Accident in premiera pentru Mark Webber: o roata iese si loveste un cameraman

Accident in premiera pentru Mark Webber: o roata iese si loveste un cameraman
  • Marele Premiu al Germaniei la F1 a fost castigat de Sebastian Vettel
  • Pe Nurburgring au fost realizate 60 de ture de circuit
  • Viteza maxima pe acest circuit se apropie de 300 km/h
Distribuie pe Facebook

In cadrul Marelui Premiu al Germaniei care s-a desfasurat ieri pe Nurburgring, pilotul echipei Red Bull Racing Mark Webber a avut un ghinion incredibil. Aflat la boxe pentru un schimb de pneuri, masina a primit unda verde de plecare desi una dintre roti nu a fost asigurata corespunzator. Ce a urmat, vei afla dupa click.

Mark Webber, pilotul echipei de Formula 1 Reb Bull Racing a pierdut multe pozitii din pricina unui eveniment nefericit. Intrat la boxe pentru un schimb de pneuri care dureaza in mod obisnuit in jur de 2,5 secunde, pilotul australian a avut parte de un mare ghinion cauzat de echipa sa tehnica.

Echipa tehnica a scos rotile, inclusiv pe cea dreapta spate, dar dupa montarea noii jante nu a fost finalizata asigurarea la pistolul pneumatic. De vina este insa cel care i-a acordat unda verde masinii pentru plecare, desi nu a fost dat OK-ul si pentru acea roata. Astfel, roata fiind prinsa superficial, cu piulita centrala stransa putin doar, cand a iesit pe linia boxelor, de la demaraj, roata spate s-a desprins si a lovit un cameraman aflat in zona regulamentara.

Accident NurburgringAccident Nurburgring

Cameramanul a fost tratat la fata locului si ulterior transportat cu un elicopter la spital. Mark Webber a continuat cursa, cu un dezavantaj urias, insa in final a reusit sa ocupe locul al 7-lea. Atat echipa, cat si pilotul si masina vor fi anchetati in urma acestui incident.

In cadrul Formulei 1 de la Nurburgring, a mai avut loc un accident la fel de ciudat. Un monopost Marussia condusa de Jules Bianchi a luat foc un urma unei probleme la motor, si a fost trasa pe dreapta de acesta. Fara sa-si dea seama nici pilotul si nici echipa de asistenta, masina se afla in panta. In cateva secunde, fara pilot la volan, masina a luat-o la vale traversand circuitul, putand provoca un accident fatal cu alta masina care venea pe traseu.

Accident NurburgringAccident Nurburgring

Distribuie pe Facebook
mai multe