Porsche anunta o versiune de serie a conceptului Mission E

Porsche anunta o versiune de serie a conceptului Mission E
  • Oficialii Porsche anunta o versiune de serie a conceptului Mission E
  • Primul model electric al companiei auto germane nu va sosi insa mai devreme de sfarsitul acestei decade
  • Studiul cu pricina ofera un sistem de propulsie de 800 Volti si 600 CP
Distribuie pe Facebook

Vestea proasta? Primul model electric al companiei auto germane nu va sosi mai devreme de sfarsitul acestei decade.

Iti mai aduci aminte de Mission E, conceptul cu care Porsche a cucerit publicul prezent in cadrul Salonului desfasurat la Frankfurt intre 15 si 27 septembrie?

Ei bine, proiectul in cauza a primit unda verde pentru productia de serie. Si totusi, primul model electric al companiei auto germane nu va sosi mai devreme de sfarsitul acestei decade.

Porsche nu va sta insa degeaba pana atunci, ci va face intre timp investitii de pana la 1 miliard de euro in facilitatile de productie de la fabrica din Zuffenhausen.

Porsche Mission E Concept

Revenind acum la Mission E, studiul cu pricina a reusit sa impresioneze intreaga planeta multumita in special sistemului sau de propulsie de 800 Volti - o premiera pentru industria auto.

Compus din doua motoare si un pachet de baterii care poate fi (re)incarcat la 80% din capacitate in circa 15 minute, acesta ofera inclusiv un total de 600 CP.

Adaugam in meniu si sistemele de directie, respectiv tractiune integrala, iar acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza in aproximativ 3.5 secunde. Iar acesta-i doar inceputul.

12 secunde dureaza sprintul 0 - 200 km/h, acelasi model electric al companiei auto germane anuntand si performanta de a parcurge 'Ring-ul in mai putin de 8 minute.

Porsche Mission E Concept

Porsche Mission E Concept

In ceea ce priveste eficienta, conceptul cu care Porsche a cucerit publicul prezent in cadrul Salonului desfasurat la Frankfurt intre 15 si 27 septembrie promite o autonomie de peste 500 km.

Din punct de vedere estetic, studiul Mission E iese in evidenta atat prin inaltimea de numai 1.3 metri, cat si prin formele incitante ale caroseriei.

Caroserie realizata dintr-o combinatie de aluminiu, otel, respectiv fibra de carbon si livrata la pachet alaturi de un interior inzestrat cu numeroase ecrane OLED.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Porsche Mission E Concept
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 7 Decembrie 2015