4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Vreau sa imi achizitionez o ma...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Vreau sa imi achizitionez o masina cu un buget de 1300-1500 euro, inmatriculata si e bun Ford Mondeo 1996-1999?

Sunt student si masina care imi vine in minte si care imi place si pe care o gasesc la banii astia este Ford Mondeo de prin 1996 pana in 1999. As vrea modelul Ghia,motorizare 1,8 benzina sau diesel dar as vrea sa aflu mai mult si despre 1,6 si neaparat sa fie break. Ce parere aveti despre masina asta? Consum,intretinere,fiabilitate etc? Va multumesc pentru raspunsuri!
A intrebat Alin25 (210 puncte) acum 9 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
0 voturi
A raspuns Alin25 (210 puncte) acum 9 ani Super masina. Dar nu inteleg cu ce ma ajuta pe mine acest articol...nu prea are informatii legate de ce caut eu. Daca ai putea sa imi spui ce consum are un benzinar 1.8 vs TD , ce e  mai indicat pentru un student,porniri dimineata devreme la rece,iarna,zapezi etc. Mersi
+1 vot
A raspuns alxGSi (3,390 puncte) acum 9 ani Eu am ford mondeo 1.8 benzina din 2000 (mk2) doar ca nu e break. Am schimbat la ea doar un senzor care a costat 40 de lei pe langa consumabile de cand o am (2012). Acum urmeaza sa-i schimb piesele care se uzeaza cel mai des la noi din cauza drumurilor astea bune. Consumul la mine e 10-11 in oras (Baia Mare) si in afara cam 6.

le. Iarna n-am avut nici o problema cu ea, a pornit bine oricat a fost de frig, pe drum sta bine chiar si pe zapada. Oricum asta depind de fiecare masina in parte, starea motorului, baterie, cauciucuri, etc.

Ca student ti-as recomanda ceva diesel dar nu stiu nimic despre motoarele care s-au pus pe mondeo in perioada aia.
0 voturi
A raspuns Alin25 (210 puncte) acum 9 ani alxG multumesc pentru raspuns. Nu e un consum exagerat daca stai sa te gandesti. Multi mecanici pe care ii intreb imi zic ca ,, Vai Ford?? Nee ....e o masina nasoala....mai bine iti iei un Passat 1996 1,6 benzina.,, Cum sa se compare Passat-ul cu Mondeo din acelasi an? Mai ales daca ai un Mondeo full electric bate si un Golf 4 chiar daca nu fac parte din acceasi categorie. Oricum orice mi-ar spune toti nu cred ca imi voi lua altceva in afara de ford(Mondeo sau Escort ) Multumesc inca o data de raspuns! Drumuri bune!

Comentarii:

A comentat alxGSi (3,390 puncte) acum 9 ani Eu sunt foarte multumit de a mea, interiorul e ok, spatios, comod, la drum lung nu am avut nici o porblema (drum de germania dus intors) motorul cel putin in cazul meu e fiabil, nu imi face probleme deloc, cu rugina inca nu am deloc probleme. Din ce am observat bariile sunt dintr-un plastic foarte subtire si se crapa foarte usor. Mecanicii pe care i-ai intrebat au dreptate, dar la motoarele diesel despre care se stie ca is foarte problematice.
A comentat Alin25 (210 puncte) acum 9 ani Deci sa inteleg ca cele pe motorina sunt problematice. In esenta cele pe benzina sunt foarte simple...nu prea au senzori pe ele decat foarte putini. Ce am auzit pe la baieti e ca daca vreau unul care sa ma tine sa imi iau diesel. Nu cred ca unul diesel e mai bun ca bnzinarul. Prea multe filtre,pompa,turbina,intercooler. Prea multe care iti pot da batai de cap. Si gur o sa aleg un benzinar.
A comentat alxGSi (3,390 puncte) acum 9 ani Nu stiu daca si modelele diesel de pe mondeo mk2 fac figuri, dar stiu sigur ca pe mondeo mk3 si pe ford focus 1 ai o gramada de probleme. Oricum si eu prefer o benzinara chiar daca consuma mai mult.
A comentat Alin25 (210 puncte) acum 9 ani Da asa e. Imi poti trimite niste poze cu masina? Cat ai dat pe ea? Ai luat-o din tara sau din afara? Ce te a facut sa alegi Mondeo?
A comentat alxGSi (3,390 puncte) acum 9 ani Masina e luata din Germania si a costat 1300e. Nu am ales-o eu, m-a sunat taicamio intr-o zi (el fiind in germania) si mi-a spus "ti-am luat masina". Sincer inainte sa o am nu mi-a placut deloc modelul asta dar acum imi place si nu as da-o.
0 voturi
A raspuns alxGSi (3,390 puncte) acum 9 ani Cred ca is destule cate am pus.

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat Alin25 (210 puncte) acum 9 ani Si cat ai platit taxa de inmatriculare?
A comentat alxGSi (3,390 puncte) acum 9 ani Asta am uitat sa-ti zic, asigurarea si taxa is destul de mari. Asigurarea ii undeva la 800 ron pe 6 luni si taxa la mine a fost 1430 euro dar am inmatriculat-o prin partaj.
A comentat Alin25 (210 puncte) acum 9 ani Si mai merge inmatricularea prin partaj? si daca da cum trebuie sa procedez?
A comentat alxGSi (3,390 puncte) acum 9 ani Nu se mai poate, au fost cateva saptamani anul trecut in care s-a putut, apoi au schimbat iar legea ca sa nu mai putem.