4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > pot pune P-ul acela pe o masin...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Pot pune P-ul acela pe o masina cu motor de 1.9 am premis de 2 ani nu prea am mers cu masina acum am un golf 1.9 tdi ?

si din cate am auzit nu prea stiu cum sta treaba cu chestia asta am permis de Romania de 2 ani nu prea am mers cu masina si prentru atentionarea celorlalti participanti la trafic as vrea sa stiu pot sau nu sa pun P-ul pe un WV golf 4 1,9 tdi multumesc
A intrebat mirel_tuning (5,810 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
In ro se foloseste un cerc galben cu un semn al exclamarii in el de culoare neagra.
P se foloseste la italieni,banuiesc ca la ala te referi si se foloseste conform codului doar in timpul orelor care le faci cu foaia aia rosie,timpul intre opbitnerea probei teoretice(trecuta deja) si pana obtii proba practica cu un sofer de minim 10 ani in dreapta.
Daca vrei sa il folosesti in ro,nu stiu cati soferi o sa il inteleaga.Daca circuli in ro,atunci iti vei cumpara 2 semne de incepator cum le zice,daca circuli in it atunci poti sa il lasi pus,nu se ia nimeni de tine.Daca e vba de it,nu uita ca pana la 3 ani vechime nu se depaseste 100km/h.

Comentarii:

A comentat mirel_tuning (5,810 puncte) acum 11 ani nu in ro in italia
A comentat mirel_tuning (5,810 puncte) acum 11 ani citeste cu atentie intrebarea ...am permis de 2 ani sunt in italia am o masina cu motor cam mare adica 1.9 tdi si vrea sa zic ca din cate am auzit pot pune P-ul numai pe masini cu motoare pana in 1.4 o sa incerc sa aflu direct de la surse de pe aici
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @mirel:Scuzele mele,nu am observat ca esti in italia.Personal sunt in aceeasi situatia ca si tine,adica am permisul de aproape 2 ani obtinut in ro.Treaba cu P se foloseste in teorie doar cu 'folia rossa',care o obtii dupa ce iei sala si pana iei proba practica.Aici poti sa faci conducere si cu masina persoanala,dar cu conditia sa ai pe cineva cu minim 10 ani de permis in dreapta.
O data permisul luat,acel p nu se mai foloseste,in primul an e vorba doar de puterea masinii,treaba cu 1,4 e o minciuna.Ai voie sa conduci masini pana in 55kw/tona.Dupa ce faci un an de permis si pana faci 3 ani,nu ai voie sa depaseste 100 la ora pe nici o categorie de drumuri.In cazul tau,daca pui acel P si te vede vreun politist ca mergi cu masina fara sa ai vreo unul in dreapta,risti sa te opreasca si sa te ia la intrebari despre acte,logic tu vei fi in regula si fara careva in dreapta.
Eu zic sa nu il pui,la cat de prost conduc astia daca o sa mergi putin mai incet ca la inceput nu o sa deranjeje pe nimeni.
+3 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 11 ani Doar in primul an dupa ce ai luat permisul esti obligat de lege sa ai semnul incepatorului ! Dar tu poti linistit sa iti pui, cand vrei tu, pt atentionarea celorlalti participanti la trafic ! Nu o sa se lege nimeni de tine de ce il ai desi ai permis de 2 ani ! Mai stiu si eu persoane ca tine, care desi au permis de ani de zile inca mai au semnul !

Comentarii:

A comentat mirel_tuning (5,810 puncte) acum 11 ani dar dar problema cred ca ar fi alta am masina cu motor de 1,9 si din cate am auzit se pune P-ul numai pe masini pana in 1.4
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @mirel:Treaba cu 1,4 nici nu e adevarata,e vorba doar de putere specifica 55kw/tona.
A comentat mirel_tuning (5,810 puncte) acum 11 ani ok sa dea domnul sa fie asa :)
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @mirel:
'Per i primi 3 anni del conseguimento della patente b
 non e consentito superare la velocita di 100 km\h nelle autostrade e 90km/h nelle strade extraurbani principali.'
'Conseguita dal 9 feb 2011:
 Per 1 anno dal conseguimento della patente b i conducenti  non potranno condurre veicoli con rapporto potenza/tara superiore a 55kW/t (nel caso delle autovetture si aplica la ulteriore limite di potenza massima pari a 70kW) quest'ultima limitazione non si aplica ai veicoli adibiti al servizio di persone invalide.'
Am citat din articolul de lege,pentru primii 3 ani fara sa depasesti 100 pe autostrada si 90 pe Ss si Sp(asa le gasesti notate).Pentru primul an nu ai voie peste 55kw tona la masini de marfa si la masini mici nu mai mult de 70kw.
A comentat mirel_tuning (5,810 puncte) acum 11 ani am inteles ideea SS=superstrada