4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Achizitionare masina de famili...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Achizitionare masina de familie(7locuri). Sfaturi?

Salutare, sunt in cautarea unei masini de familie(7locuri) si dispun de 12k Euro. Din afara sau din tara? Cunosc pe cineva in Olanda si m-ar putea ajuta. Merg aprox 15.000km pe an +- . Disel sau benzina?

Domeniul meu de activitate nu il reprezinta masinile deci am cunostinte minime.

Apreciez orice sfat. Multumesc!

A intrebat FlorinCG (160 puncte) acum 8 ani in categoria Consiliere Achizitie

editat de FlorinCG acum 8 ani

Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 8 ani Salut. In primul rand, daca ai posibilitatea sa o iei de afara nu ezita, in al 2-lea rand pentru 15k km pe an nu prea se merita un diesel doar daca faci des drumuri lungi unde te ajuta la depasiri. Ca masina poti alege intre Mitsubishi Grandis, VW Sharan( desi trebuie sa ai grija cu distractia ce are loc acum), Opel Zafira, Renault Grand Scenic sau daca ai pretentii mai ridicate uita-te la Mercedes R class si alte nebunii. Eu personal am o honda stream 2.0 i-vtec dar care costa mult sub pretul care vrei sa il dai pe ea si nu cred ca te atrage, dar ca masina e foarte silentioasa, spatioasa, se pot regla toate cele 3 randuri de scaune(chestie cu care putine monovolumuri se pot lauda, mai ales cand nu ai bagaje si poti da ultimele scaune in spate la maxim pentru spatiu mai mult la picioare) absolut nicio problema mecanica in 55k km de cand e la mine si nu consuma nici de speriat, in jur de 8-9% mediu. Alegerea e a ta in functie de ce vrei sa faci cu ea si cate dotari sa aiba

Comentarii:

A comentat FlorinCG (160 puncte) acum 8 ani Recunosc ca Sharanul sau opelul ma intereaseaza cel mai mult(mai ales ca Sharanul incape mai mult in el si are si garda la sol mai mare daca am citit eu bine). Am un renault  masina de servici si mi-a facut numa probleme. Din ce spui tu sa inteleg ca nu este necesar un disel la km astia... ai idee ce motorizari bune de benzina au pe sharan? Multumesc mult!
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 8 ani Sincer nu stiu care ar fi mai bun la vw, eu sunt fan japoneze, dar din ce am mai auzit, pentru modelul mai vechi intre 1.8t si 2.0 e mai fiabil cel de 2.0 dar mai slab la doar 116 cai, daca iti iei modelul nou e destul de scump si pana in 12k euro gasesti doar un 1.4

Alte raspunsuri: (1)

+2 voturi
A raspuns RECHINU2010 (10,880 puncte) acum 8 ani Salut,
La Ford S-Max te-ai gandit ?O masina de familie extraordinar de buna,fialbila,economica(motoarele diesel).In bugetul tau poti gasi in afara modele de prin anii 2010-2013 cu km destul de bun.Ca si motorizare iti recomand 2.0 tdci 140 sau 163 cp(eu detin un 2.0 de 163cp_f.mondeo si sunt multumit de tot"consum,fiablilitate etc"
Sau ar mai fi Seat Alhambra o masina "imensa" din toate puncetele de vedere.

Off-topic...Ai grija cu masinile din grupul VAG cele cu motoare euro5 diesel de 1.2,1.6 si 2.0 tdi care au acel soft instalat.Din cate stiu eu cei de la RAR  NU MAI ELIBEREAZA CARTI(adica nu mai inmatriculeaza) masinile cu acel soft mincinos.Daca gresesc,rog sa ma corectati.
Cel mai bine pentru tine ar fi ca inainte de a merge saa cumperi masina sa suni la RAR sa te interesezi sigur daca o poti inmatricula.
Succes!

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 8 ani S-max nu e rau deloc, seat alhambra e doar un sharan cu alta siglă
A comentat RECHINU2010 (10,880 puncte) acum 8 ani Ai dreptate.
Ca o completare ar mai fi Citroen c8 2.0 HDI,Mitsubishi Grandis,Dacia Lodgy,Peugeot 3008,Opel Meriva etc :)
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 8 ani De grandis i-am zis si eu, merge ok si arata cel mai bine după părerea mea doar ca are motoarele diesel de 2.0 TDI de la vw,  Dacia e panaramă, meriva e mică si Peugeot nu prea e monovolum, eu unul as alege dintre Smax, Grandios si eventual sharan desi o toyota previa e mult mai ok doar ca e mai veche puțin