Volkswagen a inaugurat fabrica de drujbe din Maramures

Volkswagen a inaugurat fabrica de drujbe din Maramures
  • O drujba VW Passat costa aproximativ 285 de Euro
  • Firmele locale ale primarului au achizitionat deja 200 de drujbe
  • Volkswagen a anuntat ca va fabrica si motoare de barci si caiace
Distribuie pe Facebook

Ca sa accentueze trendul de down-size al motoarelor sale, dar si pentru a sustine economia locala din judetul Maramures, Volkswagen a anuntat ca noua fabrica de drujbe de langa Sighet a inceput sa functioneze la capacitate maxima incepand de astazi. Aici se fabrica drujbe pentru export ce au motorizari Volkswagen in doi timpi.

In Sighetul Marmatiei, judetul Maramures, pe o suprafata de 25 de hectare, Grupul VAG a construit o fabrica la standarde europene. Aici se construiesc drujbe marca Volkswagen, o noutate pentru marca germana. La uzina lucreaza 88 de angajati din localitate ce asambleaza piesele venite din tari precum China, Azerbaidjan si Germania.

"Ne bucuram pentru investitia facuta in Romania si suntem convinsi ca strategia noastra va duce la o dezvoltare pe plan national a acestei industrii. Ne asteptam ca pana in 2015 sa mai inauguram 3 fabrici in zona Brasovului, in Suceava si chiar langa Deva. Adica acolo unde este zona forestiera bogata, ramasa in picioare" spune Wolfgang Puck, Director Comunicare VAG Europe.

Drujbele Volkswagen se vor vinde in 3 variante, in functie de motorizare: drujba de 3 cp TaiEos, o drujba de 4 cp pentru munci mai grele numita Păssat si una usoara, cu piese din carbon, cu motorizare de 3,5 cp, pentru iubitorii de natura, numita No-up!. In principal, Volkswagen isi doreste sa exporte 95% din productie, in tari precum Statele Unite, Suedia, Rusia si Norvegia, pentru lucratorii comerciali forestieri. Insa cumparatorii locali le ridica deja probleme nemtilor care au investit in tara noastra si au construit fabrica.

"Primul lot de drujbe a fost deja achitat de catre primarul din oras. Iar urmatoarele 5 loturi care vor fi gata in cateva saptamani sunt deja platite prin avans de catre consiliul local, dar si de primarii a doua sate vecine. In ritmul asta, drujbele noastre vor avea succesul masinilor si se vor vinde mai bine in Romania, decat in tarile care au exploatari forestiere controlate" a mai adaugat oficialul german.

Jurnalistii aflati la conferinta de presa au mai aflat ca Volkswagen mai are planuri cu Romania. "Vrem sa construim in Bucuresti, pe un teren aflat langa un dealer Volkswagen din Vitan, o fabrica experimentala pentru motoare de barca. Avand la dispozitie raul Dambovita, le vom putea testa la fata locului in cele mai grele conditii" au mai mentionat germanii veniti la deschiderea fabricii.

Zvonurile despre lansarea unei game de drujbe Audi insa nu au putut fi confirmate de nemti. Se pare ca o linie Premium de drujbe inca nu este justificata, desi mai multi cetateni din Strehaia si Buzesti au trimis cereri pentru Drujbe Q7 cu lant de aur.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 1 Aprilie 2014