4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Va salut cu tot respectul am s...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Va salut cu tot respectul am si eu o mare problema am am permisul suspendat de 1saptamina pe 90 de zile as vrea sa stiu?

Am avut cum 1 saptamina o problema am alergat cu masina cu 117 km pe ora inlocalitate ma luat radaru si mi lau ridicat pe 3 luni problema este ca cu permisul lucrez asa ca va rog mult detot pe cei care stiti sigur si care ati mai avut aceasta problema in ultimul timp sa ma ajutati si pe mn.daca am mai avut permisul ridicat aum 2ani si 2 luni pot sa dau test de redobindire sal iau la o luna ?uni zic ca da merge dar alti zic ca nu merge numai daca au trecut 3 ani de cin a fost luat ultima data va rog mult sa numi okoliti intrebarea si sa ma ajutati si pe mn sunt disperat si am mai citit pe net ca daca merg sa dau si nu ma incadrez mai imi prelungesc cu o luna perioada de suspendare va salut cu tot respectu
A intrebat adrian868 (1,630 puncte) acum 10 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+7 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Art. 221. alin. (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie; (chestionar de la politie, unde trebuie raspuns la minim 13 din cele 15 intrebari, testul fiind gratuit)
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

In teorie, poti da examenul dupa 30 de zile. Dar sugerez o recitire a codului rutier, deoarece daca testul nu e promovat, perioada de suspendare de 90 de zile, se va mari cu inca 30.

Comentarii:

A comentat adrian868 (1,630 puncte) acum 10 ani Salut Bogdan...multumesc pt raspuns si pt timpul acordat....
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Cu multa placere.

Alte raspunsuri: (4)

+2 voturi
A raspuns focusalex (2,370 puncte) acum 10 ani Salut! Dupa cum zici tu si zice si colegu` mai sus tu in aia 3 ani in care nu trebuia sa mai ai ridicat niciodata permisul il ai ridicat, deci conditia asta nu o indeplinesti, si e foarte probabil sa nu iti valideze dosarul si sa iti mareasca cu inca 30 de zile suspendarea! Dar cum ti s-a mai spus trebuie sa mai citesti odata legile si codul rutier ca sa fi sigur ca nu s-a mai modificat acum foarte recent. ca cu oamenii astia din parlament ne putem astepta la orice!! si poti intreba si pe la politie ca sa fi si mai sigur! Bafta si ai grija!

Comentarii:

A comentat adrian868 (1,630 puncte) acum 10 ani sal alex mersi mult pt ajutor asa o sa fac o sa tin cont de sfatul tau orcum aveti dreptate pot sa dau va multumesc
+2 voturi
A raspuns codrinn1337 (3,610 puncte) acum 10 ani c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura.

din ce stiam eu si se si intelege din fraza asta daca l-ai mai avut suspendat in ultimii 3 ani pentru aceiasi cauza, in cazul tau pentru viteza. daca data trecuta l-ai avut suspendat pentru altceva poti sa dai examen peste 30 de zile ...

Comentarii:

A comentat adrian868 (1,630 puncte) acum 10 ani sal codrinn iti multumesc pentru raspuns nu data trecuta lam avut suspendat pt linie continua deci e ok pot sa dau
+2 voturi
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani Daca in ultimii 3 ani nu ai beneficiat de o reducere a perioadei de retinere a permisului atunci poti sa o soliciti.
+4 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani codrinn1337 are dreptate. Este o lege formulata sa fie inteleasa greu. Concret, tu poti da, in cazul de fata testul de reducere a perioadei, daca acum 2 ani si 2 luni ai avut permisul ridicat din alt motiv decat viteza.

Comentarii:

A comentat adrian868 (1,630 puncte) acum 10 ani va multumesc fratilor inca odata cu tot respectul meu este ok pot sa dau o sa va anunt sa va zik ce am facut .....