4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Salut! De ce un motor cu o cut...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Salut! De ce un motor cu o cutie de viteze automata consuma mai mult decat unul cu cutie de viteza manuala?

A intrebat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns mrgeo (5,100 puncte) acum 10 ani am auzit ca cu 1 litru maxim 2.diferenta de consum este felul in care schimba automat vitezele,dar asta o poti regla tu din pedala cand sa schimbe

Comentarii:

A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani ok. mersi de raspuns!
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Consumul este mai mare de vreme ce nu mai ai controlul asupra turatiei la care schimbi

Comentarii:

A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani mersi fain de raspuns!
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
In primul rand din cauza frecarilor mai mari,mai multe si a pierderilor de energie.Nu ai un ambreiaj mecanic,ai un sistem hidraulic,ambreiaj sau dublu ambreiaj si ambreiaje pentru fiecare treapta.Asta daca vorbim de o automata autentica.
Daca e vorba de rebotizata(fiaturile monteaza pe ale lor esecuri,unele modele depasesc mult asteptarile:))),subscriu si eu la robotizata(fortwo,6 trepte),singura pierdere de combustibil sunt 'gandirile' cutiei,schimbatul mult mai lent al treptelor.
Personal scot consumul dat de producator,in mod manual(nu prea e manual apasatul pe padele,dar vorba vine) consumul creste.
CAt despre turatia la care schimbi,de obicei fiecare cutie/motor/marca are ritmul ei.Benzinarele schimba in jur de 3000rpm(ex toyota yaris,i-q,rav 4,focus,kuga si lista continua),in timp ce dieselul variaza(4,0d de la bmw la aprox 2800rpm,unele mercedesuri la 2500rpm).
Dpdv al fiabilitatii motorului e mai buna automata(gandeste cu ceva mutari inainte),in caz ca filtrul de particule(diesel) are de gand se se duca la vale de tot,atunci intra in alt mod de schimbare a vitezelor etc.
Ps:Ideal ar fi sa dai si un exemplu de masina,te putem ajuta mai in detaliu.

Comentarii:

A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani mersi fain mestere de raspuns foarte comptex si deteliat, iara un exemplu de masina nu am, m-a interesat intrbarea in general, inca o data mersi fain numa bine!!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Dupa parerile multora,majoritatea patiti,automatele nu renteaza din cauza costului enorm de piese stricate,intretinerii mai dificile(nu bagi in toate 75W90 ca la manuale(ulei),uleiul e mai scump si mesterii mai rari).Eu sustin automatele pentru traficul de oras sau zilele de recorduri(25km in 7 ore,10 metri si iar blocat  sau semafor),nu cred ca se merita sa pedalezi la manuala de iti vine rau.