Mercedes si-a prezentat noul monopost W03 de Formula 1

Mercedes si-a prezentat noul monopost W03 de Formula 1
Distribuie pe Facebook
Mercedes si-a prezentat marti (21 februarie 2012) dimineata, pe circuitul Montmelo, din apropiere de Barcelona, noul monopost de Formula 1 - W03, cu care Michael Schumacher si Nico Rosberg vor incerca sa se apropie de echipele fruntase, Red Bull, McLaren si Ferrari.
Fara surpriza, echipa lui Ross Brawn a optat pentru un "nas" coborat si inestetic pentru noul W03, la fel ca la celelalte monoposturi de Formula 1 prezentate deja in acest sezon, cu exceptia lui McLaren.


"Este o masina de care sunt mandru si in care cred", a comentat Brawn, pentru care W03 este capabila "sa ne aduca rezultatele pentru care am muncit atat de mult".
O sedinta foto a avut loc la standul echipei, in fata unui panou cu numele sponsorilor echipei botezate Mercedes-AMG, pentru o imagine mai sportiva.
"Nu va asteptati la mari surprize tehnice", a declarat Norbert Haug, patronul echipei Mercedes-AMG F1, in timp ce primele imagini ale modelului W03 circulau pe internet inca de la sfarsitul saptamanii trecute.
W03 este mai usoara decat W02, desi este conceputa din 4500 de elemente in loc de 4300. Programul sau de conceptie a debutat in mai 2011, in timp ce noua reglementare asupra esapamentelor si aerodinamicitatii din 2012 nu a fost inca finalizata.


"Am participat la multe lansari de masini in cariera mea, dar intotdeauna este un moment special. Inca de la primele tururi am simtit senzatii excelente la volanul sau", a declarat Schumacher.

W03 participa de marti pana vineri la antrenamentele de la Barcelona in vederea primei etape din acest sezon a Campionatului Mondial, MP de la Melbourne, programat pe 18 martie.

Distribuie pe Facebook
mai multe