Trenduri auto: Ce culori de caroserie vor fi cele mai populare in 2016?

Trenduri auto: Ce culori de caroserie vor fi cele mai populare in 2016?
  • In 2016 nu mai este la moda culoarea alba
  • Nici nuantele de gri sau argintiu nu vor mai fi alese de clienti
  • Culorile vii si puternice, preferate in 2016
Distribuie pe Facebook

Industria de automobile urmeaza si ea anumite trenduri, atat in ceea ce priveste partea tehnologica, cat si cea estetica. De exemplu, daca acum cativa ani explodase moda conectivitatii, in 2015 si 2016 trendul pe partea de interior este legat de ecranele LCD - cat mai multe, mai mari si mai colorate. La materialele interioare, acum nu mai este la moda pielea, ci un amestec de material textil cu Alcantara. Acelasi lucru se intampla si cand vorbim de culoarea exterioara a unei masini, adica despre vopseaua care ii da personalitate unui autoturism. Iata cum sta treaba in 2016.

Ca sa ne putem da seama ce culori auto se poarta in 2016, trebuie sa ne uitam putin si in domeniul modei vestimentare. Deoarece, de cele mai multe ori, producatorii mari de automobile introduc culori noi in paleta de vopseluri dupa ce s-au inspirat de la cei mai mari creatori de moda. Dar nu oricum, ci luand ca sursa principala de inspiratie creatii purtate de staruri de cinema sau vedete de talie mondiala la primele evenimente cu "covor rosu" din an.

Adio albului

Acum vreo 10 ani a demarat in domeniul auto un trend interesant: explozia vanzarii de autoturisme albe. Daca initial aceasta non-culoare banala, albul, era rezervata numai dubelor si automobilelor comerciale, la un moment dat a fost vazuta ca nuanta preferata de cei mai mari producatori de masini: BMW, Mercedes-Benz, Audi, Cadillac sau Chevrolet. A fost o perioada lunga de timp in care masinile expuse in showroom-uri erau albe, vedetele au inceput sa-si cumpere masini albe, oamenii de rand si-au cumparat masini albe. A fost o adevarata frenezie, resimtita si in Romania destul de puternic.

Tara noastra a fost printre cele in care "trendul alb" si-a lasat amprenta destul de mult. De exemplu, pentru fiecare Audi Q7 negru vandut, se vindeau vreo 10 exemplare albe. Aceeasi poveste se regasea si in curtea celor de la BMW, care vindeau cate un X6 sau X5 albastru pentru fiecare 20 de masini albe. Si nu doar in segmentul premium vanzarile de masini albe au explodat, ci si in randul masinilor accesibile. Nu degeaba, in 2015, 35% dintre toate masinile care circulau in cele mai mari tari europene erau albe...

Trenduri auto: Ce culori de caroserie vor fi cele mai populare in 2016?Albul nu mai este la moda incepand cu 2016

Accent pe frumos, nu pe functionalitate

In Romania, privind la masinile care circula pe strazi, ai putea sa juri ca majoritatea soferilor conduc un automobil de culoare gri. Nu conteaza daca este un gri-metalizat, un argintiu sau un gri-sobolan. Dar foarte multe masini din tara noastra sunt gri, iar aceasta e o realitate. Insa aceasta culoare foarte populara in tara noastra are si cateva avantaje logice, pentru care a devenit in ultimii ani preferata romanilor.

De exemplu, masinile gri iti lasa impresia ca se murdaresc mai greu. Daca pe o masina alba se vad imediat primele urme de praf sau noroi, pe o masina gri mizeria se observa dificil si masina pare o perioada mai lunga de timp... curata. In plus, celebrele zgarieturi cu care suntem toti obisnuiti, din pacate, pe o masina gri ies mai greu in evidenta. Mai mult, automobilele gri sunt un compromis excelent intre alb si negru: nu se murdaresc usor ca o masina alba, nu se incalzesc ca o masina neagra lasata in soare.

