4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > cum pot sa imi mai pun o bater...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum pot sa imi mai pun o baterie pe un reno clio?

am consumul mare de curent (boxe ,neoane) si nu ma tare tine bateria si alternatorul,si as mai vrea sa pun o baterie si nu stiu cum sa fac
A intrebat furtunu (190 puncte) acum 12 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

–7 voturi
A raspuns myker22 (27,370 puncte) acum 12 ani exact unde sa o pui nu stiu sa iti zic, dar ai doua solutii:
1. pui 2 baterii una langa alta si legi plusul de la 1 la minusul de la 2, plusul masinii la plusul de la 2 si minusul masinii la minusul de la 1(nu e nici estetic si nici practic, alternatorul tot va avea greutati in a tine pasul).
2. treci pe condensatoare pentru sistemul de sunet si iluminare. nu stiu exact pe ce principiu functioneaza, dar exact pentru asta sunt facute.

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Legand in serie bateriile,obtii 24 V.  :)
Nu prea e cazul aici.
A comentat myker22 (27,370 puncte) acum 12 ani corect, my bad...
+4 voturi
A raspuns liviuio (15,820 puncte) acum 12 ani daca vrei sa asculti muzica atunci cand stai iti trebuie o bateria cu mai multi amperi 80-100. poti lega doua baterii dar eu sunt de parere ca trebuie legare + la + si - la -. daca le legi cum zice myker22 o sa obti 24volti si o sa arzi toata instalatia electrica de pe masina, statie cd tot ce ai. bateriile pe masina se leaga cum ziceam eu + la + si - la -.

 daca vrei sa asculti muzica (sau ai consum mare) in mers trebuie sa pui un alternator mai puternic nu ai alta varianta.

condensatorul e folosit pt statii foarte puternice care iau curent din baterie in functie de bas. acest condensator iti ajuta bateria sa nu sufere oscilatii de tensiune.

am vazut masini de competitie audio cu 3 alternatoare si 12 baterii. avea in loc de telescoape teava sudata.....

Comentarii:

A comentat Bigu (1,450 puncte) acum 12 ani si in masinile de competitie unde erau condensatoarele?!?
+4 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani

editat de turbojack acum 12 ani

Inainte de orice se impune inlocuirea alternatorului cu altul ce debiteaza un curent mai mare si obligatoriu condensatoare.
A doua baterie vine ca optiune suplimentara si se face prin legarea in paralel a polilor ( + la +  si - la-  ) prin cabluri cu sectiune  de minim 10 mm).
Din lipsa de spatiu a doua baterie nu se poate monta in compartimentul motor ,ci mai comod in portbagaj daca nu se doreste sacrificarea spatiului la pasageri.

Comentarii:

A comentat Bigu (1,450 puncte) acum 12 ani NU AU NICI O TREABA CONDENSATOARELE!!!!!
nu ai cum sa-i spui ce minim de sectiune sa foloseasca pt ca nu stii la ce distanta este montat acumulatorul sau ce consumator are masina. alternatorul poate ramane acelasi, doar ca va incarca mult mai greu si a doua baterie, recomandat ar fi sa pui o baterie identica, altfel ele se vor descarca una pe cealalta sau montat un releu de separare. ca sfat, suplimenteaza cu un traseu cat mai gros 35-50mm2 de la borna alternatorului la borna de + a bateriei.
+1 vot
A raspuns fulgerash (8,220 puncte) acum 12 ani Cauta baterie KINETIK , o montezi in paralel cu cea de pe masina  .
+1 vot
A raspuns furtunu (190 puncte) acum 12 ani stiti cumva daca gasec alternator cu amperaj mai mare,iar daca pun alternator cu amperaj mai mare nu imi afecteaza instalatia???
+1 vot
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani nu afecteaza cu nimic instalatia. eu am un fiat stilo 1.8 16v si aveam alternator de 90 A. a pocnit. am luat altul de stilo jtd sau abarth nu stiu exact are 120 A. foarte important este sa schimbi daca poti cablurile de la borna minus la caroserie, de la borna minus la blocul motor si de la alternator la borna plus a bateriei. indicat ar fi sectiune AWG 0 sau AWG 1 sau AWG 2 (50mm, 42mm, 35mm) acum duc 4 x 12" cu un amplificator hifonics mult mai bine nu mai palpaie luminile asa tare pe masina. ma pregatesc pt a doua baterie :) daca mai pui o baterie pune intre ele pe cablul de + la max. 30 de cm de bateria din fata o siguranta ANL de 50 - 100 A in functie de capacitatea baterilor. daca ai 2 baterii de 60 A pune de 60 sau 80 A. daca bateriile nu sunt de acelasi fel tiar trebui un releu de separare. recomandat ar fi sa treci pe baterii deepcycle spre exemplu kinetik, powercell care se descarca si incarca foarte repede si astfel nu va mai gafai nici alternatorul. uita de condensatoare. daca ai consum mai mic de 40 A poti merge pe un condensator de minim 10 Farazi. daca ai mai mult atunci bateriile sunt solutia:) condensatoarele sunt doar niste prostii cu leduri care doar stabilizeaza voltajul chipurile si sunt facute pur pt marketing parerea mea.