4.845 km in 2 zile si jumatate, cu masina electrica. Dar NU in Romania...

4.845 km in 2 zile si jumatate, cu masina electrica. Dar NU in Romania...
  • Un cuplu din America a parcurs 4.845 km la bordul unei Tesla Model S
  • Calatoria s-a incheiat dupa un timp record de 58 de ore si 55 de minute
  • Timpul pierdut la statiile de incarcare nu a depasit 12 ore si 48 minute
Distribuie pe Facebook

Un cuplu din America a reusit sa parcurga cei 4.845 de kilometri ce despart Los Angeles-ul de New York intr-un timp de numai 58 de ore si 55 de minute. Performanta realizata de Carl Reese si logodnica sa este cu atat mai impresionanta cu cat aceasta a fost stabilita la bordul unui automobil complet electric.

Viitorul este aici si se intampla acum. Numai ca nu in Romania...

In timp ce doamna Gratiela Gavrilescu - ministrul a nu stim ce, dar cu siguranta mai putin al mediului - (doar) se lauda ca institutia pe care o conduce va impanzi Romania cu 10.000 de prize pentru masinile complet electrice, un cuplu din America parcurgea intr-un timp record si fara teama de a ramane fara baterii la Model-ul S din dotare drumul ce leaga orasele Los Angeles si New York.

Cele 58 de ore si 55 de minute cronometrate la sfarsitul distantei de aproximativ 4.845 de kilometri nu numai ca reprezinta o performanta inegalabila din acest punct de vedere, depasind reusita anterioara cu pana la 9 ore 34 de minute, dar ne si arata inca o data, asta daca mai era cumva nevoie, cat de bine sta America inclusiv la capitolul statii de incarcare pentru automobilele cu propulsie alternativa.

Acum, daca si tu te intrebi cum ar fi decurs o astfel de provocare pe strazile din Romania, ei bine... ceva ne spune ca un astfel de timp nu ar fi fost posibil nici in cazul in care masina complet electrica folosita de Carl Reese si Deena Mastracci ar fi fost inlocuita cu una pe benzina sau motorina. Si asta pentru ca, mai in gluma, mai in serios, calatoria "noastra" s-ar fi sfarsit cel mai probabil intr-o groapa neasfaltata de cateva luni.

Concluzia finala o tragi chiar tu, de unul singur. Nu inainte insa de a mai privi admirativ inca o data catre recordul celor 58 de ore si 55 de minute cronometrate la sfarsitul distantei de 4.845 de kilometri ce despart Los Angeles-ul de New York. Record dublat de performanta inegalabila de a "pierde" numai 12 ore si 48 de minute cu reincarcarea bateriilor din dotarea Model-ului S P85D utilizat in cazul de fata.

4.845 km in 2 zile si jumatate, cu masina electricaDoi americani au parcurs la bordul unei Tesla Model S drumul ce desparte Los Angeles-ul de New York.

4.845 km in 2 zile si jumatate, cu masina electricaCalatoria de 4.845 kilometri s-a incheiat dupa un timp record de 58 de ore si 55 de minute.

4.845 km in 2 zile si jumatate, cu masina electricaO performanta inegalabila o reprezinta si cele numai 12 ore si 48 de minute "pierdute" la statiile de incarcare.

4.845 km in 2 zile si jumatate, cu masina electricaImportant de precizat, calatoria nu a fost o cursa contracronometru, ci s-a desfasurat respectand legile de circulatie si ceilalti participanti la trafic.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 30 Aprilie 2015