Opel Ampera castiga prestigiosul premiu international ECOBEST

Opel Ampera castiga prestigiosul premiu international ECOBEST
Opel Ampera si-a mai adaugat un premiu in palmaresul sau impresionant. De data aceasta, primul autovehicul electric din Europa care asigura o mobilitate permanenta "oriunde si oricand" a primit premiul "ECOBEST 2011". Premiul a fost acordat de juriul AUTOBEST, alcatuit din jurnalisti de marca din Europa Centrala si de Est.
Distribuie pe Facebook
Cei 15 membri ai juriului, ce reprezinta o piata virtuala de circa 300 de milioane de oameni, au apreciat revolutionarul sistem de propulsie al autovehiculului. Acestia l-au descris ca fiind in fruntea tehnologiilor eco actuale in industria auto. Presedintele juriului AUTOBEST, Ilja Seliktar, a declarat ca "modelul Ampera va mai castiga cu siguranta si alte premii".

Distinctia ECOBEST reprezinta inca o dovada a faptului ca utilizarea conceptului de e-mobilitate ecologica in viata de zi cu zi functioneaza bine. Intr-adevar, acest premiu este una din numeroasele distinctii acordate modelului Ampera. Chiar inainte de inceperea vanzarilor la sfarsitul acestui an, autovehiculul Opel Ampera a obtinut mai multe premii, printre care "Trofeul pentru inovatie" din partea revistei franceze "L'Automobile" si "Premiul pentru tehnologie ecologica" din partea publicatiei britanice "What Car". Au urmat si alte distinctii, inclusiv "Volanul verde" si premiul pentru ecologie acordat de asociatia automobilistica din Austria, "Verkehrsklub Osterreich".

Modelul Ampera a obtinut pana in prezent peste 12 premii, inclusiv premiile "OkoGlobe 2011" din Germania si "E-Award 2011", unde cititorii revistei AUTOTEST au avut ocazia sa desemneze autovehiculul electric de serie preferat. Ampera a devenit, de asemenea, un autovehicul extrem de popular si pentru publicul larg, fiind una din principalele atractii ale Salonului Auto International desfasurat recent la Frankfurt si primind deja peste 6000 de pre-comenzi.

Performanta exemplara: numai 27 g de CO2/km in regim mixt

Autovehiculul Ampera, care a obtinut de curand un punctaj maxim de cinci stele in cadrul testelor de impact Euro-NCAP, stabileste noi standarde in toate domeniile, indiferent ca este vorba despre siguranta, rentabilitate in utilizarea zilnica sau protejarea mediului inconjurator. In modul de propulsie exclusiv electrica, autovehiculul poate parcurge distante de 40 - 80 km cu zero emisii poluante si alimentare exclusiv de la baterie. Aceste valori de performanta depind, totusi, de anumite conditii precum stilul de conducere, suprafata carosabila si temperatura exterioara. Autonomia electrica de 40 - 80 km este suficienta pentru calatoriile zilnice efectuate de un sofer european obisnuit.

Atunci cand bateria este descarcata, motorul pe benzina este activat automat, alimentand generatorul care, in schimb, furnizeaza energie electrica bateriei. In consecinta, autonomia totala a autovehiculului cu 5 usi si 4 locuri este marita la 500 km, fara intreruperi nedorite. Valorile de consum ponderate si in regim mixt ale modelului Ampera respecta prevederile Regulamentului CE 715/2007: 1,2 litri/100 km si 27 g de CO2/km .

Distribuie pe Facebook
mai multe