Geneva 2014: Quant e-Sportlimousine, masina hibrida din Liechtenstein

Geneva 2014: Quant e-Sportlimousine, masina hibrida din Liechtenstein
  • Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 2.8 secunde
  • Quant e-Sportlimousine are un motor de 912 cp
  • Tractiunea este integrala
Distribuie pe Facebook

Nano Flowcell AG, o companie mica din Liechtenstein, a venit la Geneva cu o masina care a luat salonul pe nepregatite. E vorba de modelul Quant e-Sportlimousine, un automobil electric ce functioneaza pe baza unei tehnologii noi.

Tesla si Fisker Karma sunt doar doua companii care in timp au devenit cunoscute pentru masinile electrice pe care le ofera. Competitia iata ca vine dintr-un loc total neasteptat, din partea unei companii complet necunoscute. Automobilul se numeste Quant e-Sportlimousine si este realizat de o firma din mica tara suprasaturata de pace si armonie, Liechtenstein.

Compania care a produs acest vehicul se numeste Nano Flowcell AG si este specializata pe realizarea unor acumulatori cu o tehnolgie noua. Aceste baterii numite "Flow-Batteries" sunt un mix de acumulator normal si celule pe baza de hidrogen. Se pare ca energia care invarte motorul electric este inmagazinata intr-un rezervor cu solutie electrolitica lichida. Cam astea sunt detaliile care se cunosc pana acum, desi compania nu a facut mai multe precizari care sa lamureasca lumea cum va functiona sistemul.

Quant e-SportlimousineQuant e-Sportlimousine

Cert este ca sistemul, desi are la baza o tehnologie noua si nu prea cunoscuta, produce 600 de volti nominali. Curentul este de 50 de amperi. Aceasta energie este transmisa unor motoare, patru la numar, care produc un total de 680 kW, adica 912 cp. Din aceasta putere, numai 480 kW, adica 643 cp, sunt folositi pentru a propulsa masina.

Compania se pare ca este increzatoare in propria inventie si sugereaza ca acest concept numit e-Sportslimousine poate depasi pragul celor 320 km/h si atinge 100 km/h in numai 2.8 secunde. Iar autonomia data de aceste baterii hibrid este in jur de 600 de kilometri cu o incarcare intreaga. Problema este alta, asa cum o spune chiar compania producatoare: aceste cifre sunt rezultatul unor teste de laborator, nu al unor teste de drum... Asadar, nu va grabiti cu comenzile.

Quant e-Sportlimousine

Trecand de inovatia si sursa de energie inedita, masina se prezinta extrem de bine, fiind unul din punctele centrale de atractie de la Geneva. Are 4 locuri spatioase, absolut tot ce trebuie pentru a fi omologata de strada, ornamente de lemn, interior de piele si Alcantara, iluminare cu LED-uri economice si portiere de tip fluture.

Pana sa vedem aceasta masina pe sosea, mai dureaza. Asadar, momentan, va lasam sa va delectati cu imaginile lui Quant e-Sportslimousine de la Geneva Motor Show 2014, dar si cu un clip care ne spune cum functioneaza, aparent, aceste baterii inedite ce promit a fi viitorul in lumea auto.

Quant e-Sportlimousine

Quant e-SportlimousineQuant e-SportlimousineQuant e-Sportlimousine

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Quant e-Sportlimousine
mai multe