Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+5 voturi

Tigra sau golf ?

Opel Tigra sau Volkswagen Golf III ?

Voi ce ati alege ?

A-si vrea si argumente la raspunsuri, cine zice Tigra, de ce Tigra si nu Golf si invers :) ! Am inceput sa pun niste bani la saltea pt. o masinuta si a-si fi tentat de una dintre astea 2, dar nu prea le stiu punctele forte si punctele slabe, de aceea a-si vrea sa aud parerea voastra! [turbojack, vreau raspuns si din partea ta] ! Multumesc anticipat :) !

Multumesc de raspunsuri, dar :( ..

Tot nelamurit sunt si nu stiu ce sa aleg :( !

A intrebat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani in categoria Consiliere Achizitie

editat de AR92KTA acum 12 ani

Distribuie pe Facebook

32 Raspunsuri

+10 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Eu as opta clar ptr.golf este o masinutza foarte foarte buna din toate punctele de vedere.Consum foarte ok,fiabilitate buna,confortul are ceva de suferit intr-adevar,demaraj puternic,dupa parerea mea este cu mult peste tigra plus ca este si mai frumos golf'ul decat tigra.Service'ul este c-am la fel si piesele se gasesc la amandoua c am peste tot.Tot ce am spus despre golf este varianta 1,9diesel.Mult noroc la alegere.
+10 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Recomand Golf 3.Este bun ca motorizare ,design, plus ca este ieftin de intretinut.
+4 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani diesel mi`ar trebui si mie, fiindca nu tin neaparat o masina pe benzina cu motor mare care sa traga bine, fiindca nu o vreau pt draguri, intreceri sau chestii de genu, ci vreau o masina buna la bani putini care sa ma duca unde am treaba si din cate stiu tigra se gaseste doar cu motorizare pe benzina, nu ?
+2 voturi
A raspuns mortyx (10,580 puncte) acum 12 ani Golf 3 1.9 diesel, recomand...si tigra este draguta, dar nu se compara cu un golf, daca este intretinut...
–5 voturi
A raspuns djrooney (270 puncte) acum 12 ani salut.eu detin un tigra desi tigra stock ca masina nu imi place de loc dar eu detin una modificata suspensii sport reglabile adusa la aceasi inaltime masina,ca ea stock sta urat de tot ridicata in spate  mai am bara fata evacuari,si cu siguranta nu optam pentru tigra daca nu avea modificarile facute pentru ca mi se pare urata.Dar acum dupa 1 an de zile pot sa zic ca nu as da tigra pe 2 golf 3uri si iti spun si de ce am motor de 1.4 16valve modificat la 115 cp si credema ca rupe asfaltul tinand cont ca are doar 1 tona iar la confort scaunele sunt ok in curbe sta extrem de bine daca ai suspensii consum 4-4.5 in afara si 7-8 in oras asta daca mergi in limita bunului simt ca poate ajunge si la 20 daca te chinui putin.Parerea mea ca daca gasesti o tigra cum am gasit-o eu iti spun sa o iei ca nu se compara cu nici un golf 3 care e foare obosit si te rogi de el sa faca o depasire

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat mortyx (10,580 puncte) acum 12 ani auzi, da tu crezi ca omu asta cauta un golf obosit...?
A comentat djrooney (270 puncte) acum 12 ani golf obosit nu ma refeream la o masina omorata si neingrijita m-am referit la lipsa de putere ca totusi 1.9tdi la golf 3 e un diesel lenes la 90cp fata de tigra 1.4 tot 90cp care pentru 90 cp trage surprinzator de bine fata de alte motoare benzina la aceasi putere chiar mai mare si iti zic ca am condus destule golf 3 diesel si ingrijite nu zic din auzite sau din vazute iti zic din propria experienta si asta este doar o parere nu trebuie sa imi sara nimeni in cap fiecare face ce doreste pe bani lui.Iar consumul este asemanator poate sa te mire asta dar asta e adevarul daca mergi in conditii normale au consumul asemanator.Iar avantaje si dezavantaje la o masina sh nu iti poate spune nimeni si golf si tigra daca iti trebuie sa fi atent si sa le testezi la motor mai ales la golf 3 sa ii verifici turbosuflanta inainte sa o cumperi
A comentat ovy_racer07 (1,360 puncte) acum 12 ani 4-4.5% afara? Nu e cam exagerat (de mic )consumul asta? Nici producatorul nu se lauda cu un astfel de consum pe Tigra noua, ce sa mai zici de o masina de 15 ani? Eventual daca avea un motor 1.3 cdti.......
+5 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Nu prea poti compara Opelul cu Volkswagen'ul la fiabilitate,parerea mea;).

