Aventuri pe 4 roti, ep. 3 - French kiss la Bucuresti

Aventuri pe 4 roti, ep. 3 - French kiss la Bucuresti
Si uite asa plecam noi din Castelu, spre Arad, sa luam un Logan. L-a gasit Nelu pe net, parca pe 4Tuning... Galben, cu o oglinda rupta, fara aer conditionat, dar cu 245.000 km la bord. Da domne, fost Taxi, dar ce pretentii poti sa ai la 1800 de Euro?
Distribuie pe Facebook
M-a rugat frumos sa merg cu masina mea si plateste motorina, asa ca zburdam pe autostrada cu 85 km/h la bordul navei-amiral Opel - un Senator din 88, diesel. Bai nene, dar chiar si dupa aproape 100 km, tot frig este. Nu tocmai anormal, in octombrie, dar in masina, ai zice ca te adaposteste agentul termic. Aiurea... Baga caldura doar la picioare, cu o singura viteza.
- Frate, mai cu spor cu carpa aia, ca nu vad nimic!
- Pai daca e bulangiu asta cu Dacia lui si ne depaseste in viteza, ce vrei ma sa fac?
- Ma, tu nu vezi ca aia e un 1300 ticsit de saci cu cartofi, are si deasupra, si inauntru, si in portbagaj. Asta daca face accident o sa fie salata de boeuf, sa mor! Ia ca-l depasesc, ce dracu.

Nu-l depasim. Ca merge doar un stergator. Si nu ala din fata mea! Rahat, incetinesc si pana la urma ajungem in Bucuresti, mai incet, dar ajungem. O luam pe centura. Am decis sa urmam ruta Bucuresti - Pitesti - Sibiu - Deva - Arad. Cu putin noroc, si retur.
- Ba, hai ca am ajuns repede de la noi pana in Bucuresti, nu vrei sa oprim putin la cumnata-mea, in Mogosoaia, sa iau niste bani?
- Bine Boss, cum sa nu? Dar ne grabim, ca avem ceva de mers, trai-ti-ar...

Pe centura, la un semn care zice Pipera la stanga, 3 maimute - una verde, una galbena si alta roz. Fosforescente toate. Ne fac semn sa oprim. Zis si facut. Una stramba, neagra, dar neagra frate, parca data cu nomolul de la Techirghiol pe fata, cu o rochita roz, care ii acopera abia buricul, ne intreaba:
- Ce faceti baieti?
- Bine draga, ia zi, cu ce te ajutam?
- Voi ma? Poate eu pe voi- 30 scurtu si 50 normal...

Nelu se intoarce la mine:
- Frate, vreau sa ma dau si eu, sa mor! Uite, 30 de lei, pac-pac, si am plecat. La capitala nu am facut frate niciodata! Da' si mie bani ca facem rost de la cumnata-mea si iti dau inapoi!
- Bine nene, haide, dar repede ma ca nu vreau sa ne prinda noaptea!

Tir-urile au cabina. Masina mea nu are cabina, are doar bancheta spate. E frig rau de tot, nici Nelu nu vrea sa stea afara, dar nici eu. Trag masina mai sus, langa un depozit. In spate, pe bancheta, se duce Nelu cu Ciupacabra. Dau muzica mai tare, aprind o tigara si ma fac ca ploua. Motorul il las pornit. Geamurile se aburesc, ca in Titanic, si deodata incep sa ma simt aiurea. Ies afara cu caciula pe cap si contemplu jegul de langa padure si camioanele de pe sosea. Mi-e dor de nevasta-mea... Trece un minut si, fara sa-mi dau seama, parcheaza fix langa mine o duba de politie. Ies doi politisti zgribuliti si vin direct spre mine.
- Buna ziua, ce faceti aici?
- Uite domne, trag un fum repede si ma astern la drum, nu deranjez cu nimic.
- Sunteti singur?
- Mai sunt cu un coleg, astept sa vina...

Unul din politisti bate in geamul din spate de la masina. Parca stia el ceva... Se deschide usa. Nelu, evident, cu pantalonii in vine. Fata, cu rochita lasata in jos si tatele la vedere. Cand eram mai mic si mergeam la varu-miu in Constanta, umpleam prezervative cu apa si le aruncam de la geam. De asta mi-au adus aminte "sosetele" pe care le-am vazut la gagica aia, inainte sa se imbrace...
- Buna ziua, ce se intampla aici?
- Sa traiti sefu, uite pe aici, si noi...
- Cine e domnisoara?
- Pai... Hmmmm... E iubita mea!
- Iubita dumneavoastra ziceti... Pai daca e asa, o sa va rog sa-mi demonstrati ca asa este. Sarutati-o pe gura!
- Pai stai domne asa!...
- Domnule, stiti cat este amenda?

Aude Nelu cuvantul magic, "amenda" si o saruta pe Naomi, fix pe gura. Eu ma stramb din instinct, politistii incep sa rada si maimuta zambeste. Dinte pauza lipsa gaura! Unde esti, domnule Castor?
- Na domne, uite, e prietena mea, ne iubim si noi aici! Suntem tineri!
- Da domnule, aveti dreptate! Nu va mai dau amenda, dar sa nu se mai repete!
- Sigur, nicio problema, ne scuzati, sa traiti!

Dam sa ne urcam in masina, politistii se indeparteaza. Unul din ei striga pe geam catre fata:
- Fa, Cristino, ti s-au terminat tiristii???
- Nu sefu, dar e criza, luam si noi ce apucam, nu?
- Haide, spor la treaba! Zi-le la fete ca vin si maine, pe la pranz!

Urca gaborii in duba lesinati de ras... Dau drumul la girofaruri si pleaca batraneste. Ma uit la Nelu, Nelu la curva. Eu rad, ea rade. Nelu cauta repede sticla de apa si incepe sa faca gargara. Drept pedeapsa, scuipa apa jos, pe pres, in masina. Dar nu ma supar. Zambesc. Nu eu am m-am "French-kiss"-uit cu toti tiristii de pe centura!
- Haide bai Don Juan, la treburile noastre, ca ne-am distrat destul. Ai vrut sa te dai, te-ai dat!
- Ba, sa nu spui nimic, la nimeni, ca te sparg, sa mor eu!
- Nu frate, stai linistit, zic eu razand... Dar hai mai bine sa gasim o benzinarie, poate au apa de gura. Si pentru mine, o sticla de suc, ceva. Sa nu te atingi de ea!

Va urma


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 3 Iunie 2010