Shelby GT500 facut din piese Lego

Shelby GT500 facut din piese Lego
  • Un tanar student spaniol a construit un Shelby GT500 din 3.500 de piese Lego
  • Masinuta este complet functionala, beneficiind de control al directiei si sistem de franare
  • Viteza maxima este de 3 kilometri pe ora, fiind atinsa in treapta a cincea
Distribuie pe Facebook

Un tanar student spaniol, pasionat de Lego si de masini, a construit si prezentat recent, la o intrunire a fanilor, un Shelby GT500 din 3.500 de piese. Desi multi ar crede ca este doar o simpla jucarie, vehiculul este complet functional si poate fi actionat cu ajutorul unei telecomenzi.

Masinuta din piese Lego a fost prezentata de Fernando, detinatorul site-ului "Sheepo's Garage", la intalnirea "Lego Fan Weekend" ce a avut loc recent. Este construita din nu mai putin de 3.500 de piese la o scara de 1:8 (60 cm lungime, 23 cm latime si 17 cm inaltime) si are incorporate 5 motorase (directie, cutie de viteze, franare, doua de propulsie).

Shelby-ul GT500 este complet functional, beneficiind de un control al directiei si de un sistem de franare eficient, ce pot fi actionate cu ajutorul unei telecomenzi dedicate. Ceea ce este insa si mai surprinzator, tanarul a incorporat in micutul autoturism o cutie secventiala in cinci trepte de viteza, plus marsarier, dotandu-l si cu discuri de frana conectate la o pedala care se misca. Viteza maxima a masinii care cantareste 3.1 kilograme este de 3 km/h, fiind atinsa in treapta a cincea.

Shelby GT500 facut din piese Lego

Shelby GT500 facut din piese LegoShelby GT500 facut din piese Lego

Pasiunea pentru detalii a tanarului spaniol, student in anul 3 la o facultate de Constructii din Spania, nu s-a oprit insa aici. El a realizat pana si un motor fals V8, un indicator functional pentru treptele de viteza intre scaunele din fata, usi, capota si portbagaj care se deschid, dar si scaunele din fata care se dau inainte pentru acces la bancheta din spate.

Acest Shelby GT500 nu este singurul model de masina realizat integral din piese Lego. Anul acesta, Ferrari a prezentat, prin pilotii Fernando Alonso si Felipe Massa, o versiune 1:1 a masinii de concurs Ferrari F1 din 2011. Singurele lucruri autentice din acel monopost erau scaunul de concurs si anvelopele Pirelli.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Shelby GT500 facut din piese Lego
mai multe