Comentarii:

A comentat tonu_adrian (3,140 puncte) acum 12 ani of ce era sa fie...ambele au 15 ani, s-a dus naibii fiabilitatea...
pt cel care a intrebat: tigra e mai frumoasa (parerea mea) mai ales daca esti tanar si necasatorit merge..golfu e masina buna da sa fim seriosi are cel mai anost design posibil...iar la o masina de anii asta evita dieselul ca o sa ai numai neplaceri cu el in timp..
A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani si eu sunt de parere cu tine si mie tigra mi se pare mai frumoasa si mda, shtiu ca la nemti opelu ii ca dacia la noi :) !
A comentat djrooney (270 puncte) acum 12 ani crede-ma e mult mai fiabila o tigra daca ai si suspensii sport o sa ramai uimit cat de fiabila si stabila e in curbe desi are 1 tona se tine mult mai bine in curbe ca multe masini cu esp iar daca esti tanar cum sunt eu si nu ai pretentii mari decat sa iesi la o plimbare singur sa iei prietena cu tine e super ok si chiar are un design sport si dragut fata de un golf tinand cont anii in care au fost fabricate
+2 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Din cate am vazut si auzit nu prea sunt golfuri diesel vechi care sa aiba probleme mari,tot ce trebuie este sa fi atent la turbina sa vezi in ce stare se afla,la varsta lor este destul de "terminata".In legatura cu "dacia la nemti" c am asa este,doar ca opelul are cel mai bun raport calitate/pret dupa parerea mea.

P.S:Eu ma mai gandeam si la golf41,9TDi.

Comentarii:

A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Daca to ai adus vorba de o plimbare cu prietena/prietenii,la o padure ceva,golful tot iese castigator la avantaje,deoarece are mai mult spatiu cu o tigra ce faci...?iti zic eu mai mult de o persoana,doua si bagaje nu o sa iei ptr.ca:1.Nu o sa ai loc de bagaje si persoane.
2.Cu atata incarcatura abia de o sa iti traga masina(avand in vedere motorul benzina si mic).
Fata de Opel,Golful are mult mai mult loc de bagaje,cel putin 3 pasageri stau bine mersi,nu inghesuiti ca in tigra,motorul diesel1,9TDi trage exceptional avand un cuplu mare.Acum ca si stabilitate eu zic ca iese castigator tot golful,dar cu putin ptr.ca este destul de "inalt".

P.S:Acum sper ca nu a inteles toata lumea ca am eu ceva cu Tigra,nu am nimic cu aceasta masina imi este simpatica,este potrivita ptr.oras,dar nu prea ii vad rostul ptr.mersul lung si sportivitate.Acum dupa parerea mea nu prea poti sa compari aceste 2 masini,clar golful este mai sus decat Opelul.
+2 voturi
A raspuns Alex_ph (290 puncte) acum 12 ani TIGRA: 2 usi, consumul putin maricel pentru o "mititica", practic e de 2 locuri(poate ai prieteni si vrei sa ii iei si pe ei in plimbari, club s.a.m.d.)....mai trebuie sa spun ceva?

GOLF: 4 usi, destul de spatioasa sau 2 usi ca poate iti place mai mult si e la fel de spatioasa, consumul este mai mic, e o masina destul de rezistenta cu un motor fiabil, este confortabile, ieftina la piese si piesele le gasesti peste tot.rugina e boala ei si pragurile..mare atentie la praguri.si ca locuri cu "traditie" la rugina: haion-pe la numar,stergator...zona aia, aripi fata pe jos pe la baza, deasupra parbrizului. Eu am un golf 3 din 94, 1.6 75caluti,il am de 2 ani,am facut aproape 50.000 de km si pot spune ca sunt multumit de el.
–12 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Vrei neaparat Tigra sau Golf? Dc nu incerci un BMW E36,E34 sau chiar E39?E tot acelasi pret 2500-3000 Euro.

Comentarii:

A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani si un E36 ar fi o optiune, multumesc pt timpul acordat!
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Daca eram in locul tau...nici nu ma gandeam la Tigra sau Golf.
A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Si daca ati adus vorba de bmw'uri mai ales de e36 de ce nu si un e30 mi se par foarte ok.
–1 vot
A raspuns dogarustfn (400 puncte) acum 12 ani Gandeste-te si la fiat Bravo...e asemanator cu golf 3 sau tigra ca marime,dar mi se pare mult mai frumoas Bravo.
Golful e urat atat interior cat si exterior.
Tigra interior urat,are probleme cu tabla(rugina la aripile spate,praguri) si locurile din spate sunt pentru copii
Eu am ales fiat bravo 1,4 12v 80cp(airbag,aer conditionat,geamuri electrice,servo,proiectoare,oglinzi electrice incalzite).E frumoasa atat la interior cat si la exterior,nu au probleme cu rugina,in spate sta 3 persoane lejer.

