Tesla ar putea deschide o fabrica in Romania

Tesla ar putea deschide o fabrica in Romania
  • Romania negociaza cu un producator de masini electrice deschiderea unei fabrici
  • Compania in cauza ar putea fi Tesla, care are o singura uzina pe Batranul Continent
  • Vanzarile de masini "verzi" au crescut in primele trei luni ale anului, in Romania, cu 113,6%
Distribuie pe Facebook

Tara noastra ar putea deveni un jucator important pe piata masinilor electrice. Statul roman se afla in discutii cu un important producator auto pentru deschiderea unei fabrici. Negocierile sunt in prima faza, astfel ca oficialii nu au dorit sa faca prea multe comentarii cu privire la numele producatorului. Totusi, exista indicii clare ca ar fi vorba despre marca americana Tesla.

Discutia despre deschiderea unei fabrici Tesla in Romania a pornit in momentul in care ministrul Economiei, Costin Borc, a vorbit despre Programul Rabla din acest an. El a dus discutia catre Rabla Plus, care se adreseaza celor ce doresc sa achizitioneze o masina electrica.

De aici pana la a vorbi despre deschiderea unei fabrici auto a fost doar un pas: "Exista ceva discutii la nivel incipient, dar evident ca mergem in sensul acesta. In plus, impreuna cu Ministerul Finantelor, ne uitam la o schema de defiscalizare a cercetarii - dezvoltarii, nu doar in industria auto, ci in general.

Scadere de impozit, nu stim inca in ce forma, ne uitam. E bine ca exista deschidere de la Ministerul Finantelor, nu as fi spus-o fara acordul lor. Suntem destul de avansati din punct de vedere al conceptului, detaliile vor urma. Dar ideea este de a oferi un sprijin cum a fost inca de acum aproape 20 de ani de cind s-a introdus scutirea de impozit pentru IT.

Nu cred ca e o masura care sa reduca incasarile la buget. Cred ca este o facilitate fiscala care daca e bine conturata si nu permite derapaje si e targetata pentru cercetare / dezvoltare / inovare poate sa aduca foarte mult.", a spus Borc, conform HotNews.

Bineinteles ca intrebarile au continuat pentru a se afla numele brandului care negociaza cu statul roman, iar ministrul a completat: "Mai lipsea sa ma intrebati daca e o companie al carei nume incepe cu "T" si se termina cu "esla". S-ar putea. S-ar putea".

In prezent, Tesla se bucura de un succes urias in randul pasionatilor de masini electrice. Model S si X au parte de un succes urias atat in Statele Unite ale Americii, cat si in Europa, in timp ce proaspat lansatul Model 3 a reusit sa depaseasca 100 de mii de comenzi in doar cateva ore de la debut.

Astfel, cresterea Tesla la nivel mondial este evidenta, dar in Europa, americanii sunt prezenti doar printr-o singura fabrica, ce se situeaza in Olanda. Acolo se asambleaza aproximativ 450 de masini electrice pe saptamana.

Vanzarile "electricelor" in Romania a crescut in primul trimestru

Nisa automobilelor electrice a devenit mai cunoscuta publicului din Romania abia in ultimul an. Chiar daca pretul este mai mare decat in cazul masinilor pe benzina sau motorina, iar infrastructura cu privire la statiile de alimentare este inca deficitara, publicul autohton incepe sa se orienteze tot mai mult catre modelele prietenoase cu mediul.

In primele trei luni ale acestui an, vanzarile au crescut cu 113,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Mai exact, la noi in tara au fost vandute 126 masini eco. Cea mai cumparata marca din aceasta categorie este Toyota, care a vandut in primul trimestru 90 de unitati. Locul doi este ocupat de Lexus, cu 18 automobile vandute, in timp ce topul este completat de Land Rover, cu sase exemplare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 3 Mai 2016