4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Sfaturi achizitie autoturism d...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Sfaturi achizitie autoturism din Italia?

Salutare la toti.

Vreau sa imi cumpar un autoturism din Italia(Sicilia) si vroiam sa va intreb care e procedura. Precizez ca vreau sa o aduc pe roti, nu mi se merita platforma. De ce de aici? Familia aici locuieste,si eu sunt aici momentan .

Daca gasesc o masina care are asigurare si verificare valabila, trebuie sa fac doar contractu de vanzare cumparare si pot veni linistit in tara? Ce acte mai am nevoie pe langa contractu de vanzare-cumparare?

Daca are verificare valabila,dar asigurare expirata, trebuie sa scot numere provizorii,din cate am inteles pe 5 zile se scot,  sa o radieze pt export de aici si pot ajunge cu ea in tara? Pot trece prin Ungaria,ca am auzit ca nu se mai poate pe acolo cu numere provizorii.

O rugaminte,as vrea sfaturi de la cei care au fost de curand, de preferat anul acesta ca sa stiu exact.

P.S. Pt carcotasii care au obiceiu de a sari in sus,am cautat pe net,dar nu am gasit in nici un loc, documentatie de anul acesta,legiile se mai pot schimba intre timp.

Multumesc anticipat !

Numai bine.
A intrebat ichimcornel (1,520 puncte) acum 10 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Te statuesc nu de sub Roma mai ales din Sicilia!
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani intr-adevar...masinile in Italia se cumpara de la  Roma in sus... Din pacate asta e realitatea...

Eu am stat in Italia in sud (Potenza) si in centru (Pisa), si e diferenta de la cer la pamant intre masini si felul in care sunt intretinute, folosite, vandute

Acum lucrez la biroul tehnic al unei firme care se ocupa de garantii pentru masini SH in Italia (firma se numeste Motive Service) si din experienta pe care am acumulat-o de-a lungul anilor iti pot spune (si oricine care mai stie cate ceva iti poate confirma) ca masinile din sudul Italiei sunt aduse chiar si din afara tarii (germania, austria, danemarca, belgia samd) sunt masini calarite multi km, care apoi sunt dati inapoi, sunt intr-o stare deplorabila, insa se vand ca si masini sh de prima mana (ex. Fiat Croma din 2008 cu 340.000 km, detailing facut ca la carte, km resetati la 35.000, provenienta Germania, vanduta la pretul de 8600€). Masina s-a stricat la 2 km dupa ce a iesit de pe poarta dealerului FIAT!!! (evident dealerul nu stia ,,absolut nimic'' despre asta...). Omul merge la mecanicul lui de incredere si descopera minunatia, vrea sa activeze garantia, pentru a-si repara masina (deviz de +/- 3000 de euro) insa garantia respinge cererea de reparatie pe motiv ca nu s-a declarat adevarata stare a masinii la momentul vanzarii.

Exemple dinastea frumoase iti pot da toata ziulica si toate numai de la Roma catre sud.
0 voturi
A raspuns ichimcornel (1,520 puncte) acum 10 ani Masina vreau sa o iau de aici din mai multe motive, trebuie sa duc in tara mai multe lucruri, etc. Avem ceva neamuri(italieni) care sunt dealeari auto si probabil voi lua de la ei,deci nu e chestia de teapa de la ei,chiar si un var si-a luat un stilo acum 4 ani in rate si merge foarte bine si in ziua de azi, inafara de consumabile nu a investit nici un ban sau eventual de la un privat care o are de mai multi ani,am un prieten(italian) care e un mecanic foarte bun. Problema e la mine cu modul de achizitie,ce am scris mai sus.
Si anul trecut am vrut sa iau o masina de la ei,doar ca atunci avea doar un bmw 320 diesel 2004 cu aprox 250000km la 2400 euro neg,cu bara fata fisurata in partea stanga,mi-a fost zis tot ce are,doar ca mie nu imi plac bmw-urile.
0 voturi
A raspuns ichimandrey (670 puncte) acum 10 ani dupa ce cumperi masina in loc de pasaj o radiezi (per espatrio) care te costa in jur de 80euro (pasaju 500 in sus ) mergi la o agentie si-ti faci nr provisorii si asigurare  .
cei de la agentie iti vor cere traseul pe care ai sal faci
toata afacerea ar trebui sa te coste in jur de 300-400 euro

