4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Antigel VW golf 4: G 12 sau G ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Antigel VW golf 4: G 12 sau G 12 plus?

Salut ! Proprietarii de VW golf, ce antigel puneti in masinile voastre, G 12 sau G 12 plus? Eu trebuie sa-i fac un schimb complet la Golf 4 al meu, model 2002, deoarce se aprinde pe bord martorul cu temperatura, si daca merg cu ea 5 - 10 minute imi scrie pe computerul de bord mare WARNING STOP! si apare simbolul care e si pe bord cu termometrul. Cand se intampla asta acul de la ulei indica 90 - 95 grade celsius. Uleiul cred ca e ok, trebuie schimbat si el curand, joja imi indica nivel ok, cred ca e de la lichidul de racire problema... Pe net scrie ca ambele merg, pe forumuri parerile sunt impartite, multi prefera G 12 plus, dar pe vasul de expansiune scrie clar G 12. Ambele sunt solutii concentrate, de un rosu deschis, se dilueaza cu apa distilata 1:1 si devin roz. Stiu doar ca nu trebuie in niciun caz sa bag in ea antigel albastru. Care e mai bun, HEBU sau ARAL (astea sunt cele mai "laudate" pe net). Daca am o sticla de HEBU G 12, si G 12 plus e mai bun, are rost sa dau banii pe inca una de G 12 plus sau e ok sa o pun pe asta? Si foarte important, ca sa schimb antigelul, cum e mai bine sa drenez vechiul lichid? Unii zic sa scot furtunul ca e foarte fragil robinetul de evacuare de jos, ca risc sa-l rup, altii sa folosesc robinetul, ce credeti ca e mai bine sa fac...m-am uitat sub ea si pare destul de intepenit furtunul, nu pot clintesc colierul ala, am reusit sa desfac un pic robinetul, in manualul de service scrie doar "turn anticlockwise to loosen", cat trebuie sal desurubez, s-a miscat un pic cam 2 cm e destul sau se desurubeaza mai mult (nu vreau sa il fortez ca e de plastic)? Ca sa scot tot lichidul mai scrie ca dupa ce curge tot trebuie sa pun 2 - 3 litri de apa (astia de la clubul VW din SUA zic sa bag apa de la robinet) prin vasul de expansiune ca sa impinga vechiul lichid afara, si cand curge tot abia atunci sa pun noul antigel. Pot sa folosesc apa normala (dedurizata, am statie de filtrare la casa, nu e apa de retea) sau e obligatoriu sa bag tot apa distilata si ca sa scot tot lichidul vechi? Atasez poze din manual cu busonul si furtunul de evacuare.

Imagini atasate

A intrebat TurboRacer1990 (1,100 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto

editat de TurboRacer1990 acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns Just_Me_AXY (10,780 puncte) acum 11 ani clar G12 , cat despre golirea sistemul de racire folosesti cel mai jos punct la care ai acces

Comentarii:

A comentat TurboRacer1990 (1,100 puncte) acum 11 ani Mersi de raspuns, G 12 prefer si eu ca scrie pe ea si deja am o sticla.
Robinetul ala ar fi cel mai jos punct...

Cel mai bun raspuns:

+5 voturi
A raspuns anda.ioana (850 puncte) acum 11 ani

editat de anda.ioana acum 11 ani

Pentru motorul tau,G12.
Pentru demontat,scoate furtunul de jos de la radiator,atentie sa fie motorul rece si implicit si antigelul.
Partea cu motor de curatit cu apa nu e valabila,termostatul de inchis si apa se duce din vasul pe expansiune pe primul furtun care il gaseste liber.
Asa ceva se face doar la radiator,torni pe la furtunul de sus si lasi sa curga in partea de jos.
Antigelul G12 se face 50/50 cu apa distilata,daca esti sigur ca apa dedurizata e fara calcar atunci poti pune si de aia.
Acel surub pentru scos antigelul afara poate sa iti dea batai de cap dupa,mai ales daca nu a fost folosit.Ideal:Ia un colier nou,desfa-l pe asta vechi si fa treaba cum trebuie facuta.Atentie cand scoti furtunul de pe radiator,posibil sa fie intepenit si nu trage in zig-zag,altfel risti sa rupi cotul de la radiator.
Spor la treaba!

Comentarii:

A comentat TurboRacer1990 (1,100 puncte) acum 11 ani Multumesc mult de raspuns, o sa schimb antigelul azi, sper sa mearga totul bine.