Cum se parcheaza corect masina?

Cum se parcheaza corect masina?
  • Parcarea cu fata, cea mai usoara
  • Parcarea laterala este cea mai dificila
Distribuie pe Facebook

Pilotul Mihai Aurel Beldie ne explica cum se face corect o parcare cu autoturismul. El ne arata parcarile laterale, cu spatele sau cu fata, astfel incat sa ne asiguram ca nu zgariem sau tamponam masina noastra sau pe cele din jur.

Parcarea este printre primele lucruri care iti sunt predate in timpul scolii de soferi. Insa nu sunt deloc putini cei care, desi au permis de conducere, intampina dificultati in a reusi o parcare corecta. Fie opresc masina prea departe de bordura, fie prea lipita de masina din spate, sau, tipic romanesc, ocupa 3 locuri de parcare...

Mihai Aurel Beldie, cunoscut pilot de coasta si raliuri din campionatele autohtone, cel care ne-a mai invatat in trecut care este pozitia corecta la volan in timpul conduslui, ne arata acum cele trei tipuri de parcari. E vorba de parcarea laterala la bordura, parcarea cu spatele, numita si garare, sau parcarea cu fata, numita cateodata si parcare in spic.

Chiar daca ne credem soferi adevarati si mari cunoscatori ai parcarilor cu masina, nu strica sa aruncam un ochi pe acest video realizat de Mihai, pentru a ne imbunatati experienta si indemanarea. Sau, de ce nu, sa mai invatam cateva sfaturi pe care sa le utilizam si sa le dam si altor soferi care au nevoie.

Distribuie pe Facebook
mai multe