4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Ce pot face daca vreau sa cump...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce pot face daca vreau sa cumpar o masina, inmatriculata dar proprietarul nu are cartea masinii..?

As vrea sa cumpar o masina, inmatriculata, dar propr nu are cartea masinii...are doar talonul si cu asigurarea. Masina nu este pe numele lui.

Multumesc!
A intrebat djandrewbv (1,280 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

14 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani te poti reorienta!!!
INSIST!!!!!!!!!
sunt 99,99%convins ca masina este lasata semn.stai linistit si cauta altceva, nu este masina pt tine, oricat de ieftina ar fi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 voturi
A raspuns djandrewbv (1,280 puncte) acum 11 ani Adica lasata? Ma intereseaza o formalitate legala sa  iau masina...daca era sa ma orientez spre altceva nu mai postam ..

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani adica este lasata gaj pt un imprumut. de asta nu are cartea masinii. cartea este inca la proprietarul din carte!
maine poimaine te poti trezi ca este data furata si te opreste politia in trafic si iti retine masina si tu dosar penal pana la clarificare-ceeea ce nu e bine pt cazierul tau, chiar daca esti cumparator de buna credinta!
0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani e posibil sa fie gaj la banca sau la ceva,el de ce ti-a zis ca nu o mai are?
0 voturi
A raspuns djandrewbv (1,280 puncte) acum 11 ani Am inteles ca proprietarul( cel din acte) a pierdut cartea.

Comentarii:

A comentat SWAT1982 (8,870 puncte) acum 11 ani vezi de treaba....se putea scoate duplicat daca se intampla asta.Alta e treaba...zic sa nu te complici.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani si ai inghitit galusca?

pt a se scoate cartea, nu este chiar complicat, trebuie sa dai anunt la ziar si apoi mergi la rar ca sa faci cerere pt o noua carte. totul costa maxim 1-150lei.crezi ca proprietarul nu avea acesti bani ca sa se stie curat cand vinde acea masina?

ps: 1.despre ce masina vorbim?
2.intermediarul are fiscal la masina stampilat si completat pe numele lui? (in acest caz a primit cartea masinii)
3. da-ne mai multe detalii ca sa te ajutam sa nu iti iei teapa degeaba, aici suntem sa ajutam, nu sa  te suparam!
+2 voturi
A raspuns florin0395 (640 puncte) acum 11 ani nu e neaparat sa fie masina pusa garantie sau cv de genu. poate proprietarul din carte nu a vrut sa dea cartea pana la perfectarea actelor si masina s-a vandut mai departe etc. cel mai indicat ar fi sa incerci sa vb cu proprietarul din acte sa vz ce zice,daca are sau nu cartea,daca are datorii samd..cert e ca,daca tu o sa o cumperi nu o sa o mai poti vinde fara carte. decizia iti apartine. bafta!

Comentarii:

A comentat diclatu (2,490 puncte) acum 11 ani EXACT. E un obicei a celor ce vand masini fara transcriere sa nu dea cartea daca nu se radiaza. Nu intru in detalii. Cauta proprietarul din acte la adresa lui si rezolvi cu el. Cel care o detine si vinde acum e neserios.
0 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 11 ani Treaba este simpla Daca vanzatorul este serios,face alta carte -pe cheltuiala lui-si dupa aceea faci actele.Dar sa nu dai bani inainte!!!!
Daca nu reuseste sa scoata duplicat,inseamna ca este teapa.
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani cum am spus si mai devreme chiar nu scotea 100lei din buzunar sa faca alta carte la rar?imi e greu sa cred asta.de aceia, probabil este ieftina masina.
parera mea este sa nu te mai gandesti la ea ca o sa iti blestemi zilele.

