4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > E legal ce am patit?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

E legal ce am patit?

In seara asta a venit un politist la usa, sa-mi aduca un proces verbal. Eu am crezut ca e de la viteza, dar nu :D E o amenda in valoare de 250 lei pt lipsa rovinieta. Pe proces in partea de jos scrie: Contravenientul |_| refuza/ |_| nu poate sa semneze procesul verbal. Si deasupra cuvantului refuza e trasa o linie(care banuiesc ca trebuia sa fie peste cuvantul refuza, sau sub el). Mai jos, la martor asistent scrie numele unui om si CNP-ul acestuia, dar e format doar din 11 cifre, si la alte mentiuni scrie asa: "Procesul verbal sa (ca deh, e politai:D ) incheiat in lipsa.. (mai sunt 2 cuvinte pe care nu le inteleg). Din astea, eu (si cred ca si voi) inteleg ca am fost oprit si am refuzat sa semnez procesul verbal, dar pe mine nu m-a oprit nimeni sa-mi spuna "ba vezi ca n-ai rovinieta si te amendam, semneaza aici si gata", doar m-am trezit cu "cap de creta" la usa sa-mi aduca procesul. Acum am mai multe intrebari!

1. Poate politia rutiera sa dea amenzi pt rovinieta? sau doar CNADNR (s-au cum se numesc); daca da, poate fara sa ma opreasca?

2. Poate PV sa fie lovit de nulitate daca CNP-ul martorului e format doar din 11 cifre?

3. Ce ma sfatuiti sa fac ? :D

A intrebat hey.dude (190 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 11 ani Clar acel pv e nul din start daca martorul nu are cnp-ul pus corect,politia nu poate da amenda pentru rovigneta,basca sa ti-o si aduca la usa.
Sa nu fi fost vreo vrajeala?
Totusi fuga si fa o contestatie,asa ca sa fii sigur!
–1 vot
A raspuns hey.dude (190 puncte) acum 11 ani Ce fel de vrajeala zici sa fie ?

Comentarii:

A comentat Maniak22 (11,000 puncte) acum 11 ani O farsa de 1 aprilie
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani 1. poate sa te amendeze
2.trebuie sa faci contestatie(scrie acolo pe pv tribunalul unde sa faci)
3.plateste amenda(consturile contestatiei sunt mai mari decat amenda si rovinieta-adica taxa la tribunal, drumurile pana acolo si etc)

acel martor de pe pv semneaza cum ca a citit/vazut acel pv, fizic, nu ca te-a vazut pe tine cand nu ai vrut sa semnezi

de ce te-a oprit defapt ca nu prea inteleg....te-a oprit pt altceva si ti-a dat amenda doar la rovinieta? fii putin mai explicit:)
personal mi se pare aiurea sa vina un militian sa iti inmaneze acest pv.se trimite prin posta..dar in fine...
0 voturi
A raspuns hey.dude (190 puncte) acum 11 ani Deci in data de 05.01.2013 (sambata) am fost plecat din oras, si intr-o localitate vecina am vazut MCV-ul cu radarul, am mers regulamentar, centura, etc.. Am trecut pe langa, dar nu m-a oprit! adica nu s-au dat jos din masina sa-mi verifice acte, etc etc. si nici mai departe nu era un echipaj care sa ma opreasca. Practic ei au vazut nr. si au cautat daca am sau nu rovinieta! Iar ieri (09.01.2013) a venit nenea militian cu procesul verbal care trebuia sa mi-l dea atunci (asta fiind posibil doar daca ma trage pe dreapta, ceea ce nu s-a intamplat) Deci practic eu am mers unde am avut treaba, am venit, fara sa fiu oprit de nimeni, si ieri m-am trezit cu procesul verbal acasa.

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani 1.dude de ce nu ai rovinieta?(este clar ca nu erai regulamentar, asta crezi tu...dar nu ai fost regulamentar)
2. nu stiu de unde prostia asta ca nu poate sa te amendeze daca nu te opreste(a mai fost un post acum o periada mica care zicea acelasi lucru)..."a venit nenea militian cu procesul verbal care trebuia sa mi-l dea atunci (asta fiind posibil doar daca ma trage pe dreapta, ceea ce nu s-a intamplat" ---E O MARE PROSTIE CE AI SCRIS AICI!!!!fratilor dar ce e asa greu de inteles: politia da amenzi si in mers si fara sa te opreasca(trimite proprietarului masinii prin posta, desigur nu prea am auzit de cazul tau sa vina gaborul sa iti aduca amenda-in ce localitate stai? probabil ca una foarte mica..nush ce sa zic in privinta asta)
tu  crezi ca daca "mergi regulamentar" dar fara rovinieta chiar mergi regulamentar?te inseli amarnic dude!
nici mie nu imi convine sa platesc rovinieta dar o fac ac nu am incotro, desi drumurile sunt praf, consider ca platesc degeaba dar nu am la cine sa ma plang:( sau daca o facenmm o facem aproape degeaba.

