4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Pot sa pun rotile din spate pe...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Pot sa pun rotile din spate pe fata si invers?

Am gume de iarna pe toate 4 rotile, dar cele de pe fata (unde am tractiunea) sunt mai tocite ca cele de pe spate, ma gandeam sa le schimb intre ele ca sa am o tractiune mai buna, ar fii vreo problema?
A intrebat Derek (1,430 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Trebuie sa tii cont de sensul de rotatie(pe cauciucuri trebuie sa ai o sageata care indica sensul de rotatie)

Comentarii:

A comentat Derek (1,430 puncte) acum 10 ani Ma voi uita la ce scrie, dar, daca muti de ex. roata stanga-fata in stanga-spate si invers + acelasi lucru si pe partea dreapta, nu vad care ar fii diferenta, ca sunt orientate la fel... ?
+1 vot
A raspuns El3ctr0n (1,310 puncte) acum 10 ani pe cauciucuri ai insemne de genu '>>>>direction' >>>>>rotation'  iner-outer
toata lumea zice in X adica stanga spate cu dreapta fata dar in cazul cauciucurilor cu insemne clare aceasta regula nu se aplica!
Fii foarte atent la insemne!

Comentarii:

A comentat Derek (1,430 puncte) acum 10 ani Ma voi uita la ce scrie, dar, daca muti de ex. roata stanga-fata in stanga-spate si invers + acelasi lucru si pe partea dreapta, nu vad care ar fii diferenta, ca sunt orientate la fel... ?
–1 vot
A raspuns dany2good4u (39,820 puncte) acum 10 ani da,nu vad care ar fi problema...mai ales daca ai aceleasi dimensiuni
0 voturi
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani Cauciucurile mai bune se pun pe puntea cu tractiune.

Comentarii:

A comentat Derek (1,430 puncte) acum 10 ani Asta am si zis ca vreau sa fac, pe mine ma intereseaza cum trebuie sa procedez ca sa schimb rotile intre ele.
–1 vot
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani da se poate................
–2 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 10 ani Desfaci prezoanele prima data, dai roata jos...ai grija sa fie masina pe cric...pui roata cealalta si pui prezoanele...le strangi bine si dai masina jos de pe cric. E bine asa?

Lasand gluma la o parte...anvelopele se schimba in diagonala.
SF cu DS
DF cu SS.

Comentarii:

A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 10 ani cum sa se schimbe pe diagonala....se ia roata spate si se pune pe fata,ambele pe aceeasi parte,daca le schimbi pe diagonala,intorci roata,respectiv sensul de rotatie(Care au sens)
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 10 ani Am uitat sa specific...se schimba anvelopele de pe jante...
A comentat Derek (1,430 puncte) acum 10 ani Momentan n-am masina acasa sa ma pot uita daca am sens sau ce altceva scrie pe anvelope, dar, daca nu are sens, se poate muta direct (cu tot cu janta) fata cu spatele? adica SF cu SS si DF cu DS ? (cel mai probabil au sens, dar vreau ca sa stiu raspunsul din timp, in cazul in care n-are...)
A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 10 ani daca au sens,ceea ce e foarte probabil,rar am vazut anvelope fara sens,ie DF si pui pe DS,iar SF pui pe SS ,adica pe fiecare parte schimbi rotile de pe fata cu cele de pe spate.
0 voturi
A raspuns nextclub (7,490 puncte) acum 10 ani E recomandat de fapt să se schimbe anvelopele între ele la fiecare 10.000 de km pentru ca uzura să fie la fel pe toate roțile! ;)
0 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 10 ani Te duci la o vulcanizare si in 15 minute iti rezolva problema.