Ciudatenii motorizate care ar putea aparea pe piata in curand

Ciudatenii motorizate care ar putea aparea pe piata in curand
Nu mai ofta apasat ori de cate ori il vezi pe Christian Bale urcandu-se in Batmobil! Cu putin noroc si o suma importanta de bani, ai putea sa iti cumperi unul prin 2016.
Distribuie pe Facebook

Inginerii si designerii din industria auto se dau peste cap an de an sa scoata pe piata modele dintre cele mai inedite. La acest nivel, anii urmatori s-ar putea dovedi extrem de fertili, in conditiile in care mai multe ciudatenii motorizate sunt anuntate ca fiind pregatite pentru lansare sau deja disponibile cumparatorilor interesati.

Un Mario Kart numai pentru tine

Ciudatenii motorizate care ar putea aparea pe piata in curand

Lasa consola Nintendo cu Super Mario in grija copilului si sparge-ti pusculita pe cea mai noua inventie a unui britanic. "Crazy Cart" este creatia unui tanar de 34 de ani, Ali Kermani. Acesta a scos pe piata un mini-cart destinat copiilor si adultilor, care poate circula cu 19 kilometri pe ora.

Jucaria pentru oameni mari nu numai ca inainteaza, dar are si marsarier si un sistem care ii permite sa se deplaseze lateral. La prima vedere, Crazy Cart pare inspirat de jocurile Super Mario, dar poti trage cateva drifturi exceptionale in ea. Cam cat se te faca sa simti o doza mai mare de adrenalina decat un joc Tokyo Drift.

Cartul este alimentat o baterie electrica cu o autonomie de 40 de minute, are doua moduri de functionare: normal kart si crazy cart pentru drifturi. Britanicul care a conceput cartul a decis in cele din urma sa il produca in Statele Unite cu ajutorul firmei Razor. Pana acum au aparut variantele dedicate pustilor de peste 9 ani, dar din vara aceasta sunt asteptate pe piata si modelele pentru adulti. Pretul unui Crazy Cart: 860 de dolari.

Heliciclul

Ciudatenii motorizate care ar putea aparea pe piata in curand

Varianta cea mai noua a "Olandezului Zburator" nu are nimic de-a face cu mediul marin, ci mai degraba cu cele aerian si terestru. PAL-V One Helicycle este conceput de inginerii danezi si comercializat prin firma specializata in gadgeturi de lux Hammacher Schlemmer la pretul de 395.999 de dolari.

Vehiculul, in fapt o motocicleta hibrid cu trei roti si doua locuri, poate fi modificat in doar 10 minute intr-un mini-elicopter. Pal-V One are nevoie de o pista de decolare de 180 de metri pentru a-si lua zborul si 30 de metri pentru a ateriza. Tu, insa, vei avea nevoie de permis de conducere si brevet de pilot pentru a conduce un helicilu.

Altitudinea maxima la care se poate ridica este de 1200 metri. Poate atinge o viteza de 180 km/h atat in aer, cat si la sol. Este echipat cu un motor de 230 CP si un rezervor de 122 de litri care ii asigura o autonomie de 354 de kilometri in zbor si 1.207 kilometri la sol.

Batmobilul vine in 2016

Tot pe trei roti vine si urmatoarea minunatie anuntata de americanii de la Polaris Industries. Slingshot se vrea o combinatie intre masina si motocicleta si seamana izbitor de mult cu vehiculul folosit in filmarile ultimei serii Batman. Marea lansare a prototipului urmeaza sa aiba loc pe 27 iulie, dupa ce publicul a fost deja atatat cu doua videoclipuri de prezentare a "batmobilului" Slingshot.

Vehiculul are doua locuri, seamana cu un roadster futurist sau cu un vehicul buggy si atinge o viteza maxima de 200 km/h gratie celor 250 CP ai motorului Ecotec de 2,4 litri, in patru cilindri, produs de GM.

Zvonurile plecate tot din curtea Polaris Industries dau 2016 ca termen de intrare pe piata a produselor de serie Slingshot. Pretul unui astfel de vehicul se ridica la aproximativ 30.000 de dolari. Aceasta si daca americanii vor trece intr-adevar la productia de serie a acestui "batmobil".

Tancul care ia forma de masina

Ciudatenii motorizate care ar putea aparea pe piata in curand

Daca este sa ramanem la capitolul jucarii pentru baieti, urmatoarea creatie este de-a dreptul fabuloasa: un tanc care se poate camufla sub forma unei masini.

Ok, sa nu ne ambalam prea mult inca de la inceput. Se poate camufla sub forma unei masini doar in fata aparatelor cu raze infrarosii ale inamicilor. Tancul este acoperit cu placi termale care isi pot schimba temperatura pentru a deruta inamicul. Inventia este pusa la punct de britanicii de la BAE si firma poloneza Obrum si poate intra pe campurile de lupta din 2018. Si, apropos, pofta in cui! Nu se vinde civililor.

Pana atunci, Batman nu are decat sa isi schimbe ochelarii cu infrarosu, altfel se poate pomeni cu Raj Al Ghoul venind in vizita cu un tanc camuflat sub forma unui FSO Polski din anii '80.

Distribuie pe Facebook
mai multe