4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > ALFA ROMEO > Motor control system failure ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Motor control system failure ?

salut! am o alfa romeo 147 1,6 ts eco progression din 2004 la care am schimbat recent distributia. Am mers cu ea vreo 600 de km si de vreo doua zile imi apara in bord eroarea asta : motor control system failure. pana acum nimic grav,dar am observat ca nu se mai tureaza mai mult de 3000 si in plus porneste putin mai greu,la prima cheie dar dureaza mai mult decat dura inainte. Am fost cu ea la un service si mi-au spus ca e de la lambda senzor si ca ar trebui schimbat. Intrebarea mea este care senzor pt ca sunt vreo 3 lambda,sau daca nu cumva e altceva ,pt ca am gasit mai multe cauze pe net, mult mai grave si mai costisitoare,ce ar trebui sa fac? multumesc!
A intrebat sataniuc (220 puncte) acum 10 ani in categoria ALFA ROMEO
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns styky4 (1,230 puncte) acum 10 ani Salut,

Nu cred ca problema ta este de la sondele lambda. Sondele genereaza coduri de eroare  si se pot vedea de catre diagnoza dar ele nu iti limiteaza turatia. Eu am 156 si a mers ok si fara sonde. Problema la tine este cel mai probabil de la distributie. Trebuie verificata daca este la punct si daca s-au utilizat cale pentru axe. Daca esti din iasi te pot ajuta cu diagnoza.

Zi buna
0 voturi
A raspuns sataniuc (220 puncte) acum 10 ani repet,am facut deja 600 d km cu ea,nu cred ca e distributia d vina ca a mers la fel de bine ca inainte. Abia de cand mi-a aparut mesajul asta in bord(motor control system failure) a inceput sa faca figuri
+1 vot
A raspuns styky4 (1,230 puncte) acum 10 ani Salut din nou. Ideea e ca trebuie sa faci o diagnoza sa vezi ce erori ai. Dar sonda in nici un caz nu limiteaza turatia. Pornirea grea poate fi de la bujii sau bobine. Spor la rezolvat
0 voturi
A raspuns styky4 (1,230 puncte) acum 10 ani Uitasem o problema ar putea fi debitmetru. Poti face proba cu mufa scoasa si sa vezi cum merge. Daca trece de 3000 el e buba. Debitmetrul il ai in poza. Oricum eroarea/erorile raman stocate si trebuie sterse.

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Eroarea/erorile din computerul control motor nu raman aprinse degeaba,in lipsa unei probleme semnalate se vor sterge singure.
A comentat sataniuc (220 puncte) acum 10 ani cred si eu ca nu apar degeaba,doar ca nu stiam exact de la ce vin,care e motivul exact pt ca am gasit o sumedenie de motive online,fara diagnoza nu pot stii sigur,m-am convins de asta .
0 voturi
A raspuns sataniuc (220 puncte) acum 10 ani merci! voi incerca si asta!
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Scrie aici codul de eroare daca ai unul,daca nu mergi la cineva care stie sa faca diagnoza si nu la cei cu alcooltest(sau tester de buzunar).
Daca o iei cu piesele care ar putea fi si ce ar trebui sa schimbi,iti recomand si un sistem de cablaj de la ecu pana la fiecare senzor,asa ve fi sigur ca nu mai ai erori.

Comentarii:

A comentat sataniuc (220 puncte) acum 10 ani voi merge azi sa-i fac o diagnoza si apoi revin cu raspunsuri !  merci!