Filmul SENNA - ruleaza la Cinema Scala, vineri, 25 noiembrie, ora 17.00

Filmul SENNA - ruleaza la Cinema Scala, vineri, 25 noiembrie, ora 17.00
Documentarul dedicat carierei si vietii multiplului campion mondial de Formula 1, Ayrton Senna da Silva va fi proiectat in cadrul celei de a 21-a editii a Festivalului International de Film DaKINO. Filmul in regia laureatului BAFTA, Asif Kapadia va rula la Cinema Scala din Bucuresti maine, 25 noiembrie, ora 17.00 - intrarea este libera.
Distribuie pe Facebook
Pilotul brazilian Ayrton Senna a schimbat modul in care era privita Formula 1. Cel mai popular sport cu motor din lume a capatat o alta dimensiune datorita campionului mondial din sezoanele 1988, 1990 si 1991. Ce a avut Senna atat de special si de ce a intrat in istoria sportului descoperiti vizionand SENNA, filmul votat de public cel mai bun Documentar International la Festivalul International de Film Sundance (2011). Documentarul prezinta atat cariera cat si viata lui Ayrton Senna si este o pagina de istorie datorita numeroaselor imagini de arhiva care nu au fost facute publice pana la aparitia acestui film.

SENNA ruleaza in cadrul DaKINO la sectiunea BRILLIANT DOCS care isi propune un focus pe trei figuri emblematice care au excelat sau exceleaza inca in domeniul lor de activitate: Ayrton Senna, Bobby Fischer ti Donald Trump prin titlurile:

SENNA, regia Asif Kapadia (Marea Britanie, 2010)

YOU'VE BEEN TRUMPED, regia Anthony Baxter (Marea Britanie, 2011)

BOBBY FISCHER AGAINST THE WORLD, regia Liz Garbus (SUA- Marea Britanie- Islanda, 2011).
Puteti vota cel mai bun documentar de la cea de a 21- editie a Festivalului International DaKINO pe website-ul dakinoiff.ro (http://www.dakinoiff.ro/?page_id=583 ).
Screening-eveniment vineri, 25 noiembrie, 17.00, Cinema Scala

SENNA


Marea Britanie, 106 min

Regia: Asif Kapadia

Regizor recompensat cu Premiul BAFTA, Asif Kapadia semneaza regia pentru titluri precum The Warrior (2001), The Return (2006) si Far North (2007).


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 24 Noiembrie 2011