4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Se mai merita sa iei masina de...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Se mai merita sa iei masina de afara?

Salutari. Vroiam sa schimb masina si m-ar incanta si o excursie spre strainatate,sa zic un drum pana in Germania. As face vreo economie daca as incerca sa imi masina de acolo decat sa o iau de la noi. Sa zic de exemplu un Golf 4. Pe autoscout am gasit si pe la 2000euro (starea probabil o sa o aflu acolo cu exactitate).Cam la cat m-ar duce un drum pana acolo strict pentru cumpararea unei masini? Nu vreau sa fac asta in scop de bisnita. Vreau sa o iau pentru mine daca e . Astept sfaturi,multumesc.
A intrebat figo_jr2008 (2,560 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

11 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns alex.panciu (2,370 puncte) acum 11 ani se merita pt.ca acolo masinile nu sunt masluite ca la noi,dar trebuie sa ai grija la turci si arabi pt.ca aia de acolo sunt exact cum sunt samsarii de la noi,masluiesc masinile,km......ai grija la ce parcuri te duci,mai bine cauta sa o iei direct de la propietar.....drumul te duce cam 500 euro,dar asta depinde si de tine cat de cheltuitor esti :-)

Comentarii:

A comentat figo_jr2008 (2,560 puncte) acum 11 ani Si astia 500e sunt cheltuieli pentru persoane mai cu mana larga sau mai economice? Cam ce as avea de platit pe drum? Roviniete si mai ce?
+2 voturi
A raspuns sorin7907 (780 puncte) acum 11 ani sal! Pai te costa in primul rand biletul de autocar in jur de 80e(cred),mai mananci ceva pe drum.Depinde foarte mult in ce zona vrei sa ajungi...daca ai mai fost in Germania te ajuta mult...Primul oras mare este Munchen in care sint o gramada de parcuri,nu reuseste sa vezi nici jumate intr-o zi: Landsberger strasse. Daca nu gasesti masina repede trebuie sa stai la hotel si mai jos de 70e pe noapte eu nu am gasit.Trebuie sa te gandesti si cu ce mergi pe acolo,ca autocarul te lasa la gara sau alta statie dupa care TAXI scrie pe tine si aia te omoara la pret.Ar fi bine sa ajungi in Germania joi sau vineri ca sa vezi ceva prin parcuri si poti merge sambata in targurile de la ei:AUTOKINO.Acolo vin multi particulari si e alta treaba decat cu samsarii turci ,indieni si altii!Te mai costa si nr de ZOLL ,depinde pe ce perioada le iei,benzina inapoi vreo 2--3 plinuri,vignete la austrieci si unguri.Vreo 500e trebuie sa pui deoparte pt toate astea lejer.Daca mai ai alte intrebari intra pe sorin79n si mai discutam! O zi buna!
0 voturi
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani 2000 d euro masina+drumu vreo 300-400 + taxa cam tot acolo iesi acum depinde de starea masini.o varianta ar fi sa iti cumperi una de la rada sau timisoara au cam aceleasi preturi.
salut

Comentarii:

