4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Numere romanesti in italia far...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Numere romanesti in italia fara probleme?

Salut numele meu este Flavian si am cumparat un fiat grande punto 1.9 130 CV 90 kw  si imi cere 1800 de euro pe asigurare(foarte mult++400 bollo) asa ca ma gandeam sa o duc in tara sa o insriu pe varul meu din tara (m-ar costa in jur de 1500 tot) si vroiam sa va intreb daca asi putea circula normal adica fara sa am probleme precizez ca eu am rezidenta in italia de vreo 5 ani si am si permis italian!intreb deoarece acu 1 sapt m-au oprit niste carabinieri si am luat 80 fiindca am intors pe linia continua si 80 pentru numere romanesti-masina era a fratelui meu-,tot ei zicandu-mi ca nu am voie sa circul cu masina de romania daca am permis italian si rezidenta aici.Da e adevarat ca si fratele meu are rezidenta aici si masina e pe numele lui dar ei sustineau sus si tare ca acei 80 de euro i-am luat pentru ca conduc o masina cu numere de romania si eu am permis si rezidenta aici si ca el trebuie sa fie in masina!ce parere aveti!??
A intrebat santinel (180 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca ai rezidenta la ei,timpul maxim in care poti sa iti inmatriculezi o masina cu numere de Italia este de 3 luni,in caz contrar primesti amenzi pana depasesti valoarea masinii sau pana o inscrii.
Conform legilor statului Italian,daca proprietarul are rezidenta la ei,trebuie in 3 luni de la introducerea masinii pe teritoriul tarii sa o inmatriculeze,si ca sa scapi de amenzile date de politistii care nu au mancat paste bine,fa o procura in care sa scrie ca poti conduce masina fratelui tau fara alte probleme.
Daca o inscrii in RO pe numele altei persoane,trebuie sa ai din nou procura facuta aici,tradusa si legalizata la ei.
Ideal e,daca ai de gand sa tii masina mai mult timp si sa o folosesti,sa o inscri acolo si ai rezolvat problema.
Daca o inscrii in ro,merge cu procura si etc,dar va trebui sa tot faic drumuri pentru ITp,alte probleme la asigurare in caz de si etc..
Cum am mai zis,o inscrii la ei si ai scapat de probleme,astia numai daca nu vor nu iti dau amenda,e imposibil sa nu gaseasca ceva.
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani pune-o pe numele cuiva din Ro si sa iti faca procura si asa nu o sa ai probleme acolo.itp se face la 2ani, asigurarea nu trebuie sa fii prezent.pot sa iti fca eu si ti-o trimit:d
daca nu ma insel poti face itp si acolo ca facem si noi parte din UE, sper sa nu ma insel

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @kenel:astia de aici nu fac ITP nici ls masinile care nu au asigurare valida,nici pe departe la masinile inmatriculate in alt stat.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani te anunt ca nici in Ro nu se face itp daca nu ai asigurare rca valabila.
ne-am aliniat si noi cu stalele membre UE cu toate cele, mai putin la salarii si infrastuctura
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani De ro nu stiam,acum aflu.
+1 vot
A raspuns nutu88 (1,230 puncte) acum 11 ani is n iste prosti. si faza cu imatriculatu pe numele lu vartu din rom daca iti face procura nu ar trebui sa fie probleme.
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Conteaza zona in care esti in IT, Unde esti tu, ai ghinion, sunt mai cretini.Nu te vad bine cu numere romanesti si documente italiene.Practic ei inteleg gresit un text de lege si-l aplica ca atare.
Daca aveai permis romanesc , le puteai da buletinul sau pasaportul pentru legitimare, asa .... ti-as servit-o singur.
Daca nu esti in stare sa-ti platesti intretinerea la masina aia, ia una mai mica si ieftina.Un punto de 1.2 are asigurare de 800.
+1 vot
A raspuns alin_82 (510 puncte) acum 11 ani eu am stat in campagnia(salerno) 10 ani din care 6 ani am avut masina inscrisa pe bulgaria, si am si permis italian si rezidenta .in ultimul timp ma cam opreau cam des si voiau sa imi dea amenda 80 de euro dar le ziceam ca am venit din romania acum 2-3 sapt, si se rezolva totul.am vorbitr si cu un prieten maresal la carabinieri si zicea ca din 3 in 3 luni sa imi trimita cineva o rovineta din afara (romania ungaria etc )si atunci nu au cum sa imi mai dea amenda. momentan sunt in olanda cu aceiasi masina inmatriculata pe bg. deci inchipuieti ce fata fac politistii aici cnd ma opresc:roman cu masina de bg , permis de conducere italian stabilit in olanda, aceiasi poveste (sunt de 2-3 sapt aici in olanda am un job mai flexibil si circul mult cu masina personala romania -olanda , deci nu puteti sa imi dati amenda domn politist)nu au cum sa te verifice daca tu ai iesit sau nu din italia cu masina. sper sa iti fi fost de ajutor. in boca luppo