Dupa Tucson Fuel Cell, Hyundai a anuntat ca va mai lansa un SUV alimentat cu hidrogen in 2018

Dupa Tucson Fuel Cell, Hyundai a anuntat ca va mai lansa un SUV alimentat cu hidrogen in 2018
  • Hyundai pregateste un nou SUV alimentat cu hidrogen
  • Modelul urmeaza sa fie lansat in 2018 si va fi propulsat de un sistem complet nou de alimentare
  • Sud-coreenii planuiesc sa lanseze modelul pe mai multe piete
Distribuie pe Facebook

Constructorul sud-coreean Hyundai a dezvaluit ca lucreaza la o noua generatie a sistemului sau de alimentare cu hidrogen care va propulsa un SUV complet nou in 2018.

Hyundai-ul Tucson Fuel Cell a intrat in productie in anul 2013 si pana in ziua de azi este printre singurele modele alimentate cu hidrogen. Europenii nu au intrat in contact cu acesta deoarece nu a fost comercializat pe Batranul Continent, unde cea mai cunoscuta masina de acest gen este Toyota Mirai.

Sud-coreenii au planuri mari pentru 2018 cand vor sa lanseze un nou SUV alimentat de un sistem complet nou de alimentare cu hidrogen. Sistemul va avea dimensiuni mai mici si va necesita o cantitate mai mica de platina pentru catalizator. Chiar daca motorul electric va fi la randul sau mai mic, dar mai puternic, bateria va avea o capacitate mai mare, lucru care va conduce la o autonomie mai mare.

Desi numele noului SUV nu a fost inca dezvaluit, se stie ca va fi lansat peste 2 ani cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarna din Coreea de Sud.

Cu cateva saptamani in urma, un Hyundai ix35 Fuel Cell a reusit stabilirea a doua recorduri mondiale pentru acest tip de autovehicule. Masina a fost condusa pe un traseu desfasurat din Bergen, Norvegia pana la Bolzano, Italia, pe durata a 5 zile, reprezentand cea mai lunga calatorie realizata cu un model fuel cell in Europa. Deasemenea Hyundai-ul a reusit performanta de a atinge 170 de km/h, un nou record de viteza pentru acest tip de tehnologie.

Cu o autonomie maxima de 600 de kilometri cu un singur plin de hidrogen, masina a fost alimentata prin intermediul statiilor existente de-a lungul traseului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Iulie 2016