Aventuri pe 4 roti, ep. 4 - Jandarmul si fazanul de la anti-drog

Aventuri pe 4 roti, ep. 4 - Jandarmul si fazanul de la anti-drog
Cu ceva pasi mai aproape de telul nostru - sa revenim pe plaiurile autohtone tocmai din Arad, cu o Dacie Logan, fost taxi, tzipla, impecabila, ireprosabila, full fara piele, aer, geamuri, jante sau servo. Dar ma iau dupa Nelu, dupa 4 zile de negocieri telefonice pe care le-a avut cu vanzatorul, masina se pare ca este ceea ce cauta: ieftina si... Doar ieftina.
Distribuie pe Facebook

Trecem de capitala, dupa isprava cu "iubita" colegului, am luat si banii de la cumnata-sa, totul vis. Ne bagam pe autostrada, din nou. Incepe sa ninga de cum trecem de Carrefour. Ne grabim, dar mergem batraneste - un stergator m-a lasat, cauciucurile de iarna ia-le de unde nu-s, tractiunea fara LSD pe spate si ninge binisor. Clar - merita o investitie in gume de iarna!


Nicu Paleru ne spune prin difuzoare ca are acasa o muiere draga inimii lui. Senator-ul nemtesc alearga pe prima banda cu 90 la ora. Parca se simte si caldura bagata de masina. Dar tot am caciula pe cap... Mai sunt 60 de km pana la Pitesti. In ritmul asta, noaptea o sa fim la Arad.

- Ia zi ma, dai si tu o tuica cand ne intoarcem acasa? Sa uzi Loganul frate!
- Dau boss, ce dracu... Numai sa ne intoarcem odata, cu vremea asta, ajungem de Craciun! Zicea asta ca are pe Logan gume de iarna, noi, ce bine!

Nu apuca sa zica cuvantul "bine", ca un mare bubuit face CD-ul cu Nicu sa sara, liniste totala, ne uitam unul la altul, nu franez, e gheata.

- Ce pi*da ma-sii o fi fost ma?
- Zapada frate, am vazut eu, cazuse din camionul ala din fata o bucata, uita-te dracu pe unde conduci ca ma asteapta femeia cu Loganul acasa, intreg!

Bine domne... Ma uit mai atent la drum si strang volanul cu ambele maini. Vreme nasoala, masina nu dintre cele mai premiate de Euro NCAP, are dreptate Nelu. Mergem inainte. Vremea parca se mai indreapta, cand intram in Pitesti. Ne oprim la OMV, sa luam niste sandvisuri din alea triunghi si un suc. De fapt doua, fiecare cu al lui. Ma duc si la baie, ca omul manierat, nu la marginea drumului sa-mi vada toata lumea fundul. Cand ma intorc, doi angajati care, de obicei, se indeletnicesc cu spalatul parbrizelor si alimentatul, se hlizesc la masina mea. Frate, oi avea eu limuzina Opel a anilor '80, dar chiar asa sa atraga privirile? Cand ma apropii prin fata, iaca peisaj de natura moarta. La propriu! Bubuitura de pe autostrada nu a fost nicio zapada. Masina mea, tocmai mancase un fazan. Doua picioare si o coada, ieseau prin grila spoilerului fata, acolo unde trebuia sa fie proiectorul.

- Bai nene, mai tii minte cand ai zapacit anul trecut porcul lui nea Costel, cand dadeai cu spatele? Saracul, a trebuit sa sarbatoareasca Craciunul mai devreme... Na ca acum ai facut si pe vanatorul! Bravo ma, esti tare, sa moara soacra-mea in baie! N-ai pistol dar ai masina!
- Bai Nelule.. Caca-s-ar fazanii in ochelarii tai, parca lovisem niste zapada de la tir! Nu stiam ca zapada are gheare si o coada maro. Ce facem ma cu el?

Trage Nelu de cele doua picioare si scoate fazanul din Senator. Chiar si in perioada postului, masina mea a halit niste piept de pasare. Pune aripata intr-o sacosa de rafie marca Real si o arunca in portbagaj. Cu frigul asta... ajungem cu ea congelata inapoi acasa si incingem un gratar pe cinste.

Dealu Negru, sport extrem, tiruri cacalau, bine ca mergem incet. Cum adica sa trecem pe Dealu Negru si sa nu halim 3 mici si vreo 2 carnati? Zis si facut. Parchez masina si fugim la o terasa, inauntru, la caldura. Face Nelu cinste, mi-era dator de pe centura... Mancam frumos, da-i cu mici, da-i cu mustar, ne saturam. Cu burta plina, fericiti nevoie mare, o luam spre masina. Parca da sa iasa si soarele, dupa ninsoarea asta de octombrie. Din ciclul "ni se poate intampla doar noua", na masina inconjurata de 5 jandarmi si un politist.

- Ce i-ai facut ma lu' aia de pe centura, si aici te urmareste politia? Il intreb eu pe Nelu...

Ne apropiem de masina, curiosi ce am mai facut si de data asta... Politistul se prezinta ca fiind de la anti-drog, au filtru permanent pentru tiruri aici. Pai bine domne, dar ce treaba avem noi, n-avem nici tir!

- Ce aveti in portbagaj?
- N-avem domnule nimic, puteti sa va uitati...

Rascoleste un jandarm portbagajul, printre paturi, truse de scule, niste lansete stricate, solzi de peste si doua roti de bicicleta, nimic. Nema droguri. Cand desface papornita Real, jandarmul se sperie si da cu capul de usa portbagajului injurand:

- Manca-l-ar puricii pe Costel (nr.: cainele-politist), iar ne-a indus in eroare! Nu sunt ba droguri, e un fazan mort aici. Ca atunci cand am tinut pe loc tirul ala cu salam din Italia, tot din cauza lui. Asta e caine antrenat sa haleasca ma, nu sa adulmece heroina! zice jandarmul si pleaca.
- Domnilor, ne cerem scuze,
zice politistul. Se mai intampla... Se pare ca nu aveti urme de stupefiante in masina. Va trebui insa sa vad o autorizatie de vanatoare. Stiti, acum sezonul e inchis...
Imi tot vine miros de mici, cu usturoi. Ma uit la Nelu. La traista de rafie de pe capota, din care ieseau, si acum, doua picioare galbene. O coada din pene maro, cu tenta gri, se unduia in bataia vantului de iarna. Un jandarm soarbe dintr-o bere rece, inca speriat... Cum om mai scapa si de data asta?

Va urma


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 20 Iunie 2010