Comentarii:

A comentat sLi4bmw (3,330 puncte) acum 12 ani 8 sau 16 valve :)
A comentat dogarustfn (400 puncte) acum 12 ani 8 sau 16....Vezi ca are 12 valve si o singura axa cu came priceputule
A comentat sLi4bmw (3,330 puncte) acum 12 ani dap, asa e . nu m-as fi gandit :) , e o porcarie oricum
A comentat dogarustfn (400 puncte) acum 12 ani Iti sp eu ce e porcarie...ca mai toti prosti care nu stiu ce e ala un motor se dau priceputi asa ca mai taci in pla mea din gura.Daca nu e pisica nu e masina deci ai ajuns la concluzia ca e porcarie(PROSTUL PANA NU E FUDUL PARCA NU E PROST DESTUL)
A comentat sLi4bmw (3,330 puncte) acum 12 ani ba da mai date in m**** m*** de retardat. pur si simplu nu stiam ca sunt motoare in 4 cilindrii cu 12 valve, iar chestia asta mi se pare o porcarie. si ca sa stii si tu chiar mi se rupe de bmw-uri . :) dar in special de tine.
A comentat dogarustfn (400 puncte) acum 12 ani ti se pare o porcarie ca si honda are o axa cu came si actioneza 4 supape asa cum actioneaza fiat 3???????Pffff...dupa ce ca esti si in nestinta o mai faci si pe interesantul...
A comentat sLi4bmw (3,330 puncte) acum 12 ani tu pari cea mai mare porcarie, pur si simplu nu am stiut , crezand ca e o greseala, iar tu ai inceput cu comentarii jignitoare.  nu ma crezi ca imi rup p**a de fata ta , si a tuturor copiilor ca tine care au arfe si figuri in cap ? si hai gata ca stricam tot topicul. daca vrei ceva vorbim pe pm. sictir
A comentat dogarustfn (400 puncte) acum 12 ani Nu stiu care e mai copil dintre noi,esti esti mai copil la ani decat mine,aici se vb despre masini,cunoscatori sa vorbeasca restul sunt rugati sa taca.(si hai sa lasam injuraturile si sa vb despre masini daca te simti in stare)
A comentat sLi4bmw (3,330 puncte) acum 12 ani acum o lasi balta ? tin sa iti readuc aminte ca tu ai inceput cu jigniri. Ai vazut ca vorbesc frumos , gata ti-ai luat lumea in cap.
O seara maxima in continuare.
+2 voturi
A raspuns Marius50 (430 puncte) acum 12 ani Interiorul Golfului e de-a dreptul scarbos!  parca e din anii 80

Comentarii:

A comentat Alexandru_88 (2,910 puncte) acum 12 ani cu bordu ca la dacia(luminile bat de sus)
0 voturi
A raspuns italyan (530 puncte) acum 12 ani

editat de italyan acum 12 ani

daca vrei sportivitate la un motor mic de ex 1,4-1,6 ..tigra este mult peste golf .

1,4 golf -65 cai ..vai mama lui
1,6 golf-75 cai
tigra 1,4 16v 90 cai
tigra 1,6 16v peste 100 din cate stiu
–6 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani LA benzinare, golful are cai mai putini decat tigra si consumul mai mare. deci aici castiga TIGRA. Motor diesel golfu` ia avans. deci aici castiga GOLF.
Dar desii aman2 sunt ok, ia-ti mai bine un bmw e36 :)
Salut
:)
+1 vot
A raspuns AlexYAM (880 puncte) acum 12 ani Dintre Tigra si Golf 3?
... BMW e36.
Stiu stiu, are toata lumea, dar am un amic ce a luat un 316 coupe, cu vreo 250k km la bord, 2k euro... Si e absolut fantastic.
Nu ma refer ca trage de rupe pamantu'... Trage... dar e 316.. ~110cp... nu e nici mult, nici putin.
Dar arata de 3 ori mai bine decat Tigra si Golf la un loc, costa si mai putin, si daca o sa cauti bine, si gasesti una ingrijita, o sa iti multumesti pentru decizia facuta.
Adevarat... nu e un "campion" al consumului, dar nu cred ca e mare diferenta.

