentul Bullit", unde Steve Mcqueen pica in coada urmaritorilor sai si ii fugareste pe toate strazile din San Francisco.

Mcqueen a fost pus la volanul unui Ford Mustang GT 390 Fastback pentru a urmari un Dodge Charger R/T 440 Magnum. Cel putin aici, producatorii nu au dat-o in bara, ambele automobile fiind "musculoase". De altfel, in timpul filmarilor, masinile au avut ... dublura. Nu iti vine sa crezi? Pai, altfel cum? Uita-te ce ii face Steve bietului Mustang.

Plymouth vs Buick

Dupa ce masini alearga super-eroii din filme

Macar la capitolul recuzite trebuie sa ii dam credit lui Sergiu Nicolaescu, de vreme ce nu s-a zgarcit in filmele cu comisarul Miclovan. Putea sa ne umple cadrele pana la refuz cu Volgi, dar a cautat in nestire pana a gasit un Plymouth si un Buick inca functionale, pentru a reda imaginea unui Bucuresti motorizat cu automobile clasice americane. Mda, greu de spus daca vreuna dintre cele doua masini ar avea intaietate. Eu merg pe mana Buick-ului. Voi ce spuneti?

Cavalcada Cannonball Run

Dupa ce masini alearga super-eroii din filme

Cursa nebuna de-a lungul Statelor Unite, in care Burt Reynolds&Co. gonesc cu disperare sa scape de politie, aduce pe marele ecran o serie de vedete ale istoriei auto: Ferrari 308 GTS sau un superb Lamborghini Countach. Noroc ca filmul s-a vrut a fi doar o comedie, altfel toata lumea s-ar fi intrebat cum ar pretinde cineva ca un Pontiac Firebird de politie sa tina pasul sau, ma rog, roata cu bijuteriile amintite mai inainte.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Dupa ce masini alearga super-eroii din filme
mai multe
Publicat în categoria: Filme cu masini DATA PUBLICĂRII: 11 Aprilie 2014