A comentat alex.panciu (2,370 puncte) acum 11 ani exact cum spuneam e aceeasi chestie ca o cumperi din oricare oras al tarii,tot de la noi o cumperi.....una e sa o iei de la propietar de acolo,alta e sa o iei de la un samsar de la noi.....
0 voturi
A raspuns bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani salut!pe o parte se merita si pe alta nu.
Parerea mea e sa mai astepti putin sa mai invarti un ochi prin parcurile noastre si chiar pe net(in zona ta pt a putea vedea masina cu proprii ochi,nu "poze")...te hotarasti ce masina vrei(si aici e complicat..diesel/benzina...etc)si daka esti baiat norocas si istet(si cred ca esti)iti cade o masina buna,intretinuta,inscrisa,unic proprietar,carte service...etc(fara sa iti mai bati capul cu inscrisul,taxe peste taxe...etc).
EU CRED CA O SA ISI DECIZIA POTRIVITA.....SI SPER SA AI NOROC LA ACHIZITIE....
STIMA
0 voturi
A raspuns Estefano (750 puncte) acum 11 ani Salut !
Parerea me este ca se merita, dearece ei au drumuri mult mult mai bune caale noastre, reviziile le fac la timp si piesele in mare parte le schimba doar cu unele noi. De preferinta e  daca ai gasi o masina cu Istoric. Multa Bafta !
0 voturi
A raspuns alex.panciu (2,370 puncte) acum 11 ani in principiu masinile pt.romania sunt mult mai proaste decat masinile pentru germania,austria,olanda,am 2 opel astra amandoua 2007,una de 40.000 km cumparata 0 km din reprezentanta si una de 99.000 km din germania,nu au nici o legatura intre ele,cum se inchid usile,cum sufla vantul la viteza pe la chedere,scartaie plasticele,scaunele.....si asta se intampla la cea de 40.000 km,cumparata noua de la noi......acestea sunt cateva exemple,masinile sunt varianta cosmo,adica cea mai full.....
la una face la una nu,explicatia am primit-o de la un sef de service reprezentanta opel care imi e prieten......si asta se intampla la toate marcile nu doar la opel.....
+2 voturi
A raspuns Aleksss (390 puncte) acum 11 ani Sal. Eu aduc masini din germania de 3 ani. E mai bine sa cumperi masina de la proprietar dar daca o cumperi de la privat ai sanse cam 20% sa mai negociezi un 50 de euro ceva. Daca le cumperi de la parc poti negocia + ca la parc mai gasesti poate o pereche de jante sau cauciucuri. Daca mergi cu masina ( cu un bisnitar ) iti ia probabil 100, 120 euro pe drum. Iar tie ca sa revii cu masina iti trebuie numere rosii ( 120e/luna ).Poti sa iti cumperi si galbene pe 5 zile dar ungurii nu te mai lasa cu ele ( primesti amenda ) . Iti mai trebuie apoi rovignieta ( la unguri e 80 ron, in austria vreo 10e, iar in cehia + slovacia 12e pentru aman2 parca ) + motorina masinei evident sau benzina :) . E mai bine sa cumperi masina de dincolo pentru ca, consumabilele ( bucsi, bielete etc nu au batai sau jocuri ) + ca au reviziile facute la zi. cauta si pe www.mobile.de Numai bine.
0 voturi
A raspuns mirel_tuning (5,810 puncte) acum 11 ani sincer fiecare tara are stricaciunile ei nu conteaza ca mergi in italia spania germania sau unde mergi tot trebuie sa fii atent la detalii bafta
0 voturi
A raspuns ionnn (180 puncte) acum 9 ani Efectuez transporturi in Germania pentru adus masini  cu urmatoarele facilitati:
1.deplasare la adresa ,daca aveti o masina gasita pe net. Pentru accesare siteuri auto ,pe plan local ,am net de la Aldi talk.
2.deplasare pentru achizitionare de numere provizori si asigurare
3.Pentru a pleca acasa si cu ceva in portbagaj , sambata si duminica deplasare cu masina mea la targurile din zona pentru cumparaturi.
Alte detali :transportul se face un microbus Mercedes mixt ,4 persoane plus sofer ,in spate spatiu pentru bagaje ,dormit aragaz, sunt vorbitor de limba germana .Un exemplu de traseu de aproximativ 1600km ,intrare pe la Pasau ,se urca prin orase pana la Breman si se coboara pe alt traseu inapoi la Pasau ,se poate face si un traseu in functie de ofertele gasite pe net,dar este imposibil ca ,clientul sa nu gaseasca dupa 1000 si ceva de km masina dorita  , in conditile in care nu vom folosi autobahn si vom merge doar prin localitati.
Pret persoana 270 /eur  , in limita a: 0 -1600 km parcursi pe teritoriul Germaniei .In aceasta marja de km ,se pot face cautari si in Olanda.
Pentru rentabilitate deplasarea  se face cu 4 clienti.Pentru cine nu se grabeste ,exista posibilitatea sa va insotesc la intoarcere , bineinteles dupa ce toti clienti au cumparat masini.
Contact Paun Ion
0732422211
Oferta se completeaza cu urmatoarele facilitati:
4.Transport catre Germania Belgia, Olanda autoturism pe platforma   (pentru romani care lucreaza in aceste tari si vor sa  foloseasca  acolo masina personala ,inmatriculata in Romania )  
5.Transport  autoturism pe platforma , ruta Germania ,Belgia,Olanda-Romania.
Platforma folosita poate transporta o singura masina.
0 voturi
A raspuns yonutunr1 (140 puncte) acum 5 ani Salut vreau sa imi cumpăr si eu o mașină și ai dori sa stiu acuma in 2018 se mai poate scoate numere provizorii pe o săptămână si sa poti pleca în țară.......cineva tot spunea că fara numere pe o lună de zile nu poti sa trecie granița .  Va multumesc
0 voturi
A raspuns Naecu (140 puncte) acum 4 ani

editat de Naecu acum 4 ani

@yonutunr1: Da, se mai poate pentru o săptămână și poți ajunge cu ele în România

@figo_jr2008: Din ce am văzut eu, nu prea merită la preț; prețurile sunt aproximativ aceleași ca și în România. Dar dacă achiziționezi de la proprietar german (dar proprietar unic), atunci mașina e mai bine întreținută, are mai puține probleme decât una din țară. Pe lângă acestea, e mai puțin probabil ca un proprietar neamț să te înșele (kilometri dați înapoi, accidente ascunse, defecte ascunse); un proprietar cu bun simț îți poate spune uneori chiar și defectele, deși nu toți proprietarii fac acest lucru, dar un intermediar nu îți va spune despre defecte, decât în cazuri excepționale.