Cel mai ieftin BMW i8 din lume costa putin peste 14.000 euro

Cel mai ieftin BMW i8 din lume costa putin peste 14.000 euro
  • Un dealer BMW vinde o macheta i8 la scara 1:1
  • Modelul nu dispune de interior sau propulsie
  • Pretul se ridica la suma de 14.485 de euro
Distribuie pe Facebook

Atunci cand vine vorba de achizitionarea unui automobil nou-nout, 14.000 de euro nu reprezinta chiar o suma fabuloasa. Ce-ai zice insa daca ti-am spune ca acesti bani sunt indeajuns pentru a pune mana pe... un BMW i8?

Dezvaluit in fata lumii intregi cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului 2013, modelul BMW i8 a reusit sa starneasca numeroase reactii pozitive atat din partea presei de specialitate, cat si de la publicul devorator de automobile.

Chiar daca aspectul futuristic al caroseriei a avut si el un rol extrem de important in culegerea laurilor, majoritatea laudelor s-au indreptat catre departamentul tehnic, acolo unde primul supercar bavarez din ultimii 30+ ani aduce in prim plan un tren de rulare hibrid ce combina un motor electric cu unul pe benzina, 1.5 turbo in trei cilindri, pentru un total de 362 de cai putere si 570 de Newton-Metri.

Celula de siguranta realizata din fibra de carbon reprezinta un alt element principal de atractie propus de modelul BMW i8, utilizarea materialelor ultra-usoare de catre inginerii bavarezi avand ca rezultat final o greutate mai mica de 1.5 tone. Drept urmare, cele numai 4.4 secunde necesare realizarii sprintului 0 - 100 km/h, respectiv consumul mediu de carburant de 2.1 litri la 100 de kilometri nu sunt intocmai intamplatoare.

Daca ar fi insa sa ii gasim un punct negativ supercarul bavarez hibrid, acela ar fi pretul sau de pornire, care se ridica la 126.000 de euro pe piata auto din Germania. Si totusi, ce-ai zice daca ti-am spune ca un dealer BMW din Statele Unite ale Americii vinde modelul i8 in schimbul a putin peste 14.000 de euro? Oricat de ireal suna, se intampla cu adevarat, iar explicatia este cat se poate de simpla: exemplarul in cazul poate fi folosit exclusiv pe post de "tablou", fiind doar o macheta la scara 1:1, fara interior sau propulsie.

Macheta BMW i8

Macheta BMW i8

Macheta BMW i8

Macheta BMW i8

Macheta BMW i8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Macheta BMW i8
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 27 August 2014