4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Amenda rovinieta pe numele fos...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Amenda rovinieta pe numele fostului proprietar???

Salutare , revin cu o problema ceva mai delicata.....Cat mai scurt : mi-am vandut masina la data de 30.11.2012 .Astazi 18.02.2013 am primit o instiintare in plic de la CNADNR conform careia actualul proprietar al masinii a fost prins circuland cu masina cand inca avea nr mele si era pe numele meu(bineinteles ca ei mi-au trimis-o mie de aici si nelamurirea), respectiv pe 14.12.2012 , chiar la el in judet in TM (eu fiind din IF) fara a avea rovinieta valabila.Procesul verbal a fost intocmit pe 11.02.2013 in Bucuresti,sect6 ,BV Iului Maniu si repet, astazi l-am primit.Ce trebuie sa fac ,ca sa dovedesc faptul ca la data respectiva masina era vanduta conf Contractului de vanzare-cumparare , nu mai era in posesia mea si logic sa nu platesc cei 250 lei .Cui trebuie sa trimit si ce anume, ce copii???
A intrebat CRI01 (3,520 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

12 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani azi a primit si un prieten de-al meu aceeasi amenda....dar el ink are masina...tie ti-a venit pe adresa ta deoarece masina a ramas cu aceleasi numere a fost fotografiata si verificata ca nu are rovignieta iar masina avand aceleasi numere pe ea si nefiind inmatriculata pe celalat judet si cealalta persoana de asta ti-a venit tie amenda....masina se radiaza doar la primarie de la impozit in baza fisei si contractului de vanzare cumparare nu si din circulatie....decat la trecerea urmatorului proprietar in acte....daca ai contractul din data la care ai vandut-o cred ca la primarie trebuie sa te prezinti cu el sau sa trimiti la adresa de unde ai primit amenda...nu iti face griji mai rau era daca nu aveai contractul atunci ramaneai cu ea asa se va scadea si se va trimite la urmatorul din contract....
+3 voturi
A raspuns Hondarul (1,400 puncte) acum 11 ani De obicei, amenzile au un spatiu in care poti completa cine a fost la volan, daca nu tu. In caz ca nu e asa, poti face o declaratie scrisa la politie conform careia tu ai vandut masina si anexei dovada instrainarii. Problema este ca va trebui sa faci un drum pana la circa emitenta... Sau poti trimite politiei datele cumparatorului sa spui ca el era la volan.
+3 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani din cate stiu eu trebuie sa trimiti copie dupa actul de vanzare si dupa amenda la adresa de unde ai primit amenda !!! dar am auzit de la unu ca cica nu se anuleaza sau nu o trimite lu ala din TM si trebuie sa te judeci tu cu el daca nu vrea sa o plateasca !!! ca dupa ce le trimiti tu plicul inapoi cu dovada ca ai vandut masina inainte de data cand a fost prinsa fara rovinieta o sa primesti o confirmare de genu ca nu conteaza masina e pe numele tau !!!! dar ti am spus asta am auzit de la unu !!! si eu am pus aceeasi intrebare tot aici pe site dar acum vreo luna ( cand am auzit treaba asta ca nu se anuleaza amenda) si baietzi au spus ca amenda de rov. se anuleaza daca trimit copie dupa actul de V-C si amenda de unde a venit!!! bafta !!! si te rog sa scri aici ce rezolvi !!!

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns matzawv (2,500 puncte) acum 11 ani In judetul in care ai dat masina respectiv TM te interesezi de judecatoria competenta pe raza unde a fost prins fara rovinieta  si acolo depui o contestatie insotita de cert de vanzare cumparare.practic o contesti in instanta in jud TM nu ai altceva de facut asta e singura solutie.

Alte raspunsuri: (8)