bieninteles ca mai exista si varianta sa faca parte din cei 0.01% si totul sa fie ok, doar ca omul nu are 100lei si timp sa mearga sa scoata un duplicat.ceea ce, personal mi se pare o prostie!!!!!!!!!!!!!!
NU TE INCANTA DE PRETUL MIC! daca este asa.
bafta! si nu te tepui!
tu cand semnezi contractul de vanzare cumparare, semnezi ca ai primit toate actele(scrie pe contract) si o sa stai sa alergi sa faci cartea masinii de o sa iti iasa peri albi! si este posibil sa nu reusesti!repet, posibil sa fii oprit in trafic si sa ramai fara masina si cu dosar penal.
tu decizi, dar nu cred ca este o afacere buna!si nu spun nuai eu asta!
0 voturi
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 11 ani Cauta-l pe cel din acte,si vezi daca e de gasit,si daca e dispus sa scoata alta carte.
Fara carte nu faci itp,nu faci nimic...

Si daca intr-un final scoate cartea si va apucati de acte,nu da nici macar un leu,pana nu iti fiscalul!eu stau cu masina neinmatriculata,am carte talon contract vanzare cumparare si degeaba,fara fiscal e fixpix
+3 voturi
A raspuns djandrewbv (1,280 puncte) acum 11 ani OK . Multumesc de ajutor. Am sa renunt la achizitionarea masinii
0 voturi
A raspuns obi1 (3,080 puncte) acum 11 ani salut
jumate din raspunsuri le-ai primit de la unii care s-au uitat la teoria conspiratiei de cateva ori, iar unii au dreptate.
eu am cumparat un bmw 316 din 2001 tot fara carte, la 2100euro. normal ca mi-a convenit pretul. inainte sa-i dau banii pe masina, m-a uitat pe talon la adresa propietarului si m-am dus la el. acolo am constatat ca persoana de la care vroiam sa iau masina, intradevar cumparase masina de la el, si ca dupa ce facuse contract de vnz-cumparare, trebuiau sa se intalneasca a doua zi sa ia cartea si fiscalul, iar noul propietar sa-i mai dea 200e. asa ca am achitat cei 200, am luat cartea si mi-am facut treaba.
idea de a fi lasata gaj undeva este 99% nula, daca lasi masina garantie undeva OBLIGAT O LASI SI CU ACTE, INCLUSIV CONTRACT DE VINZARE, altfel cum ar pute-o valorifica cel caruia i-ai lasat-o?  ,plus ca o masina care a fost incredintata cuiva, cu chei si talon, nu poate sa fie declarata furata( asta numai in romanica se poate, iar cine vrea sa ma contrazica sa caute pe net, sa vada ca daca faci lizing la o masina si nu mai platesti ratele, firma de lizing nu o poate da furata, nu poate face reclamatie la politie, poate trimete doar recuperatorii legali sa o caute si sa o ia.)
asa ca parerea mea este ca ar trebui sa procedezi astfel
1 trebuie sa afli daca intre el si propietarul de pe acte exista contract de vinz-cumparare si cel mai important certificat fiscal, iar daca nu, el nu prea are nici o calitate sa vinda masina, ca legal nu-i apartine. dar daca ti sa pus pe masina asta, ramane sa vezi daca poti lua legatura cu propietarul de pe acte sa vezi cum sta treaba.
iar daca ce ai spus tu este adevarat ca prop a pierdut cartea, reusesti sa faci actele numai pe baza unei procuri facute de propietarul de drept.
daca vrei spune-ne si noua despre ce masina este vorba si ce bani vrei sa dai pe ea....

