Liber la parcari gratuite pentru proprietarii de masini electrice din Bucuresti

Liber la parcari gratuite pentru proprietarii de masini electrice din Bucuresti
  • Proprietarii de masini electrice vor putea sa parcheze gratuit in parcarile publice din Bucuresti
  • Singura conditie este ca aceste autovehicule sa fie inmatriculate in Capitala
  • Consiliul General a decis in 2011 ca impozitul anual pentru masinile eclectrice sa fie micsorat cu 95%
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui proiect de hotarare care a fost votat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, proprietarii de masini electrice si hibride pot parca gratuit in parcarile publice cu plata din Capitala.

Dorind sa intre in rand cu marile capitale europene care lupta pentru mediul inconjurator, Consiliul General al Municipiului Bucuresti adopta din ce in ce mai multe hotarari prin care proprietarii de masini electrice si hibride sunt scutiti intr-un fel sau altul de anumite taxe.

Cea mai noua hotarare de acest gen le va permite detinatorilor de masini "verzi" sa parcheze gratuit in parcarile publice cu plata aflate pe raza teritoriala a Capitalei. Singura conditie este ca aceste autovehicule sa fie inmatriculate in Bucuresti.

Identificarea masinilor electrice si hibride se va face prin intermediul unei vignete eliberate de Administratia Strazilor si pozitionata de soferi in interiorul autoturismului, in partea din fata sau pe interiorul parbrizului.

"Poluarea urbana este una din principalele probleme de mediu ale Municipiului Bucuresti. O masura pe care o putem lua este de a stimula cresterea numarului de autovehicule hibrid in totalul autovehiculelor care circula in Bucuresti. O solutie de stimulare a utilizarii masinilor nepoluante poate fi parcarea gratuita in parcarile municipalitatii prin acordarea unei vignete de identificare," dezvaluie un raport al Consiliului General.

Aceasta noua masura in privinta masinilor electrice si hibride vine dupa ce, in 2011, Consiliul General a decis ca impozitul anual pe care proprietarii acestor tipuri de autovehicule sa fie micsorat cu 95%. Decizia a fost una buna, avand in vedere ca numarul vehiculelor nepoluante a crescut la 1.610 pana in acest moment.

Sursa: Wall Street

Distribuie pe Facebook
mai multe