7 restrictii absurde impuse soferilor din diferite tari

7 restrictii absurde impuse soferilor din diferite tari
In Romania, RCA-ul, lipsa infrastructurii rutiere si pretul carburantului par cele mai mari probleme care pot veni pe capul unui sofer. In alte tari insa, diverse seturi de legi te-ar putea face sa te dai cu capul de pereti in postura de conducator auto.
Distribuie pe Facebook

De la tribunale de terorism convocate pentru condamnarea unor soferite si pana la decretele de un absurd comic semnate de Putin, viata altor posesori de permise auto din lumea intreaga s-ar putea dovedi a fi mai groaznica decat a ta.

1. Sofatul, ofensa capitala

In Arabia Saudita, in ciuda luxului occidental afisat de printii petrolului, femeile sunt in continuare victimele oprelistilor dictate de Coran. Printre acestea se numara si condusul masinii, considerat o adevarat ofensa adusa statului.

Doua dintre activistele feministe saudite, Loujain Hathloul si jurnalista Maysaa Alamoudi, au aflat pe pielea lor acest lucru. Cele doua au fost retinute dupa ce una dintre ele a fost oprita de politia saudita in timp ce conducea o masina, la sfarsitul anului trecut. Hathoul si prietena sa urmeaza sa fie judecate de un tribunal special impotriva terorismului din Riad, fiind in inchisoare de aproape doua luni.

Activistii pentru drepturile omului din Arabia Saudita spun ca interdictia femeilor de a sofa nu este trecuta in Codul Rutier al tarii sau in alta lege, dar ca tine de interpretarea traditiilor din lumea araba.

2. Piticii si restul lumii, inamicii lui Putin

Rusia este si ea un Absurdistan in ultima perioada. Noile decrete semnate in toamna anului trecut de Vladimir Putin interzic piticilor si membrilor unor minoritati sexuale sa se urce la volan.

Sub scuza ca astfel va reduce o parte din numarul accidentelor mortale petrecute in ultimii ani pe soselele din Rusia, Vladimir Putin a emis doua decrete prin care persoanele cu inaltimea mai mica de 1,5 metri nu au voie sa conduca masini.

La fel transexualii, bisexualii, homosexualii si alte minoritati sexuale sunt in afara legii in momentul din care se urca in scaunul soferului. Acestia sunt catalogati drept persoane cu probleme medicale de natura psihica, iar dreptul de a detine un permis de conducerea le-a fost anulat.

La fel s-a intamplat si cu exibitionistii, voyeuristii si adeptii fetisismului. Lista neagra a lui presedintelui Rusiei i-a cuprins si pe pariorii inraiti, bolnavii de stres cronic, cleptomanii si alte categorii de bolnavi cu afectiuni psihice mai usoare sau mai complexe.

3. Amenda inedita in California

Nici peste ocean nu scapi de ciudateniile legi, dar macar americanii au un stil cel putin haios de a stabili Decalogul soferilor. Astfel, in California este pedepsita stergerea unei masini in spalatoria auto cu lenjeria intima veche.

Amenda se ridica la 60 de dolari. Legea nu spune insa si ce poti pati daca esti prins lustruind masina cu o pereche de bikini noi.

4. Thailanda: interzis la bustul gol

Nu conteaza cat este temperatura afara. In Thailanda, orice sofer prins la volan fara tricou pe el risca o amenda de peste 200 baht. Raportat la dolar inseamna intre 7 - 8 $, care pe taramul asiatic ar putea fi exact costul mesei de pranz.

5. Fara injuraturi

Te-a enervat cineva in trafic si esti pe o sosea din Maryland, Statele Unite. Ori inghiti in sec, ori dai marunt din buze, dar este mult mai intelept sa nu injuri. Amenda se ridica la 100 de dolari pentru injuraturi si blesteme, iar daca nu ai acesti bani pentru a face plata pe loc te asteapta 90 de zile in inchisoarea de stat.

6. Cipru: amandoua mainile pe volan

La ciprioti, politistii rutieri concureaza vigilenta confratilor americani. In afara de faptul ca nu ai voie sa manci un sandwich sau sa bei cafea in timp ce sofezi, orice indepartare a mainiolor de pe volan iti poate aduce o amenda.

De fapt, textul de lege este "Soferul care ridica in mod nejustificat mainile de pe volan este pasibil de amenda". Aceasta poate fi dubla, de la 60 de dolari la 120 daca ai incalcat legea pentru a adresa un deget mijlociu sau orice alt semn obscen unui alt participant la trafic.

7. Danemarca: uita-te sub masina

Danezii contribuie si ei cu o perla la legile absurde ale soferilor din toata lumea. In tara nordica este interzis sa pornesti masina inainte de a fi verificat ca sub ea nu doarme... un copil!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 28 Ianuarie 2015