Comentarii:

A comentat ichimandrey (670 puncte) acum 10 ani ps verifica sa nu aiba scazuta inspectia tecnica (revizia)de e scazuta trebuie facuta
0 voturi
A raspuns ichimcornel (1,520 puncte) acum 10 ani Multumesc de sfaturi,dar am gasit pana la urma.
Am sa scriu cum e procedura,ca poate mai sunt si alti interesati
1.Daca gasiti o masina cu ITP si asigurare valabila, puteti merge cu ea pe roti(fara a o radia din IT) si o inmatriculati in RO,apoi fostului proprietar trebuie sa ii trimite-ti o copie dupa cartea romaneasca ca sa o poata radia el. Din auzite,cica s-ar putea ca serviciu inmatriculari RO sa o radieze singuri cand mergi cu dosaru pt inmatriculare,lasi la ei placutele de IT si ei le trimit inapoi in IT si se radiaza,asta e doar din auzite.
2. Daca gasiti o masina cu ITP si fara asigurare(sau chiar daca are asigurare) si vreti sa o radiati prima data din Italia, mergeti la ACI cred ca ii zice la serviciu inmatriculari IT si o radiati pt export si dupaia va da numere provizorii(cred ca 5 zile), bineinteles o sa va trimita sa va faceti asigurare pe durata valabilitati numerelor,cand faceti asigurarea trebuie sa ii specificati si traseu.
3. Daca masina are ITP expirat si vreti sa o duceti pe roti, prima data trebuie facut ITP, numerele provizorii nu se dau fara ITP valabil
Acestea sunt costurile pt numere(pretul nu include asigurarea, in functie de motor,daca are o capacitate pana la 2000 cmc atunci nu urca mai sus de 250-300 toata chestia)
Emolumenti ACI
13,50 euro
Imposta di bollo
32,00 euro (se si utilizza il CdP come nota di presentazione) oppure
48,00 euro (se si utilizza il modello NP3C come nota di presentazione)
Diritti Motorizzazione
9,00 euro (per le sole esportazioni nei Paesi della U.E.) + costi per versamenti postali (bollettino 1,80 euro)
Atasez si un link unde se pot vedea mai multe detalii oficiale:
http://www.aci.it/i-servizi/guide-utili/guida-pratiche-auto/esportazione.html
Mai precizez,in ungaria din cate am inteles pana acuma, nu se mai poate circula cu numere provizorii pe 5 zile,riscati amenda.

Comentarii:

A comentat BV98ERI (54,990 puncte) acum 10 ani Nu cred sa inmatriculeze o masina care nu este radiata in italia.
0 voturi
A raspuns ichimandrey (670 puncte) acum 10 ani in romania iti va imatricula masina chiar si daca nu a fost radiata din italia dar nu este adevarat ca tot ei iti vor radia masina din italia ,aceasta operatiune se poate face numai daca masina e pe numele tau

Comentarii:

A comentat ichimcornel (1,520 puncte) acum 10 ani La faza ca ti-o radiaza serviciu inmatriculari RO masina inmatriculata in IT, nu sunt sigur nici eu. Varamio (care si-a luat un Stilo de aici,dar pe numele lui maicamia) a vrut anu trecut sa isi inmatriculeze Stilo in RO si a fost la inmatriculari,si i-a zis respectivu de acolo ca, cand pune dosaru de inmatriculare in RO,trebuie sa duca si placutele de IT si ei le trimit in IT,dar nu i-am cerut prea multe informatii atunci ca nu ma interesat la momentul acela,acest subiect. Mersi de info la toti. Daca mai aflu ceva noutati o sa scriu.
Daca stie cineva daca se poate trece sau nu prin Ungaria cu numere provizorii pe 5 zile, il rog sa imi zica.
A comentat 15DOMINO (12,840 puncte) acum 10 ani Tranzitarea Ungariei cu nr provizorii nu este recomandat.Cunosc caz cand a platit "amanda" de doua ori 20euro,dar am auzit si ca au chemat platforma sa scoate masina de pe autostrada.
Atentie ca nu se inmatriculeaza in romania autovehicul care este inmatriculat definitiv in alt stat!