Primele videoclipuri romanesti cu masini modificate

Primele videoclipuri romanesti cu masini modificate
  • Primele clipuri dateaza din anii '90
  • Formatiile de hip-hop aveau curse ilegale in clipuri
  • Tuning, urmariri de politie si burnout
Distribuie pe Facebook

Mereu ne-a placut sa ne aducem aminte de trecutul domeniului auto din tara noastra. Suntem singurul site din Romania pe care poti gasi o rubrica destinata istoriei auto, numai aici gasesti detalii complete despre tot ce inseamna motorsportul de odinioara din Romania, dar si istoria completa a marcilor auto romanesti. Am scris si despre cursele de acceleratie din Romania, dar si despre ilegale sau intalniri intre pasionati. Acum am devenit nostalgici si ne gandim la muzica. Muzica cu masini.

In epoca postului Atomic TV, atunci cand apareau zilnic circa 50 de videoclipuri, majoritatea manele, au aparut si primele clipuri in care erau prezente masini puternice sau modificate. Din fericire, clipurile cantate de manelisti in care apareau masini ceva mai speciale au aparut mai tarziu, cand cei trei baieti gelati de la formatia LA cantau dintr-un Fiat Barchetta de doua locuri.

Primul clip romanesc in care puteam admira curse ilegale de masini si chiar ceva ce semana cu un... lowrider, a fost cel al formatiei La Familia. E vorba de melodia cantata cu Uzzi, de la BUG Mafia, al carei videoclip era unul tipic vremii: cu baietasi de cartier, caini de lupta, musculosi tatuati si politie peste tot. Noua ne aduce amintiri placute acest clip pentru ca apar in el masini interesante: Dacia Berlina care face intoarceri cu frana de mana, aproape drifturi, ba chiar topaie la un moment dat mai ceva ca un Cadillac cu suspensii pneumatice.

Ne mai aducem cu drag aminte de clipurile cuplului N&D in care mai mereu apareau masini modificate. In videoclipul urmator apar foarte multi pasionati de masini cunoscuti in comunitatea 4Tuning, inclusiv Micutzu, Dumnezeu sa-l ierte! Asta pentru ca Nick, adica Nicolae, partea masculina a formatiei, era un pasionat de tuning si viteza. Si era si un bun prieten cu membrii No Speed Limit de la acea vreme. Asadar, nu este nicio mirare ca in acest videoclip au aparut o multime de masini tunate, cum ar fi Calibra lui Nick, Ford Mustang, Honda CRX si un lowrider veritabil.

Un alt videoclip in care apare o masina destul de cunoscuta este cel al formatiei "pamfletare" Cassa Loco. In acest clip apare cea mai tunata Dacie Berlina din Romania, Dacia TAU. Cu modificari masive exterioare, interioare si pe partea de car-audio, aceasta Dacie facea deliciul vizitatorilor la toate saloanele de tuning din Romania. O Dacie cu portiere care se deschideau din telecomanda, jante cu 4 prezoane si xenoane, cine a mai vazut?

De-a lungul vremii au mai fost o multime de clipuri in care au aparut masini modificate sau performante. Ulterior, artistii care aveau in platourile de filmare cate un Ferrari, Porsche sau Lamborghini erau numerosi. Inspirati fiind de americani, dar in special de rapperii din State, numarul celor carea simteau ca da bine sa aiba in clip o masina exotica, eventual si cateva domnisoare sumar imbracate, a explodat. Insa noi acum vrem sa ne aducem aminte de inceputuri, de vremea cand un ursulet modificat sau o Dacie cu toba sport erau visul oricui.

Tu de ce alte clipuri iti mai aduci aminte din tinerete, in care erau prezente masini?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 15 Octombrie 2014