(eu, personal n-am BMW, ci am un VW Golf, deci nu sunt bemveist...deci nu-mi sariti in cap)
+8 voturi
A raspuns mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani Toti ati opta pentru nemtesti, dar de ce nu un suzuki swift de 1.3?  consum mic, demaraj bun, pretul de achizitie e ok ( am gasit una in stare foarte buna in Timisoara la 1000 euro) si sincer, chiar imi place cum sta pe curbe.... mult peste golf 3.
+4 voturi
A raspuns AB69CRX (270 puncte) acum 12 ani iti dau eu in aceeasi bani un peugeot 306 cabrio;)
si revenind la subiect tigra e mai frumoasa dar golful 3 e mai practic mai ales diesel.
+2 voturi
A raspuns raulman (2,430 puncte) acum 12 ani golf , tigra panarama si decat 2 locuri , ca in spate nu se pot spune ca sunt locuri
+3 voturi
A raspuns Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani Depinde ce vrei sa faci cu ea. Daca vrei sa o folosesti zi de zi pentru o perioada mai lunga, categoric Golf; daca vrei sa investesti in ea si sa o modifici, probabil Tigra.
Poti lua in calcul faptul ca Golf-ul este in productie de mult mai multa vreme decat Tigra si ca, implicit, este mai cizelat, eliminandu-i-se in timp neajunsurile. De asemenea, la Tigra, tinand cont de drumurile de la noi, sigur vei avea probleme cu pragurile din cauza garzii mici la sol.
Avantaj Tigra ar fi pretul mai mic pentru piesele de schimb si faptul ca dpdv al designului este mai lucrata.
Indiferent de ce alegi, s-o stapanesti sanatos!
–1 vot
A raspuns mrgeo (5,100 puncte) acum 12 ani eu am un golf 3 1.9 tdi.VARIANT chiar...bineinteles putin aranjat,pentru ca clasic este urat.o vopsea speciala p el,niste jante faruri angel eyes,scause scoica  etc.dar sun foarte multumit de ea...mai ales dak iti place sa pleci cu prietenii la dum lung....cu tigra nu ar fi placut,si cum a ziso cineva mai sus nu poti compara vw cu opel.imi pare rau ca nu am o poza....
+1 vot
A raspuns tavi4400 (160 puncte) acum 12 ani in golf ' ti cel mai bine.......    ;)
+4 voturi
A raspuns badea_laurentiu88 (1,630 puncte) acum 12 ani golf 3 1.9 tdi 90CP cel mai bun la motor, daca nu ai bani de diesel merge la fel de bine 1.6 benzinar, consumul nu e foarte mare(aproximativ 6,5)

dezavantajul tigrei este ca e foarte inghesuita la interior si portbagaj destul de mic(si pentru bagaje, iar daca pui un subwoofer in el s-ar putea sa nu iti mai intre nici un fir de par)+ ca in spate aproape ca nu poti sa stai 2 oameni
+4 voturi
A raspuns JohnDD (670 puncte) acum 12 ani Exclude din prima Tigra. Recomand Renault Megane Coupe/Golf 3. Amandoua masini bune :)
+1 vot
A raspuns 4dey (160 puncte) acum 12 ani categoric un golf...nu ca ar fi mai frumos dar e mult mai practic fata de tigra. tin sa mentionez ca sunt proprietar de golf III de vreo 3 ani...e un 1.6 benzina 75 CP si credema ca si in ziua de azi sunt multumit de el ;)

Comentarii:

