Cat dureaza un week-end la munte? Teoretic 2 zile, practic...

Cat dureaza un week-end la munte? Teoretic 2 zile, practic...
  • Intre Predeal si Sinaia se face cea mai mare coada
  • In Busteni, agentii de la rutiera blocheaza circulatia
  • In Comarnic sunt niste treceri de pietoni aberante
Distribuie pe Facebook

In perioada urmatoare, tot mai multi romani, in special din Bucuresti, se vor indrepta catre munte. Din pacate, in timp ce alesii nostri jongleaza cu banii de autostrazi, aglomeratia pe DN1 este o problema continua care naste nervi si mult carburant aruncat pe fereastra.

Cat dureaza un weekend la munte?! Teoretic 2 zile. Practic, mai putin de 36h. Aceasta deoarece timpul efectiv de recreere se reduce din cauza drumului aglomerat si/sau a vremii nefavorabile. Aceasta ipoteza poate fi demonstrata in fiecare week-end in care multi bucuresteni si alte persoane din judetele alaturate sunt nevoiti sa stea ore in sir pe DN1 pentru a se bucura de putina zapada, putin aer proaspat sau o calatorie cu telecabina. Printre acestia m-am regasit si eu.

Am plecat din capitala sambata, in jurul orei 12:00, cu destinatie Tg.Mures. Problema mea fiind alta decat "recreere la munte pe valea Prahovei", nu am tinut cont de ora plecarii. Am calatorit bine pana in dreptul orasului Campina, unde un politist de la rutiera supraveghea lipsit de solutii, traficul aglomerat. Vazand coloana de masini la care urma sa ma atasez cativa zeci de metri mai sus, am deschis geamul si l-am intrebat: "- Pana unde tine coloana? - Pana la Comarnic!" a raspuns el.

Week-end munte

Sa ma intorc sa ocolesc prin Valenii de Munte sau sa imi pun nervii la incercare pe DN1? - era intrebarea la care nu gaseam raspuns. In cele din urma am acceptat situatia asa cum era si m-am angajat sa raman. Dupa aproximativ 1,5h am ajuns in Comarnic, unde intradevar, traficul era descongestionat. Un politist impiedica traversarea pietonilor pe singura trecere ramasa nesuspendata si fluidiza traficul auto. Am circulat bine pana la Sinaia, unde ambuteiajul creat de indicatorul STOP aflat la iesirea din oras, a ajuns la gara. Acolo cei de la Antena 3 se pregateau sa inregistreze un reportaj de stiri. Alte 45 minute s-au scurs pana am ajuns la neplacuta intersectie. Acolo o alta echipa de televiziune, de data aceasta Digi24, incerca sa intre in discutie cu soferii care asteptau sa treaca de intersectie. Politia Rutiera supraveghea nefericitul eveniment neputincioasa. Am scapat si de Sinaia, am circulat cu maxim 50km/h pana la Busteni unde coloana a reaparut si a continuat pana la iesire din Predeal. Aici am mai pierdut 1h si 15min cu aproximatie. Serpentinele pana la popasul Cotul Dorului au fost cel mai trist sector de drum, soferii de weekend si de vreme rea (cum ii numesc unii cititori 4Tuning) limitau viteza de deplasare la... mersul unui vehicul cu tractiune baligaroasa. Adunat... am fost retinut circa 3h de la Campina pana la Brasov.

La intoarcere nu a fost aglomerat, dat fiind faptul ca m-am intors duminica noapte, dar ninsoarea si ceata au avut aproximativ acelasi efect. Cine a fost pe Valea Prahovei si s-a intors duminica poate spune cat a facut pe drum... sunt convins ca nu a fost deloc liber. Daca adunam cele 3h pierdute cu 2h (timp aproximativ estimat pentru deplasare pana la destinatie) avem 5h. 5h la dus + 5h la intoarcere = +/- 10h. Scadem acest timp din cele 48 de ore cat inseamna doua zile de recreere si avem 38. Mai scadem noaptea si ne dam seama ca un sfert din timp il dormim, un sfert il petrecem in masina si restul ajungem sa ne distram si sa mancam... De fapt, cat dureaza un weekend la munte?

Articol trimis de: Adelin Catavencu

Week-end munte

Distribuie pe Facebook
mai multe