+2 voturi
A raspuns CRI01 (3,520 puncte) acum 10 ani Revin si cu raspunsul la propria intrebare dupa aproximativ 3 luni pentru cei care eventual cauta si se confrunta cu aceeasi situatie.M-am interesat si eu in stanga si-n dreapta ca fiecare , mai cunoastem cate unul care se pricepe in orice domeniu ,nu...si astfel in prima faza am trimis la Judecatoria TM prin plic: cerere de anulare a pv(de pe net) ,copie contract v-c, copie fiscal , copie CI  a mea si a cumparatorului,copie pv .Dupa aproximativ o luna de zile am primit prin posta raspuns de la ei o citatie cum ca au luat in vedere dosarul si sunt chemat in calitate de petent la proces cu intimatul CNADNR-CESTRIN.Bineinteles ca nu aveam cum sa ma prezint din IF tocmai in TM pt asa ceva si astefel am trimis prin posta o cerere de judecare in lipsa catre presedintele Jud TM(tot de pe net).Procesul a avut loc pe data de 30 apr , cei de la CNADNR-CESTRIN bineinteles ca nu au avut pe nimeni acolo si mi s-a dat castig de cauza , s-a anulat pv si ''am fost exonerat de orice raspundere civila'' :D Cam astia ar fi pasii in ceea ce priveste beleaua cu rovinieta,cu actualul si fostul proprietar.Sper sa fie de folos.Bafta!
+2 voturi
A raspuns vlasieioana (190 puncte) acum 10 ani esti dragut daca mai arunci o privire pe aici sa-mi spui daca in loc de contractul de v-c pot trimite copie dupa actul de radiere al masinii?eu am si radiat-o si tot mi-a venit amenda iar contractul nu il mai gasesc,decat actul cum ca am radiat masina.. multumesc.
+1 vot
A raspuns CRI01 (3,520 puncte) acum 10 ani Sper sa nu plictisesc cu povestea asta.Din pacate , revin cu vesti nu tocmai bune legate de ceea ce inseamna a te judeca in Romania pentru o banala amenda pt rovinieta , pt care nu ai nicio vina tu cel care vinzi masina.Dupa ceea ce am scris ultima oara acum 6 luni din cate vad , cei de CNADNR au facut recurs  , am aflat ca si-au angajat special o gasca de avocati special pt cazuri de genul asta.A fost admis recursul , mi s-a comunicat prin plic si eu a trebuit sa fac intampinare , habar n-am avut ce este aia dar nevoia te invata.In acea intampinare trebuia sa ma apar la fiecare acuzatie adusa in recursul formulat si comunicat prin exemplar mie de catre jud TM.Am facut-o a fost admisa si s-a rejudecat de curand.Comisia care a judecat cazul a luat in considerare probele si ceea ce judecase si hatarase prima comisie si au SCHIMBAT (mi-au scris cu litere ingrosate si majusule) tot ceea ce hotarsasera prima instanta , vezi mai sus.Au spus ca aceste probe contr V-C , fiscal , etc sunt IRELEVANTE si ca acest Contr V-C , incheiat legal conform legii nu le este opozabil celor de la CNADNR deoarece EU figuram in certif de inm (talon) la data resp ,desi era de 2 sapt vanduta legal.......Hotararea este definitiva , insa nu si irevocabila , doar definitiva.Am spus toate astea ca sa-ti dai seama ''vlasieioana'' cam cum functioneaza legea la noi si cum este facuta doar pt a fi incalcata.Deci banuiesc eu ca poti trimite si asa ceva ,daca este vorba de amenda pt rovinieta si nu ceva legat de viteza, unde poate ai sanse de castig.Sper sa ai mai multe sanse de reusita si niste judecatori sanatosi la cap.Scrie aici ce solutie primesti din parte judecatorilor , chiar sunt curios.Bafta!!
+1 vot
A raspuns tealk (250 puncte) acum 10 ani sunt intr-o situatie asemanatoare.
masina vanduta in 2009 decembrie...in 2011 incep sa curga amenzile...vreo 5 pentru inceput...sun la cumparator si aflu ca vanduse masina imediat. o las balta. la impozitul pe 2012 imi este bagata si amenda de 1250 ron.....depistez imediat in trafic masina (intamplator) si noroc ca tipul de la volan imi da banii.
acum in 2014 ma trezesc cu 3 executari silite plus inca trei amenzi in lucru tot din 2011...GHINION--nu mai am numarul tipului!
ce fac?
+1 vot
A raspuns CRI01 (3,520 puncte) acum 10 ani @teal k .....din pacate nu prea ai ce sa faci , doar sa faci plangere la politie impotriva celui care ti-a cumparat masina.Spui tot de la cap la coada , cum si ce fel si cam asta ar fi.E mai nasol ca  a dat-o mai departe si de-aici ai pierdut urma...Am luat toate forumurile la rand , cab de avocatura online , nu exista solutie ...sau daca stie cineva sa ma lumineze il implor , nu il rog.Singura solutie este asta , fara niciun fel de ''mila'' sau remuscare , atunci cand vinzi masina spui ca vrei sa-ti pastrezi numerele si ai incheiat tot circul din faza incipienta.Scapi de cauza , iar efectul nu mai apare.Bafta !!
0 voturi
A raspuns b66cdk (140 puncte) acum 9 ani http://avocat-galati-cioroimirela.blogspot.ro/2013/03/amenda-rovinieta-nu-o-platiti_14.html


foarte interesant. nu cred ca vre-un pv are semnatura agentului constatator
0 voturi
A raspuns bubuflorin77 (140 puncte) acum 7 ani Buna ziua, Am si eu  o problema , am cumparat 3 masini de la proprietari , mi-au dat fiscal la masini , eu trebuia sa le trec pe numele meu . Dar eu am.vandut mai departe masinile, le-am bagat in primarie , am platit impozit pt lunile cat au stat la mine. Nu am luat nici o amenda. Le-am vandut intre timp le-am radiat de la primarie. Proprietarul masinii care era trecut la.politie ia venit amenda. M-a dat in judecata , eu am trimis actele de la primarie de scoatere din evidenta plus contract de vanzar3 cumparare.catre tribunal. O sa pierd procesul? Eu ce treb sa fac acum sa platesc amenzi la niste masini pe care nu le folosesc?
0 voturi
A raspuns deapower (150 puncte) acum 6 ani Pt.persoana care a deschis subiectul, sunt curioasa de un detaliu din "patania"lui de acum cativa ani: pe certificatul de inmatriculare aveai completata rubrica "instrainat catre..."? Am patit acelasi lucru ca si tine, avocatul spune ca daca nu am copie a paginii respective din certificat ma lupt cu morile de vant, chiar daca am contract V-C, dovada de scoatere din evidenta fiscala, copie CI cumparator si copie certificat de inmatriculare (care nu a fata-verso)...