Renovo Motors Coupe: Cand stilul clasic intalneste tehnologia moderna

Renovo Motors Coupe: Cand stilul clasic intalneste tehnologia moderna
  • Renovo Motors Coupe a debutat Pebble Beach Concours d'Elegance 2014
  • Proiectul are la baza o replica a legendarului automobil Shelby Daytona Coupe
  • In locul motorului V8 pe benzina regasim sistem de propulsie complet electric
Distribuie pe Facebook

A facut istorie in lumea sporturilor cu motor, castigand de-a lungul carierei sale numeroase curse si provocari - inclusiv legendara 24 de Ore de la Le Mans. A impresionat o planeta intreaga cu aspectul sau aerodinamic, devenind odata cu trecerea timpului unul dintre cele mai apreciate autoturisme istoriei. Dar iconicul Shelby Daytona Coupe nu are de gand sa se opreasca aici.

Prezenti weekend-ul acesta in California pentru a lua parte la evenimentul Pebble Beach Concours d'Elegance 2014, iubitorii de automobile de peste Ocean (si numai) au avut parte de o surpriza de proportii atunci cand printre modelele clasice si moderne de la fata locului au intalnit si un exemplar Shelby Daytona Coupe. Nu mica le-a fost insa mirarea atunci cand, la o privire mai atenta, in locul motorului V8 pe benzina au descoperit un... sistem de propulsie complet electric.

Renovo Motors Coupe

Renovo Motors CoupeRenovo Motors Coupe

Explicatia din spatele acestui aparent indescifrabil mister? Ei bine, dupa Tesla Motors, o noua companie din Silicon Valley se pregateste sa revolutioneze industria constructoare de masini. Desi este inca destul de devreme pentru a spune daca si cei de la Renovo Motors se vor bucura intr-un final de acelasi succes, nu putem sa nu recunoastem ca ne place la nebunie ideea de a combina stilul clasic al unui Shelby Daytona Coupe cu avantajele oferite tenhologia moderna si propulsia complet electrica. Mai ales atunci cand rezultatul final il reprezinta un automobil cu 500 cai putere sub capota si doar 1.474 de kilograme in dreptul masei proprii.

Nu trebuie sa uitam, de asemenea, nici de suspensia dotata cu amortizoare ajustabile sau de sistemul de franare accesorizat cu discuri de franare de 13 inch si etriere cu sase pistonase, toate acestea impreuna cu anvelopele Michelin Pilot Super Sport si distributia inteligenta a greutatii asigurand o manevrabilitate exemplara. Asta in cazul in care cele aproximativ 3.4 secunde necesare realizarii acceleratiei de la 0 la 96 km/h nu erau indeajuns pentru a te convinge de potentialul acestei creatii.

Ca orice nou proiect, modelul Renovo Motors Coupe are si cateva dezavantaje. Daca pentru unii autonomia de numai 161 de kilometri va fi decisiva, altii se vor uita urat la viteza maxima de doar 193 de kilometri pe ora. Cu totii vor stramba insa din nas la auzul pretului de achizitiei: circa 530 de mii de dolari.

Renovo Motors Coupe

Renovo Motors Coupe

Renovo Motors Coupe

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Renovo Motors Coupe
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 19 August 2014