10 probleme pe care ti le poate face masina in viata de cuplu

10 probleme pe care ti le poate face masina in viata de cuplu
Fie ca vorbim de iubita ta, fie ca vorbim de familia, parintii sau copiii tai, se intampla uneori sa ai probleme din cauza relatiei cu masina ta. Se pare ca mai mult de 65% dintre iubitorii de masini au avut cel putin o situatie tensionata cu familia, din cauza ca masina a fost pusa in prim-plan sau pe subiecte iscate la volan.
Distribuie pe Facebook

Iata principalele situatii in care masina este cauza unor discutii ceva mai... aprinse. Mai degraba, nu masina este cauza, ci ceea ce faci tu sau altii pentru ea, in ea, cu ea. Masina este un bun necesar zi de zi, care poate fi totodata si pasiunea ta principala, asa ca e absolut normal si firesc sa creeze tensiuni pe baza ei.

1. Investitii din pasiune

Sunt foarte multi cei care isi iubesc masina mai mult decat orice pe lumea asta. Si pasiunea pentru masini si tuning nu poate fi combatuta, ci trebuie inteleasa si acceptata. Insa asta duce la alte chestii care provoaca discutii negative: alocarea de fonduri financiare semnificative catre masina, care nu este o prioritate. Mai precis, e vorba de sume mari de bani pentru imbunatatire, tuning, performanta, nicidecum reparatii sau ceva strict urgent pentru a putea circula cu masina.

2. Cheltuieli costisitoare dese

Daca ai o masina mai veche, este de asteptat sa tot bagi bani in ea ca mereu se strica ceva. De cate ori nu ai auzit de la ceilalti: Vinde-o si cumpara una noua! Dar tie iti place si nu vrei sa auzi de asa ceva. Iar banii din salariu se duc pe reparatii care nu se vor termina niciodata, in timp ce parintii tai sau sotia te acuza ca nu mai aduci bani in casa.

3. Costul initial al unei masini

Daca tie iti place o masina, greu sa te scoata cineva dintr-ale tale. Rar se intampla sa asculti si de parerea iubitei, dar atunci se cheama masina de familie, nu masina pentru sufletul tau. Daca e prea scumpa, nu e bine ca nu mai raman bani pentru caruciorul de copil si pentru zugravit. Daca e ieftina inseamna ca e proasta si iar nu e bine.

4. Impartirea masinii in 2

Asta se intampla de obicei in cupluri care au o singura masina. El vrea sa plece sambata la pescuit, cu prietenii. Ea vrea sambata sa mearga la SPA cu prietenele si la maica-sa la tara. Mai greu de gasit un compromis in situatia asta, dar pana la urma tu vei fi soferul ei, in timp ce prietenii tai beau bere rece pe malul garlei. Bombani continuu tot week-endul si esti nefericit ca nu ai facut ce-ti place tie.

5. Sentimentul teritorial

Este valabil si la femei si la barbati. Mai exact, daca iti prinzi nevasta ca-si duce un coleg de serviciu acasa, cu masina ei, te cam deranjeaza. Sau ea, daca aude de la cineva ca ai fost vazut plecand de la birou cu 3 colege, pe care sa le lasi la metrou, vei avea parte de scandal. Masina ta este de fapt a voastra, este de fapt a ei. Asigura-te ca ii spui din timp cine isi pune fundul pe locul ei si nu vei mai avea probleme.

6. Stilul tau de condus

Asta se intampla de obicei la femeile ceva mai panicate, si chiar cand te plimbi cu parintii tai trecuti de prima tinerete. Daca esti putin mai sportiv si incerci sa depasesti combina care merge cu 3 km/h intr-un sat, o sa primesti comentarii si sfaturi de peste tot: Ai grija! Conduci prost! Asigura-te! Incetineste, ma baiatule! Si tu te enervezi, desigur, ca ai incredere in calitatile tale de sofer.

7. Intalnirile cu baietii

Vineri seara, se mai intampla sa te sune cativa prieteni sa va vedeti la un poker, la o samanta cu aroma de shaorma prin centru, sa-ti arate unul-altul ce turbina si-a mai pus la Opel Astra Coupe, sa le arati si tu folia de la Expert Detailing montata acum 2 zile, chestii de genul. Ei bine, sotia stie una si buna: Cand vii? Tu degeaba zici ca la ora 11, pentru ca oamenii se duc si ei pe autostrada, vrei si tu sa casti ochii. Se face ora 1 dimineata cand tu deschizi usa din dormitor si o vezi pe ea, incruntata, nedormita, cum te asteapta...

8. Parcarea

Fie ca o faci tu, fie ca o face ea, se intampla cateodata sa nu o nimeriti. De exemplu, vine ea cu masina si o parcheaza in fata blocului. Insa tu stii ca acolo e locul unui vecin putin mai nervos, Vasilica taximetristul de la scara B. Asa ca dimineata, cand bei din cafea si te uiti pe geam, vezi ca ti-a parcat masina pe locul astuia. Te apuca dambalau imediat, ca ai vazut antecedente cu roti desumflate si stergatoare indoite. Certi femeia si cobori in pijama si slapi sa-ti muti masina cea mult iubita... Sau cand o parchezi tu si ea trebuie sa plece la serviciu, te suna si te bombane ca nu o poate scoate din acel loc mult prea strans... Haide, ia-ti din nou slapii pe tine si fuga jos!

9. Plecatul in vacante

Fie ca e vorba de cum bagi bagajele in portbagaj, fie ca mergi prea tare pe autostrada, fie ca bei o bere pe plaja si ea se panicheaza ca nu mai poti conduce pana la hotel, uiti sa te scuturi de nisip si intri asa in masina, ai uitat sa pui parasolarul si acum scaunele de piele ard mai rau ca un fier de calcat, nimic nu e pe placul ei. Doar daca nu sunteti inca la inceput si toate neajunsurile sunt trecute imediat cu vederea, vei avea ceva subiecte de contradictii in vacanta. Dar fii intelegator si lasa mereu de la tine, pentru ca femeia are vesnic si neconditionat dreptate!

10. Accidentele usoare

Cand parcai masina, ai atins usor cu coltul barii alta masina. Se mai intampla. La fel si la Mall, cand dadeai cu spatele, ai nimerit o bordura si s-a auzit un sunet urat. Ai pus masina anapoda si un cimpanzeu din specia meltean ti-a zgariat usa si ti-a spart oglinda laterala, desi avea destul loc. Sau cand veneai de la munte, te gandeai cat de frumoasa este ea, cea de langa tine, si ai avut un moment de neatentie, ai franat tarziu si ai intrat in spatele unui cu Dacia Papuc - ai indoit putin capota, ai spart un far, nimic grav. Se mai intampla. Vezi daca nu esti atent si esti un sofer prost? Vezi daca nu o asculti si nu o lasi pe ea sa conduca? Asa iti trebuie!

Sunt probabil 50-100 de situatii in care masina poate da nastere unui scandal. Insa problema este ca nu masina face tensiunile dintre oameni, ci noi le facem. Masina este doar un loc, un prilej, asa cum sunt si casa noastra sau locul de munca. Si pentru ca iubim masinile si suntem dependenti de ele, e normal sa avem la bordul lor si placeri, si neplaceri. Tu ce probleme si scandaluri ai avut in familie, cauzate de masina?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Editorial DATA PUBLICĂRII: 26 Iulie 2011