4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Parcare neregulamentara + Proc...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Parcare neregulamentara + Proces verbal gasit in geam.E normal ?

Sotia a parcat masina in fata centrului comercial Proseper din 13 Septembrie. Acolo A parcat pe prima banda de mers (unde nu este legal insa toata lumea parcheaza acolo)

S-a intors de la cumparaturi si a gasit in geam un proces verbal prin care era anuntata ca, conform Art.109, aliniatul 3 trebuie sa se prizente la Udriste pentru legitimare si este instiintata ca i s-au acordat 2 puncte de penalizare pentru parcare in loc nepermis.

Mentionez ca pe procesul verbal nu este trecut numele ei si nici al proprietarului masinii. Ci doar numele agentului si numarul de inmatriculare.

Am citit articolul si el spune asa:


Art.109. - (1) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de catre politistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României de catre politistii de frontiera.
(2) Constatarea contraventiilor se poate face si cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate si verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contraventiei.
(3) În cazurile prevazute la alin.(2), procesul-verbal se poate încheia si în lipsa contravenientului, dupa stabilirea identitatii conducatorului de vehicul, mentionându-se aceasta în procesul-verbal, fara a fi necesara confirmarea faptelor de catre martori.

Deci procesul verbal este lipsit de identitatea conducatorului auto.

Daca se duce la Udriste cu foaia respectiva se pacaleste singura ca militianu de acolo o sa-i cearca C.I si o sa completeze datele pe procesul verbal probabil.

Daca nu se duce la Udriste cu PV si nu plateste nimic ce se intampla?

A intrebat Santon (1,130 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns CristianAdrian (16,870 puncte) acum 11 ani Sa zicem ca nu a fost ea la volan.Amenda va venii pe numele proprietarului masinii si deasemenea cu punctele pe permis tot proprietarul masinii va fi sanctionat.Eu te sfatuiesc sa te duci la circa de politie si vezi care este treaba.
sigur amenda deocamdata se va trece la impozite si taxe daca nu o achiti,dar e bine de stiut problema cu punctele
+1 vot
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani asa am patit si eu in fata la un supermarket , era parcarea plina si am parcat pe prima banda !! cand sa plec amenda in geam de la comunitari !!! o sa ti vina acasa in jur de 2 saptamani daca esti proprietarul masinii!!!
0 voturi
A raspuns alitigii (1,180 puncte) acum 10 ani Procesul-verbal este valabil daca, desi nu are numele contravenientului, este trecut cel putin un martor in procesul-verbal, dar va veni o amenda la domiciliul proprieterului masinii. Pentru mai multe detalii, lasati mesaj pe privat.

Comentarii:

A comentat tda543 (100 puncte) acum 7 ani Am patit acelasi lucru, pe procesul verbal nu e decat numele politistului local si nr de inmatriculare al masinii. Ce ar trebui sa fac? Amenda, scrie pe pv, ca e 500 lei, daca ar fi sa o platesc in 2 zile, va fi jumatate?
0 voturi
A raspuns jorgepop12 (140 puncte) acum 7 ani Buna,am o intrebare astazi ma lovit o baba ,eram parcat neregulamentar langa o trecere de pietoni.este obligata sa imi plateasca daunele?adica asigurarea.multumesc