Trenduri auto: Ce culori de caroserie vor fi cele mai populare in 2016?In Romania sunt foarte multe automobile gri

Asta inseamna ca soferii romani au pus mereu accentul pe functionalitate. Pana acum. Pentru ca in a doua jumatate a lui 2015 vanzarile de masini noi a crescut in Romania, semn ca economia isi revine. Iar pentru 2016, estimarile sunt pozitive si se intrevede o crestere serioasa a numarului de vehicule noi vandute. Insa si comportamentul clientilor se schimba, acestia fiind mai relaxati din punct de vedere financiar, dorind din nou sa puna mai presus de orice placerea si confortul personal. Adica ne asteptam ca in 2016 cumparatorii sa puna accent pe frumos, nu pe functionalitate si vor vrea conduca o masina care arata bine, fara sa-i intereseze daca se murdareste sau daca se vad zgarieturile pe caroserie.

Nuante de rosu si de albastru pentru 2016

In acest an, trendul culorilor de caroserie se va duce in zona nuantelor de albstru si rosu. Si ca sa ne luam dupa cei de la Pantone.com, autoritatea internationala in domeniul culorilor, in 2016 vor fi extrem de populare 10 nuante cu denumiri extravagante, care insa transmit pofta de viata, naturalete si dinamism. Ele sunt:

Rose Quartz - culoarea pietrelor naturale de quartz roz, o nuanta de roz foarte deschisa

Peach Echo - un portocaliu de piersica, o culoare neutra care deja este folosita la unele interioare auto

Fiesta - este o alta nuanta de rosu, o culoare puternica, deja folosita de unii producatori

Serenity - un bleu deschis, o culoare in care nu prea vedem multe automobile vopsite

Snorkel Blue - este un albastru adanc, puternic si interesant, care a fost deja adoptat de producatori

Limpet Shell - este o alta nuanta de albastru deschis si indraznet

Lilac Grey - asa cum ii spune si numele, un violet foarte deschis, spre gri, probabil noul gri-sobolan

Buttercup - este un galben puternic, asa cum foloseste Lamborghini acum

Green Flash - este un verde puternic, plin de viata si culoare, intalnit pe Chevrolet Camaro sau pe Porsche 911

Iced Coffee - un maro deschis similar cu cel folosit de Volvo

Trenduri auto: Ce culori de caroserie vor fi cele mai populare in 2016?Buttercup inseamna un galben viu

Chiar daca aceste denumiri extravagante de nuante sunt in principal folosite pentru industria modei, ele au fost deja preluate de producatorii de masini, evident, sub alte denumiri. Insa concluzia este aceeasi: in 2016 si probabil in anii ce vor urma, automobilele nu vor mai fi preferate de clienti in culorile alb, negru sau gri-metalizat, ci se vor orienta catre culori mai puternice si mult mai dinamice.

In 2016 trendul auto in domeniul nuantei de caroserie se pare ca va fi unul dinamic, cu nuante puternice de albastru si rosu. Insa ideea este destul de clara pentru anul acesta, in ceea ce priveste culorile masinilor. Este de asteptat sa vedem culori obisnuite, dar intr-o nuanta care iese in evidenta, total diferita fata de ceea ce ne-a obisnuit pana acum piata. Adica vom spune adio albului, griului sau negrului, dar si unor culori desuete precum bleumarin, visiniu sau bej, si ne pregatim sa intampinam culori puternice si vii, albastru, rosu, verde si galben.

Articol sustinut de www.TopLacService.ro

Top Lac Auto - Service multimarca specializat pe tinichigerie si vopsitorie auto prezent pe piata de profil din Bucuresti inca din anul 1995. Cunoscut drept unul dintre cele mai moderne ateliere de vopsitorie, utilizeaza inca de la inceput exclusiv vopseluri auto premium.

Trenduri auto: Ce culori de caroserie vor fi cele mai populare in 2016?

Trenduri auto: Ce culori de caroserie vor fi cele mai populare in 2016?Snorkel BlueTrenduri auto: Ce culori de caroserie vor fi cele mai populare in 2016?Fiesta

Trenduri auto: Ce culori de caroserie vor fi cele mai populare in 2016?Green Flash

Trenduri auto: Ce culori de caroserie vor fi cele mai populare in 2016?Serenity

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Trenduri auto: Ce culori de caroserie vor fi cele mai populare in 2016?
mai multe