TOP 10 Cele mai rapide masini electrice

TOP 10 Cele mai rapide masini electrice
  • Si modelele electrice pot fi la fel de performante ca cele pe benzina
  • Automobilele celor de la Tesla au demonstrat deja acest lucru
  • Cea mai rapida masina pe baterii prinde 96 km/h in 1.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Programul Rabla a inceput ieri si vine cu vesti imbucuratoare pentru cei care isi doresc o masina noua: cu cat aceasta este mai prietenoasa cu mediul, cu atat mai mare va fi valoarea tichetului incasat.

Prin programul Rabla 2015, toti cei care isi cumpara un automobil nou vor primi o subventie din partea statului in functie de cat polueaza acesta.

In acelasi timp, Ministerul Mediului a propus si un proiect prin care se ofera un ecotichet in valoare de 20.000 de lei la achizitionarea unui model cu propulsie electrica. Acesta se afla acum in avizare, iar suma va putea fi cumulata cu prima de casare din programul Rabla.

Cu alte cuvinte, dupa ce vei aduna tichetul "standard" de 6.500 de lei cu bonusul de 750 de lei oferit pentru o masina cu emisii de CO2 mai mici de 100 de grame per kilometru, cu ecotichetul de 2.500 de lei care se acorda pentru masinile pe baterii, dar si cu bonusul Ministerului Mediului de 20.000 de lei, statul iti va da in total 29.750 de lei pentru noul tau automobil cu propulsie complet electrica.

Asadar, Guvernul ii incurajeaza pe soferii prietenosi cu mediul. In prezent, numai 100 de masini actionate de baterii se plimba pe strazile din Romania. Daca te gandesti sa ingrosi randurile celor care nu polueaza atmosfera, iti propunem zece nume care demonstreaza ca si modelele electrice pot fi la fel de performante ca cele pe benzina.



10. Tesla Roadster

TOP 10 Cele mai rapide masini electrice

Primul automobil produs de compania Tesla, modelul Roadster are un motor electric de marimea unui pepene, dar care poate aduce primii 96 km/h dupa mai putin de patru secunde. Este, de asemenea, una dintre putinele masini pe baterii capabile sa circule pe autostrada, multumita autonomiei de peste 320 de kilometri.

Pana in prezent, firma Tesla Motors a produs peste 1.200 de exemplare Roadster, comercializate in 28 de tari diferite.

9. Detroit Electric SP:01

TOP 10 Cele mai rapide masini electrice

Cei de la Detroit Electric iti propun un monstru electric cu 282 CP sub capota, pe nume SP:01, care poate accelera pana la 250 de kilometri pe ora. Autoturismul nu a fost inca lansat pe piata, insa se vehiculeaza ca pretul de vanzare va contine sase cifre.

Acesta nu va fi insa singurul impediment in achizitionarea masinii americane pe baterii; o problema de care sa tii cont ar mai fi si numarul limitat de exemplare destinate productiei - numai 900.

8. Renovo Coupe

TOP 10 Cele mai rapide masini electrice

O masina creata in vestitul Sillicon Valley, ce iti va scoate din buzunare aproximativ jumatate de milion de dolari. Asa isi incepe prezentarea noul Renovo Coupe, care se mai poate lauda inclusiv cu un total de 500 de cai putere sau o acceleratie de la 0 la 96 km/h in 3.4 secunde.

Un alt punct forte al acestui model il reprezinta si faptul ca se incarca in numai 30 de minute.

7. Tesla Model S P85D

TOP 10 Cele mai rapide masini electrice

Are doua motoare electrice - unul in fata si unul in spate - si 691 de cai putere. Accelereaza pana la 96 km/h in numai 3,2 secunde, in timp ce viteza maxima este de 250 de kilometri pe ora.

Vorbim, bineinteles, despre Tesla Model S P85D, automobil ce mai poate fi comandat atat intr-o versiune 70D, cat si intr-o varianta 85D.

6. Drayson Racing B12/69

TOP 10 Cele mai rapide masini electrice

Avand la baza un prototip de Le Mans, electrizantul Drayson Racing B12/69 se mandreste cu 850 de cai putere sub capota si capacitatea de a ajunge la 96 km/h in numai 3 secunde. Vestile bune continua cu sprintul 0 - 160 de kilometri pe ora, care dureaza putin peste cinci secunde.

5. Spark-Renault SRT_01E

TOP 10 Cele mai rapide masini electrice

O masina special conceputa pentru sezonul inaugural al Formulei E. Reprezinta fructul colaborarii dintre Spark Racing Technologies, McLaren Electronic Systems, Williams Advanced Engineering, Dallara si Renault. Nu are mai mult de 270 CP, insa accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 3.0 secunde.

4. Wrightspeed X1

TOP 10 Cele mai rapide masini electrice

Un automobil electric capabil sa atinga primii 96 km/h in 2.9 secunde. Fa cunostinta cu Wrightspeed X1 - un model care, din pacate, nu va vedea vreodata productia de serie, insa care demonstreaza perfect ca si o masina pe baterii poate atinge performante extreme.

3. Rimac Concept One

TOP 10 Cele mai rapide masini electrice

Chiar daca nu mai reprezinta chiar o noutate absoluta pentru nimeni, o sa reamintim ori de cate ori vom avea ocazia ca cei de la Rimac Automobili au dotat Concept-ul One cu 4 motoare electrice si un total de 1.088 de cai putere.

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 96 kilometri pe ora se realizeaza in 2.8 secunde, iar voteza maxima este de 305 kilometri pe ora.

2. PlasmaBoy Racing White Zombie

TOP 10 Cele mai rapide masini electrice

Este un proiect unic in lume si are la baza un Datsun din '72. In ciuda aspectului sau (aproape) stock, care te poate induce in eroare, acest automobil are nevoie de numai 1.8 secunde pentru a atinge primii 96 km/h.

Daca va intrebati cum de reuseste, raspunsul sta in bateriile sale prototip, destinate elicopterelor si care costa in jur de 100.000 de dolari.

1. Grimsel

TOP 10 Cele mai rapide masini electrice

Creata de un grup de studenti elvetiei, Grimsel este cea mai rapida masina electrica din lume. Sprinteaza de la 0 la 96 de kilometri pe ora in doar 1,785 secunde si in mai putin de 30 de metri. De altfel, automobilul a stabilit si un record mondial in acest sens.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze TOP 10 Cele mai rapide masini electrice
mai multe