A comentat adytzzu (3,300 puncte) acum 12 ani m-ar interesa si pe mne sa imi iau un glof iii da as vrea un gti motor de 2000 8v m-ar interesa daca sti sigur cat consuma si ma intereseaza si consumul la 1,6 al tau si golf 3 este alegerea potrivita:)
A comentat sLi4bmw (3,330 puncte) acum 12 ani salut.. uite eu am un vw vento 2.0 gti 8v. diferenta la greutate intre golf 3 si asta nu e mare cateva kg.. are 1090 kg al meu.. consumul in oras(cluj) este undeva intre 9 - 11, depinde pe la ce ora. In afara am scos 6.5 cu masina goala(in sensul ca nu am avut bagaje sau persoane in +) eram decat eu cu un prieten.
A comentat 4dey (160 puncte) acum 12 ani da si golfu meu are 1080 de kg deci 10 kg diferenta... nu e mare...si la consum cam pe acolo sunt si yo un 9 - 11 in oras si 6 - 7 in afara...cat despre masina tin sa mentionez ca scapi ieftin la intretinere cu un golf 3 ;)
+3 voturi
A raspuns Ecsodus (1,700 puncte) acum 12 ani gusturile nu se discuta:))de obicei se bat cap in cap comentariile.Cel mai sigur cauta pe cineva cu un tigra si pe altcineva cu un golf si vezi daca ii convingi sa te lase la un test drive.Asa iti dai seama cel mai bine...
+3 voturi
A raspuns ms13uzy (330 puncte) acum 12 ani inainte sa alegi tigra gandeste-te la cei care vor sta in spate . sfatul meu roaga pe cineva sa te duca 2km nu mai mult in stae intr-o tigra si ia decizia dupa
0 voturi
A raspuns drifft (1,850 puncte) acum 12 ani ia-ti golfuletzu... e mai bun...,io din cate am auzit opeluri-le tigra consuma..,daca ei golfu iati-l cu motor de 1.6, al de 1.4 e mic si consuma mult a avut un preten de al meu si ii lua 10% in oras.
+2 voturi
A raspuns adryan77 (210 puncte) acum 12 ani Opel Tigra :D
0 voturi
A raspuns robertd (380 puncte) acum 12 ani golf 3 este mai bun din toate punctele de vedere...am avut si tigra si acm renuntat la el pt golf 3..e altceva
0 voturi
A raspuns ovy_racer07 (1,360 puncte) acum 12 ani Nu iti recomand nici una din cele 2 variante ale tale. Propunerea mea arfi un Opel Vectra B, 1.6 benzina sau 1.7 diesel. E o masina din alta clasa, mai mare, mai spatioasa,cu intretinere destul de ieftina. Alegerea e a ta
0 voturi
A raspuns The29031993 (330 puncte) acum 12 ani Am mers cu multe masini si mi-am format urmatoarele pareri:
-Golf 3 1.9 gtd in 2 usi: surprinzator de spatioasa(numai in portbagaj a incaput o centrala de apartament destul de maricica +cateva plase prin colturi si in spate 2 pers + bagaje), motor puternic si fiabil, consum mic(in oras dupa bord nu am sarit de 5,5 cu AC pornit). Piese gasesti ieftine si noi si SH, ultimele mentionate sunt peste tot la preturi minuscule
- Golf 3 1.9 tdi in 4 usi: aceeasi poveste, poate putin mai mult spatiu in spate si mai practic datorita celor 2 usi in plus
- Opel Tigra 1.4: condus de o colega relativ scunda, eu la 1.80 stateam cu capul lipit de luneta si cu gatul sucit, foarte incomoda, nici in fata nu stateam mai bine, atingeam plafonul si bordul, de piese si consum nu stiu dar am inteles ca sunt relativ ok
- golf 4 tdi varianta break: destul de ok, nu foarte spatios dar puternic si cu consum mic, piesele ieftine
 Momentan am un passat din 95 1.9tdi si ai loc mai mult decat visezi, consumul minuscul pt un motor mare si puternic, foarte fiabil.

Daca ar fi dupa mine as recomanda golful 3 tdi. Consuma putin iar cele de 90cp accepta si motorina proasta pe care o gasesti la tiristi de exemplu. Si cele de 110cp suporta dar nu si din cea foarte proasta. Traim vremuri de criza si e o idee sa te gandesti si la varianta asta.
   Sper ca sunt de ajutor. Bafta!
0 voturi
A raspuns spanisharestupid (790 puncte) acum 12 ani Salut...
Am prieteni care au avut si golf 3, si tigra, si sa.ti spun.
La tigra, suspensiile se strica deobicei, sau din ce am vazut eu, si nu numai, la golf, consumul, o ia uneori razna si mai exista scurgeri, dar evident, depinde, si ce gasesti si de noroc, si ca, cum e logic, au multi ani vechime si e normal sa gasesti probleme la ele, si repet, eu asta am vazut la aceste 2 modele, ca se intampla.
Pretul astora, e undeva pe la 1000-1400 de euro. Sau mai mult, sau mai putin, dar un pret din asta ar fi recomandat ca sa te si tina masina.
De ce nu incerci un ford fiesta, un vw polo, un opel astra (daca ai norocul sa gasesti ieftin) sau chiar si o solenza, chiar daca e ceva banal.
Sau chiar si ceva japonez, ca sti ca mereu sunt bagate in sfat pentru cat de bune sunt in multe privinte.
Bafta!
A si "as" se scrie legat.
0 voturi
A raspuns paco_florin (140 puncte) acum 12 ani AS nu A-SI ! AS ! AS !!!!! Pentru inceput sa vorbim romaneste!

Intrebari asemanatoare