TOP 10 masini cu nume complet nepotrivite

TOP 10 masini cu nume complet nepotrivite
Ce altceva sunt numele, daca nu o insiruire de litere pe hartie sau una de sunete pentru urechile noastre? Desigur, identitatea unei masini este data si de denumirea pe care o poarta, insa unii dintre producatori nu s-au gandit prea mult atunci cand a venit vorba despre acest aspect.
Distribuie pe Facebook

Daca Alfa Romeo a capatat o conotatie de-a dreptul romantica odata cu aparitia modelului Giulietta, Lamborghini a incins soselele precum ar fi facut insusi diavolul cu lansarea modelului Diablo, iar Ford si-a asortat caii putere cu denumirea Mustang, exista si branduri care de-a lungul istoriei au dat-o in bara din spate cu numele alese pentru masinile din dotare.

Iata si cele mai bune exemple in acest sens:

1. Mazda LaPuta

Chiar daca responsabilii de comunicare de la Mazda s-au gandit la volumul "Calatoriile lui Gulliver" scris de Jonathan Swift atunci cand au ales denumirea micutului lor model, in limba spaniola LaPuta inseamna... "femeie usoara", sa zicem.

2. Mitsubishi Pajero

Se pare ca japonezii si spaniolii au oarece probleme in a-si intelege unii altora limbajul. Nu de alta, dar orice persoana care traieste in tara a carei capitala este Madridul ar traduce numele SUV-ului nipon prin "onanist". Drept urmare, brandul a decis sa-si comercializeze masina in aceasta zona sub o cu totul alta titulatura: Montero.

3. Nissan Moco

Daca si noua ne suna a "muc", atunci este clar: limbile latine, printre care se numara, desigur, si spaniola anterior mentionata, chiar asa traduc aceasta denumire. Ma-ntreb daca, in loc de spalat, masina nu se poate curata cumva si cu o batista de nas.

4. Buick LaCrosse

Cand Buick a lansat modelul LaCrosse in Canada, ar fi putut la fel de bine sa-l numeasca "stiloul de lux pe roti". Sau, de ce nu, sa se inspire din activitatile de tir cu arcul. Ar fi fost, in orice caz, mult mai potrivit decat felul in care este tradusa denumirea de catre vorbitorii de franceza din Quebec: aceasta fie inseamna a pacali pe cineva, fie face trimitere catre actul masturbarii.

5. Chevrolet Nova

Pai merge sau nu merge, ca nu inteleg? Pentru ca orice spaniol care te-ar auzi de Chevrolet Nova si-ar spune in sine ca masina nu functioneaza. Acum e clar de ce modelul nu a avut un succes tocmai rasunator in Peninsula Iberica.

6. Opel Ascona

Ar fi putut sa-i spuna oricum acestui model si tot ar fi sunat mai dragut. De la neinspiratele "Floricica" la "Viermisor", orice alt nume i-ar fi asigurat o rusine mai mica in nordul Spaniei si in anumite zone din Portugalia, unde aceasta denumire se traduce prin "organe genitale feminine". Carevasazica, e o masina mai potrivita pentru zonele umede ale continentului.

7. Honda Fitta

De ce sa existe un automobil al carui nume are conotatii sexuale doar in Spania? Pentru a-i satisface pe suedezi si pe norvegieni, Honda a dezvelit modelul Fitto, care inseamna, in limbile nordice, tot organ sexual feminin. Ok, poate chiar varianta populara, nu cea stiintifica pe care am invatat-o noi la orele de anatomie - intelegeti voi. Japonezii au aflat insa de gafa pe care erau cat pe ce s-o faca inaintea lansarii, asa ca i-au spus "Jazz" prin aceste zone.

8. Daihatsu Charade

Poate ca nu este chiar o masina, ci se preface ca e o masina. Pana una, alta, denumirea ei suna a rima. Poate e cu talc sau cu substrat, in orice caz e clar ca nu-i tocmai un nume nepatat! Probabil ca nici n-ar mai trebui sa spunem ce inseamna, pentru ca avem incredere in inteligenta cititorilor nostri.

9. Dodge Swinger

Probabil ca un automobil cu o asemenea denumire ar trebui sa te tina departe de orgii, pentru ca deja ai un Swinger in garaj. Dar ce te faci cand vrei sa-i schimbi piesele? Oare e musai sa iei de la un alt Swinger sau se pot cumpara si noi?

10. AMC Gremlin

Iti doresti o masina adevarata sau un autoturism al carui nume este inspirat din filmele animate Disney? Mai mult decat atat, nici nu are o conotatie pozitiva, de vreme ce gremlinii sunt recunoscuti pentru dorinta lor de nestavilit pentru a strica lucruri.

Distribuie pe Facebook
mai multe