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani prietene masina(gaj) se castiga la pret de dumping.(putin peste cat ia la fier vechi). ala care a lasat-o la "amanet" o lasa la o suma infima fata de cat costa masina in mod normal. de asta "noul proprietar" o da ieftin sa scape de ea(la pret de dezmembrari)
este o chestie simpla: proprietarul imprumuta o suma de bani 10lei, masina face 1000lei si trebuie sa dea 15-20lei inapoi intr-o anumita zi la o anumita ora.daca depaseste termenul pierde masina.simplu.acum mai sunt cunostinte care te mai pasuiesc dar nu mereu. de asta poti pierde masina pt niste sume infim de mici(de ex pt o doza)
sumele sunt aleatorii, dar ca sa vezi diferentele!
A comentat obi1 (3,080 puncte) acum 11 ani eu am un parc de dezmembrari, si vind si masini complete.
sunt nascut si crescut in Bucuresti, stiu ce inseamna amanet, semn, gaj, sau alte jargoane'', si am trecut prin toate jmecheriile posibile legate de masini, masina si daca face 100e sau 10 mi  se vinde lafel legal.
+5 voturi
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Stiu schema cu "cartea pierduta" ... :)Un cunoscut si-a luat-o,iar mie mi-a povestit-o cineva care se ocupa cu masini.... Se desfasoara in felul urmator:
Proprietarul din acte,trimite pe cineva in targ cu masina lui si stabileste un pret de ,sa zicem 4000 euro. In targ normal ,se negociaza si masina ajunge pe la 3700 sa zicem....OK.Cand cumparatorul se duce la proprietarul din acte sa isi ia cartea,SURPRIZA....El nu o da fara 300 EURO,ca atat mai avea datorie vanzatorul la el.Bun...Cand cumparatorul de buna credinta incearca sa vorbeasca cu vanzator sa ii dea banii proprietarului ca sa isi poata lua actele acesta spune ca nu ii mai da nimic ca i-a dat tot...Acum cumparatorul e pus in situatia in care are un contract de vanzare cumparare cu  o presoana care nu are niciun drept asupra masinii,deci ca sa isi ia banii inapoi numai e cazul ,si nu are cartea masinii ca sa si-o inscrie.Asa ca singura iesire din situatie e sa plateasca cei 300 euro din buzunar...Asa ca ,chilipirul din targ numai e chilipir..:)) Iar cei doi si-au scos suma fixata.Bineinteles ca treaba cu : " Ma duc peste vanzator acasa "  nu e atat de fezabila cand discutam despre conationalii nostri...

Comentarii:

A comentat Flex42 (3,000 puncte) acum 11 ani Schema asta nu o stiam.Ms.Ti-am dat un +
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani personal am cumparat o masina cu cartea facut duplicat facuta(fara numele proprietarului trecut-stia ca o vinde si nu a mai dat pe la rar sa se treaca pe carte)l-a costat 40 lei cartea si 20lei anuntul in monitor si un drum la rar(maxim 100lei cu benzina inclusa) chiar crezi ca nu dadea acesti bani sa o faca?sa fim realisti, ca pe foamea asta orice act lipsa duce la pierderea clientului. ORI E IEFTINA, ORI NU
0 voturi
A raspuns fashionboy01 (4,540 puncte) acum 11 ani Nu te impacienta,masina se poate vinde f usor si fara carte,vad ca toti comentatorii astia de aici au trait numai inchisi in case legati de calorifer,daca masina are un pret bun ia-o,este posibil sa se fii pierdut cartea sau nu a vrut sa dea cartea,chiar si asa daca masina a avut carte si a trecut prin 10 maini e posibil sa se fii pierdut,eu am avut masina fara carte si a fost pe la 4 propietari,iar acum este prin bacau,,,
Parerea mea ,,, este buna,daca nu o iei tu lasami msj  la fashioniboy@yahoo.com ca o iau eu :) ms
0 voturi
A raspuns matzawv (2,500 puncte) acum 11 ani nu da nimeni bani cu dobanda doar cu cartea masinii se lasa masina toate actele si cheile la camatar.daca pretul te avantajeaza nu te costa mult sa ii scoti duplicatul la carte cu spaga cu tot maxim 350 lei.Un prieten a luat masina fara carte si in 15 zile avea duplicat numai ca e putin de alergat