inca o data: fa-ti calcule si vezi daca iesi mai ieftin sa faci contestatie(timp, bani cheltuiti, nervi, stres pe la tribunal)-deasemenea gandeste-te ca nu poti castiga procesul si poate dura mult si cat costa sa platesti amenda+rovinieta ca esti obligat

ps: daca ai avea minime cunostinte de legislatie vei vedea ca nu ai mers regulamentar cum zici tu.imi pare rau ca trebuie sa-ti reamintesc asta!

bafta si da-i drumul la calcule;)
A comentat hey.dude (190 puncte) acum 11 ani deci eu cand am scris regulamentar, m-am referit la faptul ca mergem cu 50, centura, faza scurta, etc. nu la rovinieta! da, e greseala mea ca am circulat fara, si mi-o asum. dar eram curios daca poate sa te amendeze fara sa te opreasca, si daca are dreptul(stiam ca doar CNADNR sau cum se numesc). stiam ca doar aceia cu un trepied scos afara, cu camere, sau camerele acelea fixe nu nenea politaiu care sta in logan si mananca zacusca. plus ca daca citesti procesul, intr-un loc rezulta ca am refuzat sa semnez iar la mentiuni scrie ca s-a incheiat in lipsa, si un martor cu cnp din 11 cifre.
PS: stau intr-un oras destul de mare, aprox. 200.000 locuitori.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani eh nu te supara, eu am vrut sa pun paie pe foc:D
acum sa fim seriosi, sincer nu am mai auzit vreun caz in care sa iti aduca politistul acasa amenda! probabil ca este ceva loco acolo, nu stiu...daca ai timp de pierdut mergi si fa contestatie!sunt 99%convins ca se va anula de la a doua infatisare.

ps: ne poti pune si noua pv scanat sa ne luminam si noi cum se lucreaza pe la tine in zona? si stergi numele tau si cnp si adresa sa nu vad nimeni....

de cine este emis pv???pune o poza te rog!
bafta!
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani o fi un martor ciut:)) ii lipsesc doua piese=)))
0 voturi
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani 1. Politia da amenta. Decand cu camerele alea mobile ale ARR-ului (masinile alea galbene cu camera in fata ) asa se face cu rovinieta  ,iti vine acasa amenda.

2. Sigur ca poate sa fie null daca nu e corect CNP-ul.Dar cum a spus si colegul,e mai scump sa faci contestatie - timp si bani.

Comentarii:

A comentat hey.dude (190 puncte) acum 11 ani nu era nici o masina galbena cu camera afara. era doar mcv-ul alb de politie, care sta cu radaru. aia m-au luat. daca era masina aceea galbena cu camerele scoase afara, ma apropiam de cel din fata mea, si trageam mai catre contrasens, sa nu imi vada nr :D (am mai facut odata asa si mi-a reusit:)) )
0 voturi
A raspuns mirel_tuning (5,810 puncte) acum 11 ani gandeste-te si iao logic parerea mea daca CNP-ul ala e format din 11 cifre poti sa tragi o concluzie si singur ai putea merge sa faci o contestatie ,si mi se pare chiar aberant ca unul sa iti aibe tupeul sa vina la usa sa iti aduca o amenda cu un CNP in 11 cifre mi se pare ceva suspect
0 voturi
A raspuns mirel_tuning (5,810 puncte) acum 11 ani gandeste-te si iao logic parerea mea daca CNP-ul ala e format din 11 cifre poti sa tragi o concluzie si singur ai putea merge sa faci o contestatie ,si mi se pare chiar aberant ca unul sa iti aibe tupeul sa vina la usa sa iti aduca o amenda cu un CNP in 11 cifre mi se pare ceva suspect

 P.S.     nu plati nimic
0 voturi
A raspuns matzawv (2,500 puncte) acum 11 ani 1-PV de constatare a contraventiei atrage nulitate absoluta lipsa cnp martor asistent sau eronat dar trebuie vazut exemplarul nr1 ca poate nu sa imprimat corect din cauza la indigo
2Poti sa anulezi pv in instanta pentru scris ilizibil si date neconcludente
3Amenda ai luato de la politie deoare ce probabil ai fost oprit undeva si nu ai avut rovineta asupra ta la controlul actelor.bafta in instanta dar cheltui mai mult de 250 lei